nikbakht

پاسخ های ارسال شده در انجمن

در حال نمایش 15 نوشته (از کل 127)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • nikbakht
    مشارکت کننده

    ممنون از مطلب مفیدتون. پس علاوه بر ترب و تربچه بقیه سبزیجات هم آثار منفی این سم را کاهش می دهد؟

    nikbakht
    مشارکت کننده

    ممنون جالب بود. من زیاد شنیده ام که ( جدا از مسئله پرتو درمانی ) می گن در کل مصرف سویا در بهبود سرطان ها موثره. این شنیده ها درسته؟

    در پاسخ به: معرفی عصاره مالت جو #97213
    nikbakht
    مشارکت کننده

    دلستر یا ماءالشعیر یکی از نوشیدنی های رایج است که از جوانه ی جو به دست می آید و در رفع تشنگی مؤثر است. در ضمن عصاره مالت جو به دو شکل پودری و مایع وجود دارد و بدون نسخه پزشک هم فروخته می شود

    در پاسخ به: آیا روشی برای تشخیص عسل واقعی از تقلبی وجود داد؟ #97212
    nikbakht
    مشارکت کننده

    به نظر من اگر واقعا عسلی مرغوب باشه بله 28 هزار تومان می ارزه. البته تازه تر و بدون شکرکش بهتره.

    در پاسخ به: نوشیدن چای باعث آرامش میشود #97177
    nikbakht
    مشارکت کننده

    اگر اغلب بحث در مورد نا سالم بودن چای در مورد پلی فنل ها و پلی فنل اکسیداز هست که باید توجه کنیم که اولا پلی فنل ها فقط در چای نیستند مثلا آب انار منبع بسیاری قوی از پلی فنل هست و بسیاری از میوه های دیگر مثل توت سیاه ، زغال اخته ، پرتقال ، سیب و انگور هم منابع پلی فنلی دارند و پلی فنل در بسیاری از میوه ها و آبمیوه ها یافت می شود. پس آیا باید آنها را هم به جرم داشتن پلی فنل (که تا به حال جزو آنتی اکسیدانها شناخته می شده است) در مظن اتهام قرار داد؟

    ثانیا باید ببینیم تجزیه پلی فنل در بدن از چه راهی است؟ فکر می کنم پاسخ این مسئله بر می گرده به اینکه بفمیم زیست فراهمی و تجزیه و متابولیسم پلی فنل و یا هر ترکیب دیگری که در مظن اتهام هست در بدن به چه صورت است؟ مثلا ممکن است یک ترکیب در بدن دستخوش آن تغییراتی که ما گمان می زنیم نشود و شواهدی که من تا به حال دیده ام حاکی از آنند که پلی فنل ظاهرا تا کولون تغییر چندانی نمی کنند و تجزیه نمی شود و در کولون تحت تاثیر فلور باکتریایی تغییراتی می کند که نتیجه آن هم مضر اعلام نشده است.
    به هر حال فکر می کنم با بررسی متابولیسم دقیق مواد غذایی در بدن می توان پرده ای از ابهام ها را برداشت. من از یک فردی که رشته شخصی اش شیمی هست پرسیدم که آیا پلی فنل در بدن به فنل تجزیه می شود؟ و ایشان گفت خیلی بعید است که پلی فنل در بدن به این راحتی فنل را تولید کند چون این تغییر شرایط و امکانات خاص خودش را می طلبد و به نظر ایشان بعید بود که پلی فنل به خاطر تولید فنل در بدن خطرناک واقع شود.
    لذا در این مرحله افرادی که پلی فنل های موجود در چای را مضر می دانند بهتر است برای اثبات مدعای خویش، منبع و اطلاعات موثق علمی بر پایه متابولیسم و زیست فراهمی پلی فنل ها در بدن را ارائه کنند.

    در پاسخ به: معرفی عصاره مالت جو #97170
    nikbakht
    مشارکت کننده

    مالت جو: جو را مانند دیگر غلات خیس کرده و در حرارت معتدل نگهداری می ‏کنند تا جوانه بزند. هنگامی که جوانه به حد معینی می ‏رسد به آن “مالت” می‏ گویند، که دارای ویتامین فراوان است. از پختن طولانی مدت جوانه جو له شده ، سمنو حاصل می ‏شود.

    عصاره مالت جو: از جوشاندن مالت جو در آب و غلیظ کردن مایع حاصل در خلاء، عصاره مالت جو به دست می‏آید که دارای 60 درصد مالتوز، 10 درصد ساکاروز، 20 درصد دکسترین و مقداری مواد مغذی و ویتامین‏های B1 و B2 است.

