پاسخ های ارسال شده در انجمن
-
نویسندهنوشتهها
-
madjd
مدیرکلممنون و در ادامه وتکمیل مطلبتون
مکملهای روی میتوانند دارای این فواید باشند:
کمک به جلوگیری از سرطان
جلوگیری ودرمان ریزش مو
تقویت فعالیت سیستم ایمنی
تسریع بخشیدن به بهبود زخمها
درمان آکنه
جلوگیری از دژنراسیون ماکولا (از بین رفتن بینایی که در افراد مسن اتفاق میافتد)
درمان بعضی از موارد بی اشتهایی عصبی (بی اشتهایی نشانهای از کمبود روی است و افراد در دهه دوم زندگی بیشتر در معرض خطر کمبود روی ناشی از فقر غذایی هستند).
تقویت و بهبود باروری مردان مخصوصاً در بین سیگاریها.
درمان روماتیسم مفصلی (با داشتن آثار ضد التهابی).
درمان بیماری ویلسون (یک اختلال ناشی از ذخیره بیش از حد مس).
کاهش تغییرات در حس چشایی طی درمان سرطان.
تقویت حس چشایی و بویایی.
بعضی از بیماریها، بر روی جذب روی تأثیر میگذارند یا باعث افزایش نیاز به روی میشوند. لذا این بیماران از مکملهای روی سود میبرند:آکرودرماتیت آنتروپاتیکا (بیماری ارثی که به علت سوء جذب روی ایجاد میشود).
الکلیسم
دیابت قندی
بیماری کلیه
بیماری سلیاک
بیماری روده التهابی مانند کولیت زخم شونده
اسهال مزمن
بیماریهای پانکراس
مشکلات پروستات (بزرگی خوشخیم پروستات، تورم پروستات، سرطان پروستات) زنانی که حامله هستند یا بچه شیر میدهند و یا اینکه از قرصهای خوراکی ضد حاملگی استفاده میکنند، نیز نیاز بیشتری به روی دارند.
[ویرایش] منابع غذاییما ۲۰ تا ۴۰ درصد میزان روی موجود در غذا را جذب میکنیم. غذاهایی مانند گوشت قرمز، ماهی، مرغ و بوقلمون، آمادهترین شکل قابل دسترس روی قابل جذب هستند. روی موجود در سبزیجات کمتر برای بدن ما قابل دسترس است و فیبر سبزیجات به تنهایی میزان روی را که قابل جذب و استفادهاست کمتر میکند. محصولات لبنی و تخم مرغ دارای میزان نسبتاً خوبی روی هستند اما جذب روی از این مواد مشکلتر است.غذاهای زیر بهترین منبع قابل استفاده روی است:
صدف نرم تن(غنیترین منبع)، گوشت قرمز، میگو، خرچنگ و دیگر ماهیهای صدف، منابع دیگر روی که کمتر قابل جذب است شامل لوبیا، نخود چشم سیاه، سویا، بادام زمینی) غلات کامل، فیبرو، توفو، مخمر آبجو، سبزی پخته شده، قارچ، لوبیا سبز و دانه کدو است.اشکال دیگر:سولفات روی رایجترین مکمل قابل استفاده روی است. این ترتیب نسبت به سایر اشکال کمترین قیمت را دارد. اما حداقل جذب را دارد و باعث آشفتگی معده میشود. پزشک معالج معمولاً ۲۲۰ میلی گرم از سولفات روی را که حاوی تقریباً ۵۵ میلی گرم عنصر روی است، تجویز میکند. شکلهای قابل جذب تر که قابل دسترس هستند عبارتاند از: پیکولینات روی، سیترات روی، استات روی، گیسرات روی و مونومیتونین.
