پیاده روی منظم فواید بی شماری را نصیب بدن می کند. کاهش وزن با پیاده روی یکی از مهم ترین این فواید است. پیاده روی یکی از آسان ترین و کم هزینه ترین فعالیت هایی است که هر فرد می تواند در هر زمان و یا هر مکانی انجام دهد. اغلب افراد می توانند به طور منظم پیاده روی کرده و از فواید فعالیت بدنی بهره ببرند. تاثیر پیاده روی در کاهش وزن: شواهد علمی نشان می دهد که کم تحرکی یکی از علل مهم ابتلا به بیماری های قابل…
افراد موفق
کاهش وزن با اصلاح عادات غذایی
محبوب ترین مقالات
تری گلیسیرید چیست و چگونه می توان آن را کاهش داد؟
یکی از ویژگی های افراد مبتلا به سندرم متابولیک افزایش تری گلیسیرید خون است. سایر ویژگی های این بیماران عبارتند از: کاهش کلسترول خوب (HDL)، افزایش فشارخون، چاقی شکمی و افزایش قند خون. در افراد مبتلا به سندرم متابولیک احتمال بروز بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ بیشتر است. تری گلیسیرید منبع مهم انرژی بدن است…
انسولین – تزریق انسولین سبب بروز چاقی می شود؟
برای درمان دیابت نوع ۱ و گاهی اوقات درمان دیابت نوع ۲ از تزریق انسولین کمک گرفته می شود. این روش درمانی در برخی افراد ممکن است سبب بروز اضافه وزن و چاقی شود. این بیماران می توانند به کمک رژیم غذایی مناسب و اصلاح سبک زندگی وزن خود را کنترل کنند. انسولین هورمونی است که میزان قند خون را تنظیم می کند. این هورمون به سلول های بدن در جذب قند موجود در خون کمک می کند…
کاهش وزن در دوران یائسگی – چاقی دوران یائسگی
چاقی دوران یائسگی مشکلی است که معمولاً اغلب زنان در حوالی دوران یائسگی و بعد از ورود به این دوران تجربه می کنند. اگرچه کاهش وزن در دوران یائسگی ممکن است کمی سخت باشد، اما روش هایی وجود دارد که می تواند به درمان چاقی در این شرایط کمک کند.دلایل چاقی دوران یائسگی:…
درمان لاغری کودکان – غذاهای مقوی برای کودکان
همان طور که اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی می تواند زمینه ساز بروز بیماری های مختلف باشد، لاغری و کمبود وزن نیز در این دوران ممکن است نشان دهنده وجود مشکلات تغذیه ای، ابتلا به برخی بیماری ها مانند بیماری های گوارشی یا اختلالات غده تیروئید و وجود مشکلات عاطفی باشد. به منظور درمان لاغری کودکان ابتدا باید علت بروز این مشکل مشخص شده و سپس نسبت به رفع آن اقدام شود…..
پیشگیری از چاقی چرا و چگونه انجام می شود؟
ابتلا به اضافه وزن و چاقی احتمال بروز بیماری های مختلف را افزایش می دهد و حتی می تواند سبب مرگ زود هنگام شود. به همین علت است که گفته می شود پیشگیری از چاقی از درمان آن مهم تر است. برای آن که مشخص کنیم فردی به اضافه وزن یا چاقی مبتلا است یا خیر معمولاً از شاخصی به نام نمایه توده بدنی (BMI) استفاده می کنیم. برای به دست آوردن BMI وزن (برحسب کیلوگرم) بر مجذور قد…
آشپزی رژیمی
دوپینگ پلو با مرغ
اخبار تغذیه و پزشکی
تغذیه ناسالم و افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی
بیماری قلبی – عروقی (CVD) به عنوان شایع ترین علت مرگ و میر در سراسر جهان معرفی شده است. CVD هزینه های زیادی را به افراد و سیستم بهداشتی و درمانی کشورها تحمیل می کنند. این در حالی است که بسیاری از موارد ابتلا به بیماری قلبی – عروقی به علت ارتباط آن با تغذیه ناسالم به راحتی قابل پیشگیری است…
پیشگیری از سکته قلبی با ورزش منظم
عروق کرونر قلب خون و اکسیژن مورد نیاز قلب را تامین می کنند. زمانی که این عروق به علت تشکیل لخته خون مسدود شوند کاهش خون رسانی به عضله قلب سبب بروز “حمله قلبی” می شود. به حمله قلبی “سکته قلبی” نیز گفته می شود. پیشگیری از سکته قلبی می تواند سالانه جان هزاران نفر را نجات دهد. مقدار آسیب وارد شده به قلب به میزان انسداد عروق کرونر قلب توسط لخته خون…
استرس مادر احتمال بروز چاقی در کودکان را افزایش میدهد.