    از آنجا که عصاره مالت جو طبق توضیحات مذکور از جوانه های جو منشا می گیرد. من هم فکر می کنم خاصیت افزایش شیر این عصاره نیز (مشابه جو) به ویتامین های گروه ب و دیگر ریز مغذی های موجود در آن باز می گردد.

    در پاسخ به: غذاهایی که قبل از دویدن نباید خورد #97139
    nikbakht
    مشارکت کننده

    مصرف نوشیدنی هایی که گفتید در رژیم لاغری چندان مناسب نیستند و اگر به جای آنها بعد از ورزش یک لیوان شیر یا شیر موز، یا میوه مثلا یک موز یا سیب و غیره مصرف کنید (و آب کافی نیز بنوشید)، گزینه های مناسب تری برای رژیم لاغری هستند.

    در پاسخ به: آیا روشی برای تشخیص عسل واقعی از تقلبی وجود داد؟ #97138
    nikbakht
    مشارکت کننده

    ممنون . در تکمیل صحبت های matin عزیز: درسته که دقیق ترین راه شناسایی عسل واقعی روش آزمایشگاهی هست ولی این توصیه برای عموم مردم عادی جامعه در خریدهایشان همیشه کارایی نداره. به هر حال راه های دیگری هم برای شناسایی عسل هست که گرچه به دقت روش آزمایشگاهی نیستند اما دانستن آنها خالی از فایده نیست که عبارتند از:
    به نظرتان از روی رنگ عسل می شه کیفیت عسل رو حدس زد؟ خیر. رنگ عسل بستگي به نوع شهد مصرفي دارد و از زرد بسيار روشن تا قرمز تيره متغير مي باشد (عسل آويشن قرمز رنگ ، عسل اقاقيا بي رنگ و عسل گياه اسپرس زرد طلايي است). منطقه ي جغرافيايي و شرايط آب وهوايي نيز در تعيين رنگ عسل بي تاثير نيست. پس رنگ عسل نمي تواند عامل تعيين کننده براي تشخيص کيفيت عسل باشد. معمولاً مصرف کنندگان در ايران رنگ تيره را مي پسندند.
    1-مزه عسل: عسل طبيعي، علاوه بر شيريني خاص، داراي مزه و طعم ويژه اي است كه فقط در عسل وجود دارد و عسل هاي مصنوعي فاقد اين نوع مزه مي باشند. لذا افراد مي توانند با مصرف زياد و توجه دقيق به درجه خلوص عسل، حتي نوع عسل را از نظر گياه مورد مصرف زنبور تعيين كنند، زيرا هر گياه مزه خاصي به عسل مي دهد.
    بايد توجه داشت كه عسل مصنوعي بيشتر مزه شيريني شكر مي دهد تا مزه خالص عسل.
    2-عطر عسل: اگر درپوش عسل مدتي بسته باشد، هنگام باز كردن درپوش حتماً بو و رايحه قوي و مطبوع عسل طبيعي را مي توانيد استشمام كنيد.
    3-سرعت حل شدن در آب: اگر عسل را داخل ليوان محتوي آب بريزيد، چنانچه به صورت عمودي وارد ليوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبي است، ولي اگر عسل هنگام ريختن، در آب حل شود، از مطلوبيت و خلوص كمتر و رطوبت بالاتري برخوردار است.

    می دانید عسل شکري چیه و چه جوریه؟ منشاء آن شربت شکر يا مخلوطي از عسل و شکر است ، يعني به جاي شهد گل ، شکر در اختيار زنبور قرار مي گيرد که ممکن است حتي به صورت شان به بازار عرضه شود. عسلي که به اين طريق تهيه مي شود طبعاً عطر و بو ( بوي گل ) ندارد و طعم شکر را مي دهد. وزن مخصوص آن از عسل کمتر است. درصد ساکارز بالاتري نسبت به عسل دارد و همچنين کش دار نيست. بنا به گفته ي بعضي از کارشناسان اگر اين نوع عسل به دليل اشباع آن از شکر، شکرک زد بلورهاي آن درشت تر به نظر مي رسد.