اشکال مختلف روی دارای میزان متفاوتی از روی در ترکیب هستند. در برچسب این ترکیبات، همیشه به دنبال میزان عنصر روی بگردید. معمولاً ترکیبات روی دارای ۳۰ تا ۵۰ میلی گرم از عنصر روی هستند. به خاطر داشته باشید که از غذای روزانه چیزی حدود ۱۰ تا ۱۵ میلی گرم روی جذب میکنید، پزشک معالج شما هنگام تجویز مکملهای روی، باید این میزان دریافتی روزانه از طریق غذا را در نظر داشته باشد. قرصهای روی در داروخانهها و بقالیها قابل دسترس هستند و برای درمان سرماخوردگی مفید هستند. همچنین جوانه گندم منبع خوبی از روی میباشد که خوردن آن به همه افراد توصیه میشود
نحوه مصرف :قبل از اینکه از مکملهای روی استفاده کنید یا پزشک متخصص تغذیه مشورت کنید. وقتی شما بهترین فایده را از مکملهای روی میبرید که آن را با آب و یا آب میوه (نه با شیر) در بین غذاها مصرف کنید و همزمان با مکملهای آهن و کلسیم، آنها را مصرف نکنید. اگر برای معده شما مشکل ایجاد کرده باشد میتوانید آن را همراه غذا مصرف کنید.
موارد احتیاط:بیشتر مواد معدنی کمیاب، در صورت مصرف بیش از حد برای بدن سمی هستند و این نکته در مورد روی صدق میکند.
نشانههای مسمومیت عبارتاند از: آشفتگی معده، و استفراغ و معمولاً وقتی ایجاد میشود که ۲۰۰۰ میلی گرم و یا بیشتر مصرف شده باشد. مطالعات نشان میدهد که تا ۱۵۰ میلی گرم روی خطری ندارد اما معمولاً این میزان مورد نیاز نیست و با استفاده بدن از عناصر دیگر تداخل دارد. تحقیقات نشان میدهد که مصرف روزانه کمتر از ۵۰ میلی گرم مصرف مطمئنی است اما اطلاعاتی در مورد مصرف طولانی مدت این مقدار روی در دسترس نیست.قبل از استفاده از روی و یا سایر مکملها، با پزشک خود مشورت کنید.
یک عارضه جانبی منفی شناخته شده از روی این است که میزان زیاده روی باعث کاهش HDL (کلسترول خوب بدن) و افزایش LDL (کلسترول به بدن) میشود. بعضی از تحقیقات نشان میدهد که مصرف خیلی زیاد روی باعث کاهش عملکرد ایمنی میشود در حالی که مطالعات دیگر این نظر را تایید نمیکند. اگر سولفات روی باعث تحریک معده شود شکل دیگری از روی، برای مثال سیترات روی را مصرف کنید و قبل از آن با پزشک مشورت کنید. سایر عوارض جانبی از مسمومیت با روی عبارتاند از: سرگیجه، سردرد، خواب آلودگی، افزایش تعریق، ناهماهنگی عملکرد عضلات، عدم تحمل الکل، توهم و کم خونی.
تداخلهای احتمالی :چون روی با دیگر عناصر تداخل دارد شما میتوانید از مولتی ویتامین، یا عناصر خونی آماده شامل روی، آهن و فولات استفاده کنید. این به شما کمک میکند تا میزان عناصر را در یک حد تعادل نگه دارید. مصرف زیاد روی میتواند با جذب مس تداخل کرده و باعث کمبود مس شود. این مسئله به میزان آهن بدن اثر گذاشته و میتواند منجر به کم خونی شود.
مصرف زیاد آهن و مس با جذب روی تداخل میکند. روی با جذب فولات تداخل دارد. قبل از مصرف روی یا هر مکمل دیگر با پزشکتان مشورت کنید.تداخلهای احتمالی عبارتاند از:
ویتامین ب-۱۲ سطح تولید ملاتونین را تغییر میدهد. اگر سطح ملاتونین خون شما پایین میزان ویتامین ب-۱۲ نیز پایین است. مصرف ویتامین ب-۱۲ (۱/۵ میلی گرم متیل کوبالامین در روز) میتواند باعث بهبود اختلالات خواب شود، زیرا این ویتامین تولد ملاتونین را افزایش میدهد.