رژیم غذایی پرکالری و نداشتن فعالیت بدنی احتمال ابتلا به چاقی را افزایش می دهد. نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد که استرس مادر در سال های ابتدایی زندگی کودک می تواند سبب بروز چاقی در کودکان شود. دلایل بروز چاقی در کودکان و بزرگسالان: ایران جزء کشورهایی است که بین ۱۰ تا ۲۰ درصد جمعیت آن با مشکل اضافه وزن و چاقی روبرو هستند…
ویتامین E و ارتباط آن با بیماری سرطان
ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است. این ویتامین در برخی مواد غذایی مانند مغزهای خوراکی و آووکادو و همچنین مکمل های غذایی یافت می شود. میزان ویتامین E خون باید در محدوده ۵/۵ تا ۱۷ میلی گرم در لیتر حفظ شود. اگرچه کمبود این ویتامین نادر است، اما اگر میزان این ویتامین در خون….
مضرات نوشابه های رژیمی برای مبتلایان به دیابت
دیابت یکی از شایع ترین بیماری های متابولیکی است. نتایج تحقیقات جدید در مورد مضرات نوشابه های رژیمی نشان می دهد که مصرف این نوشیدنی ها توسط بیماران مبتلا به دیابت احتمال بروز عوارض چشمی ناشی از این بیماری را افزایش می دهد. عوارض دیابت: هورمون انسولین که از غده پانکراس (لوزالمعده) ترشح می شود قند خون را در محدوده طبیعی حفظ می کند….
نسخه سلامت
سرطان دهان و راه های پیشگیری از آن
به مجموعه ای از سرطان ها که در حفره دهان رخ می دهد “سرطان دهان” گفته می شود. این سرطان در بافت های مختلف دهان مشاهده می شود. اما اغلب سرطان های حفره دهان را سرطان سلول های سنگفرشی یا لایه سطحی مخاط تشکیل می دهد. سرطان دهان بیشتر در افراد بالای ۴۰ سال مشاهده می شود….
مقاومت به انسولین: علل، علائم و درمان
انسولین هورمونی است که ورود گلوکز (قند) به داخل سلول ها را تسهیل می کند. گلوکز سوخت مورد نیاز سلول های بدن را تامین می کند. گاهی اوقات توانایی بدن برای استفاده از این هورمون کاهش یافته، گلوکز در خون تجمع و قند خون بالا می رود. در نتیجه بدن برای این که بتواند قند خون را کنترل کند انسولین بیشتری تولید می کند. به این حالت “مقاومت به انسولین” گفته می شود. تاکنون علت دقیق بروز این مشکل مشخص نشده است….
بیماری های دوران سالمندی – سالمندان و مشکلات آن ها
هنگامی که شما به ۵۰ سالگی می رسید به تدریج احتمال بروز برخی از بیماری ها در شما افزایش می یابد. بیماری های قلبی – عروقی، مشکلات چشمی، بیماری های استخوانی و … از شایع ترین بیماری های دوران سالمندی به شمار می روند. بیماری های دوران سالمندی: ۱- حمله قلبی: حمله قلبی یکی از مهم ترین بیماری های دوران سالمندی است…
غذاهای مفید برای دستگاه گوارش- بیماری سندرم روده تحریک پذیر
بیماری های گوارشی و همچنین بیماری سندرم روده تحریک پذیر، از جمله مشکلات شایعی هستند که بسیاری از افراد حداقل یک بار آن را تجربه کرده اند. توصیه های زیادی در مورد حفظ سلامت دستگاه گوارش وجود دارد. داشتن یک رژیم غذایی سالم و متنوع می تواند تاثیر زیادی در پیشگیری از بروز علائم گوارشی داشته باشد…
غذاهای چاق کننده کدامند؟
اگر به اضافه وزن و چاقی مبتلا هستید و می خواهید وزن خود را کاهش دهید به این نکته توجه کنید که باید مصرف غذاهای چاق کننده را محدود کنید یا از آن ها فقط در موقعیت ها و مناسبت های خاص استفاده نمایید. مطالعه منتشر شده در مجله New Zealand Medical Journal لیستی از ۴۹ ماده غذایی که می توانند سبب افزایش وزن شوند…