    عسل پس از گذشت مدتی از زمان شکرک می زند و کدر می شود.
    عسلی که شکرک بزند حتما عسل خالص است و عسلی که شکرک نزند ممکن است خالص یا ناخالص باشد. بطور کلی همه عسلهای خالص شکرک می زنند ولی مدت لازم برای شکرک زدن عسل های مختلف با هم فرق می کند.
    به هر حال باید دانست که در دنیا عسلی نیست که دیر یا زود بر اثر ماندن متبلور نشود. این تغییر حالت فیزیکی بدون اینکه تأثیری در کیفیت عسل داشته باشد پدید می آید. مصرف کننده بنا به سلیقه خود می تواند یا آن را به صورت بلور مصرف کند یا با مایع کردن مجدد آن را به صورت اول در آورد. برای این کار ظرف عسل را ( معمولا شیشه عسل را ) در آب جوش قرار می دهند هنگامی که آخرین بلور محو شد و عسل به شکل اولیه خود برگشت آن را از آب جوش در می آورند.
    در کشورمان فقط عسل مایع بیشتر مورد قبول می باشد ولی در بعضی از کشورهای اروپایی عسل سفت شده و شکرک زده را به عسل شفاف و روان ترجیح داده و این خلاف عقیده مصرف کنندگان در ایران است که عسل شکرک زده را اصلا نمی خرند.

    چرا عسل شکرک می زند؟
    عسل به علت درصد بالاي مواد قندي که دارد در واقع يک ماده جامد است که تحت شرايطی بصورت مايع در آمده است. اين ماده اشباع شده قندي ( گلوکز، فروکتوز و مالتوز) بايد در واقع جامد باشد، ولي به طور اتفاقي در عسل به شکل مايع است. به همين دليل به محض اينکه شرايط مطلوب شود اين تغيير فيزيکي يعني شکرک زدن، پديدار مي گردد.

    به ياد داشته باشيم…

    o عسل حاصل از گلوکز خالص شکرک نمي زند ولي عسل مرغوبي هم نيست.

    o عسلي که شکرک نزند شايد خالص يا ناخالص باشد.

    o عسلي که شکرک بزند حتما خالص است.

    عوامل اصلي شکرک زدن عسل:
    1- درجه حرارت محيط: حرارت 14 درجه مطلوب ترين دما براي تبلور است. در حرارت کمتر يا بيشتر عسل ها از آزمايش شکرک زدن سربلند بيرون مي آيند. معمولا عسل در فريزر شکرک نمي زند. دماي بالاي 15 درجه نيز بهمين ترتيب مانع تبلور آن مي شود.

    2- دياستاز: دياستازها که فقط در عسل طبيعي وجود دارد باعث تبلور عسل مي شوند.

    3- آب: مقدار آب عسل در متبلور شدن آن تاثير دارد. آنچه از عسل که متبلور مي شود گلوکزهيدراته است و مقدار گلوکزهيدراته هم بستگي به مقدار آب عسل دارد. بهمين دليل عسل هاي مرطوب مازندران به خاطر درصد آبشان زودتر، و عسل هاي کوهستان هاي طالقان و … بسيار ديرتر شکرک مي زنند.

    4- مقدار گلوکز: مقدار گلوکز عسل با خاصيت تبلور رابطه مستقيم دارد. هر چه گلوکز در عسل بيشتر باشد زودتر شکرک مي زند. عسل آفتابگردان با گلوکز بسيار بالا پس ازسه هفته تا يک ماه متبلور مي شود. در مقابل عسل هايي که گلوکز کمتر دارند مانند عسل اقاقيا شايد تا چهار سال شکرک نزنند.

    بطور کلي همه عسل هاي خالص شکرک مي زنند ولي مدت لازم براي شکرک زدن عسل هاي مختلف با هم فرق مي کند.

    در پاسخ به: اثرات معجزه آسای عسل #97137
    nikbakht
    مشارکت کننده

    جالب بود. آره عسل خیلی خواص مفید زیادی داره قبلا هم توی تالار مطالبی از عسل گفته شده بود. من از طرفداران عسل هستم و با اینکه تنبلی ام می یاد عسل بخورم اما قلبا به عسل ارادت دارم.

    در پاسخ به: غذاهایی که قبل از دویدن نباید خورد #97108
    nikbakht
    مشارکت کننده

    به طور کلی غذایی‌ که‌ قبل‌ از تمرین‌ خورده‌ می‌شود، باید منبع‌ خوبی‌ از کربوهیدرات‌ باشد. همچنین‌ باید کم‌ چربی‌ و با فیبر متعادل باشند. ممکن‌ است‌ مهم‌ باشد که‌ بر میزان‌ کربوهیدرات‌ و مایع‌ مصرفی‌، زیاد تاکید کنیم‌. همچنین‌ غذاهایی‌ را انتخاب‌ کنیم‌ که‌ دارای‌ انواع‌ زیادی‌ مواد مغذی‌ که‌ شامل‌ پروتئین‌، ویتامین‌ و مواد معدنی‌ هستند. در ضمن بلافاصله قبل یا بعد از ورزش غذا نخوریم و همیشه یک فاصله زمانی بین ورزش با غذا خوردن داشته باشیم.