داروهای ضد التهابی غیر استروییدی (NSAIDs)، مانند آسپیرین و ایبوپروفن سطح تولید ملاتونین در بدن را کاهش میدهد. بنابراین بهتر است قبل از خواب از این داروها استفاده نکنید. بتابلاکرها نیز مانع بالا رفتن ملاتونین در شب میشوند.
پروتئین، ویتامین ب-۶، نیاسین آمید و استیل کارنیتین همگی به تولید ملاتونین کمک میکنند.
بعضی از داروهای ضد افسردگی سطح ملاتونین مغز را افزایش میدهند. بنزودیازپینها، مانند والیوم و زاناکس (Xanax)، مانع از تولید ملاتونین میشوند.
الکل و کافئین و دیورتیک و بلوک کنندههای کانال کلسیم مانع از تولید ملاتونین میشوند.میزان مورد نیاز روزانه:بررسیهای انجام شده نشان میدهد که نیاز خانمها به این عنصر مهم وضروری روزانه، حداقل ۱۰ میلی گرم و نیاز آقایان روزانه، حداقل ۱۲ میلی گرم است. بیشتر دیده میشود که مقدار مصرفی روی بسیار کم تر از مقدار نیاز بررسی شدهاست.
مرکز تغذیه کشور آلمان (DGE) و آمریکا (RDA) توصیه میکنند که برای پیشگیری از امراض حاصل شده از کمبود روی، خانمها روزانه ۱۲ میلی گرم و آقایان ۱۵ میلی گرم روی به بدن خود برسانند. البته دوز و مقدار درمانی که توسط دکتر ورباخ بیان شده، روزانه بین ۱۰۰- ۲۰ میلی گرم است. اصولا” دوز ۱۵ میلی گرم در روز را حد متوسط دریافت روزانه میدانند.دوز درمانی :دوز درمانی توسط روی روزانه حدودا” ۵۰ میلی گرم است. تأمین روی به صورت ترکیبات گلوکونات روی برای بدن بسیار خوب و قابل تحمل و با جذب خوب است. به یاد داشته باشید که کلیه مکملهای حاوی روی بایستی همراه غذا مصرف شده تا از ایجاد تهوع جلوگیری شود. توجه داشته باشید، افرادی که به مدت طولانی روزانه ۵۰ تا ۳۰۰ میلی گرم روی مصرف کردهاند، میتوانند دچار اختلال جذب املاح آهن ومس شده و همچنین به کمبود این دو املاح در بدن دچار شوند. حتی دیده شدهاست کسانی که روزانه ۲ گرم به مدت طولانی روی خوردهاند، علائمی مثل استفراغ، تهوع، دردهای شکمی و تب را نشان دادهاند. افرادی که دچار ناراحتیهای کبد ی و رودهای اند، بایستی قبل از مصرف مکملهای حاوی روی، حتماً با پزشک خود مشورت داشته باشند.
روی و بیماریهای پوست :دیده شدهاست که غلظت روی در پوست و چشم بیشتر از هر عضو و اندامی در بدن است. مصرف روی در سوختگیها، اعمال جراحی وبهبود زخمهای بدن، ضروری است. روی باعث بهبود هر چه سریعتر زخمها میشود و کمبود روی بهبود زخمها را به تعویق میاندازد، به ویژه در بیماران دیابتی، زخمهای پا و عفونت این زخمها است که حتی میتواند به قطع عضو هم منجر شود.
بنابراین وجود روی به مقدار کافی در برنامه غذایی این افراد بسیار مهم است. مصرف روی در ترمیم سوختگیها، زیاد بوده و به طور معمول در خون بیماران دچار سوختگی، کمبود روی مشاهده میشود و با دادن روی اضافی میتوان، بهبود و ترمیم زخم و پوست را تسریع کرد. این مسئله حتی در سوختگیهای درجه ۳ به دنبال مصرف محلولها و ترکیبات حاوی روی به اثبات رسیدهاست و هم اکنون نیز از این ترکیبات (مانند پماد زینک اکساید و…) استفاده میشود.
