غذاهای چاق کننده کدامند؟

اگر به اضافه وزن و چاقی مبتلا هستید و می خواهید وزن خود را کاهش دهید به این نکته توجه کنید که باید مصرف غذاهای چاق کننده را محدود کنید یا از آن ها فقط در موقعیت ها و مناسبت های خاص استفاده نمایید.
مطالعه منتشر شده در مجله New Zealand Medical Journal لیستی از ۴۹ ماده غذایی که می توانند سبب افزایش وزن شوند، معرفی کرده است. این لیست طیف وسیعی از مواد غذایی از نوشیدنی های انرژی زا تا ماست های میوه ای را شامل می شود.
اغلب غذاهای چاق کننده حاوی مقدار زیادی چربی های اشباع، کربوهیدرات تصفیه شده و قند هستند. این مواد غذایی کالری بالایی دارند اما فاقد ارزش غذایی مناسبی هستند.

آشنایی با غذاهای چاق کننده و عوارض ناشی از مصرف آن ها:

۱- کره کلسترول بد (LDL) را افزایش می دهد.

کره، به عنوان یکی از غذاهای چاق کننده، حاوی چربی اشباع و کالری بالایی است. چربی های اشباع میزان کلسترول بد و در نتیجه شانس ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهند.
مطالعه منتشر شده در مجله BMJ Open نشان داد افرادی که کره استفاده می کنند در مقایسه با افرادی که از روغن زیتون فرابکر استفاده می کنند دارای کلسترول بد بالاتری هستند. بنابراین، برای پخت مواد غذایی به جای کره از روغن های گیاهی مایع که حاوی چربی های غیراشباع هستند، استفاده کنید.

۲- شیرینی جات حاوی قند و چربی های ناسالم هستند.

شیرینی جات به عنوان یکی از مهم ترین غذاهای چاق کننده شناخته می شوند. گاهی اوقات از شیرینی جات استفاده می کنید سلامتی شما در معرض تهدید قرار نخواهد گرفت. اما اگر در مصرف آن ها زیاده روی می کنید باید در این زمینه تجدید نظر نمایید.

غذاهای چاق کننده

۳- سس مایونز سرشار از کالری و چربی های اشباع است.

سس مایونز از زرده تخم مرغ، سرکه، خردل و روغن تشکیل شده است. هر کدام از این ترکیبات به تنهایی بد نیستند، اما در ترکیب با یکدیگر یک ماده پرکالری را تشکیل می دهند که مقدار زیادی چربی اشباع دارد اما فاقد ارزش غذایی خاصی است.
هر یک قاشق غذاخوری سس مایونز حدود ۱۰۰ کیلوکالری انرژی دارد. شما می توانید برای آن که کالری دریافتی خود را کنترل کنید به جای سس از سرکه، آب لیمو، آبغوره و … برای طعم دار کردن سالاد خود استفاده کنید.

۴- نوشابه ها حاوی مقداری زیادی قند هستند.

صدها مطالعه وجود دارد که نشان داده اند بین مصرف نوشیدنی های شیرین با بروز چاقی و دیابت ارتباط وجود دارد. مصرف نوشابه ها بدون آن که احساس سیری را افزایش دهد سبب می شود کالری بسیار زیادی دریافت کنید.
مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۷ میلادی نشان داد که هم در کودکان و هم در بزرگسالان بین مصرف نوشیدنی های شیرین با افزایش وزن و افزایش شاخص توده بدنی (BMI) ارتباط وجود دارد.
سعی کنید به تدریج مصرف آب را جایگزین مصرف نوشیدنی های شیرین کنید. می توانید برای طعم دار کردن آب از لیموترش تازه استفاده کنید.

۵- دونات حاوی مقدار زیادی قند و کربوهیدرات تصفیه شده است.

دونات از آرد سفید و تصفیه شده و مقدار زیادی قند تشکیل شده است. این ترکیبات سبب افزایش ناگهانی قند خون می شوند. افت قند خون که در مرحله بعد رخ می دهد می تواند تمایل شما را برای مصرف خوراکی های شیرین افزایش دهد.
سعی کنید در وعده صبحانه به جای استفاده از دونات از غذاهای حاوی پروتئین و فیبر مانند شیر کم چرب، تخم مرغ آبپز، نان سبوس دار و … استفاده کنید. پروتئین و فیبر شما را تا وعده غذایی بعدی سیر نگه می دارند.

۶- فینگر فودها سبب پرخوری می شوند.

معمولاً فینگر فودها به صورت سرخ شده تهیه می شوند. از طرف دیگر، احتمال آن که در مصرف فینگر فودها زیاده روی شود بالا است.
تحقیقات نشان داده افرادی که زیاد غذای سرخ شده مصرف می کنند معمولاً عادات غذایی ناسالمی دارند. این افراد کالری زیادی از چربی ها دریافت کرده و میوه، سبزی و غلات کامل کمتری مصرف می کنند.
در مطالعه دیگری مشخص شد در افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به چاقی هستند مصرف غذاهای سرخ شده تاثیر بیشتری بر روی افزایش BMI دارد.

۷- چیپس حاوی چربی و کالری زیادی است.

چیپس حاوی مقدار زیادی چربی و نمک است. معمولاً وقتی شروع به مصرف چیپس می کنید به سختی می توانید حجم مصرفی خود را کنترل کنید. یکی از خوراکی هایی که معمولاً در مصرف آن زیاده روی می شود چیپس است.

۸- آبنبات ها کالری و قند بالایی دارند.

مصرف آبنبات سبب افزایش ناگهانی قند خون می شود. از سوی دیگر، می تواند در افزایش تری گلیسیرید خون نیز نقش داشته باشد. این دسته از غذاهای چاق کننده و شیرین فاقد ویتامین و مواد معدنی هستند.

Loading