    چند نمونه از غذاهای مفید برای مصرف قبل از ورزش عبارتند از:

    منابع کربوهیدرات های تصفیه شده: غذاهای فرایند شده مانند ماکارونی معمولی، برنج سفید و شیرینی های ساده انتخاب های خوبی هستند.

    سبزی ها و میوه های کم فیبر: اگر می خواهید که قبل از دویدن میوه و سبزی بخورید باید از اقلام کم فیبر تر استفاده کنید از جمله: کدو سبز، گوجه فرنگی، زیتون ها، انگورها و گریپ فروت همگی از میوه ها و سبزی ها کم فیبر هستند.

    لبنیات : اگر از آن دسته افرادی هستید که مصرف لبنیات برایتان مشکل ساز می شود می توانید از ماست ها و یا شیرهای بدون لاکتوز و یا شیر سویا استفاده نمایید.

    اما در مورد تغذیه پس از تمرین بدنی :
    آنچه پس از ورزش می‌خورید برای جایگزینی گلیكوژن عضلات اهمیت زیادی دارد. مایعات از دست رفته‌ی بدن طی ورزش اولین چیزیست كه باید جایگزین شود. مصرف كربوهیدرات نیز اهمیت دارد. 15 دقیقه بعد از ورزش كربوهیدراتهایی مانند آبمیوه مصرف كنید این كار كمك می‌كند گلیكوژن مصرف شده جایگزین شود. همچنین مصرف پروتئین پس از ورزش نیز استفاده‌های مهم دیگری دارد. پروتئین، اسیدهای آمینه‌ی لازم را فراهم می‌كند تا بافت عضلانی كه در جریان ورزش شدید و طولانی آسیب می‌بیند ترمیم شود.
    در نهایت اگر به دنبال بهترین راه برای جایگزینی انرژی بدن خود پس از ورزش شدید و طولانی هستید، یك وعده‌ی غذایی شامل كربوهیدرات و پروتئین به نسبت 4 به یك بهترین انتخاب برای شماست. اگرچه غذاهای جامد می‌توانند به اندازه‌ی نوشیدنیهای ورزشی كارایی داشته باشند اما مصرف غذاهای مایع به دلیل هضم راحتتر ممكن است بهتر باشد. فاصله‌ی زمانی بین ورزش و مصرف وعده غذایی حجیم را فراموش نكنید.

    در پاسخ به: اهمیت عنصر روی(zn) در بدن ؟ #97065
    nikbakht
    مشارکت کننده

    ممنون از مطالب مفید و جامعی که گفتید.

    در پاسخ به: چیلی داگ رژیمی(غذای رژیمی) #97017
    nikbakht
    مشارکت کننده

    دستتان درد نکنه. غذای فست فود راحت و خوشمزه ای است، و درهر حال احتمالا سالمتر و مغذی تر از ساندویچ برگرهای بیرون هست ولی هات داگ و دیگر محصولات فر آوری شده (از جمله سوسیس و کالباس) گزینه های چندان مناسب و سالمی نیستند و اگر به جای آنها از مرغ کبابی ،گوشت کم چرب ، ماهی و غیره استفاده بشه برای سلامت خیلی مفید تره.

    در پاسخ به: یك فنجان چای، قدرت مغز را افزایش می دهد #96983
    nikbakht
    مشارکت کننده

    ممنون از پاسخ تون.

    در پاسخ به: پیاده روی ماده خاکستری مغز و حافظه را تقویت می کند #96982
    nikbakht
    مشارکت کننده

    بله خوب تهران که هواش خیلی آلوده است اما بازهم فکر می کنم پیاده روی کردن بهتر از پیاده روی نکردن هست. البته باید در زمانها و مکانهایی که آلودگی اش کمتر هست پیاده روی کنیم .

    در پاسخ به: سوپ چربی سوز #96956
    nikbakht
    مشارکت کننده

    بله خوب قرار هم نیست کسی با خوردن این سوپ لاغر بشه ولی وقتی آدم گرسنه هست خوب هست که از این غذاهای کم کالری استفاده کنه و این جوری خودش را سیر کنه.

در حال نمایش 15 نوشته (از کل 127)