به عبارتی روی به عنوان ترمیم کننده بافتی و پوستی شناخته شدهاست. افرادی که از اگزما و حساسیت زجر میبرند، به طور معمول دارای سطح پایین روی در خون هستند و میتوان با دادن ۳۰ میلی گرم روی (معادل ۲۰۰ میلی گرم گلوکونات روی است) بهبود بیماری آنها را تسریع کرد.روی و مرض قند:نکته دیگر در مورد مصرف روی و بیماران دیابتی این است که تأثیر انسولین به طور مستقیم با روی در ارتباط است. میزان عنصر روی در پانکراس افراد سالم دو برابر دیابتیها است که میتواند نشانهٔ نقش آن در تولید انسولین باشد. مشاهده شدهاست که نقصان روی در خون باعث هیپوانسولینیمیا (کاهش انسولین خون) میشود. کمبود روی به صورت مزمن ودائمی صدمهٔ بزرگی به یاختههای بتا پانکراس که انسولین ترشح میکنند، میزند و در سنین بالا، افراد دارای کمبود طولانی مدت روی میتوانند دچار دیابت نوع ۲ بشوند.
به طور کلی میتوان گفت که در خون اکثر افراد مبتلا به دیابت، کمبود روی دیده میشود و متاسفانه دفع روی در ادرار آنها مشاهده میشود. بنابر این رساندن روی اضافی به بدن بیماران دیابتی ضروری است. فقر روی به ویژه در دیابتیها زخمهای مزمن ورید پا را ایجاد میکند که گاهی منجر به قطع انگشتان یا پا میشود. با دادن روی اضافی نه تنها زخمهای دیابتی زودتر ترمیم شده بلکه علاوه بر آن سطح سیستم اینمی نیز افزایش مییابد.عوارض کمبود روی :در سایر مواردبه دنبال افت سیستم ایمنی در اثر کمبود روی، بیماریهای اتوایمیون (خودایمنی) مثل آرتریت روماتویید، لوپوس، شوگرن، پسوریازیس و… افزایش مییابد.
نقصان روی در مردان وزنان موجب اختلالات باروری میشود. اغلب مردان وزنان که جهت درمان مشکل خود اقدامات زیادی انجام دادهاند، باید مسئلهٔ کم بودن روی را نیز در نظر گرفته و نسبت به رفع آن اقدام کنند.نقصان روی در بدن خانمهای باردار میتواند منجر به رشد ناکافی و کند جنین و یا زایمان زودرس شود. یکی از علل میوم رحم و کیستهای پستان در خانمها، کمبود روی میباشد و دیده شدهاست که با تجویز روی به بدن آنها بهبودی حاصل شدهاست. هم چنین دیده شدهاست که در خانمهایی که دچار عفونتهای راجعه قارچی دستگاه تناسلی میشوند و به هیچ درمان منظم دارویی جواب نمیدهند، تجویز روی به مقدار کافی، باعث بهبود آنها شدهاست.
هم چنین مصرف روی در بهبود ریزش مو به اثبات رسیدهاست و امروزه کمبود روی را از علل مهم ریزش مو میدانند، که البته بایستی سایر علل ریزش مو مانند کمبود ویتامینها، کم خونی و… نیز مد نظر قرار گیرد.کمبود روی در کودکان همراه با بی اشتهایی، اختلال چشایی طعم غذا، پیکا (حالتی شبیه ویار حاملگی)، بی حالی، غش، اختلال رفتاری و وقفه در رشد، خود را نشان میدهد، هم چنین در نوجوانان به صورت تاخیر بلوغ جنسی و ظهور نکردن صفات ثانویه جنسی بروز میکند.
کمبود روی در افراد مسن، در هنگام راه رفتن، اختلال تعادل را ایجاد میکند که با تجویز داروی روی قابل درمان است.روی در تشکیل هموگلوبین دخالت دارد و در مواردی فقط تجویز روی همراه دیگر نیازها، این عارضه را درمان میکند. روی در رشد فیزیکی بدن مؤثر است، هم چنین کوتاهی قد و کمبود وزن در کودکان ایرانی با تجویز روی قابل درمان است و بهتر میباشد که رساندن روی به مقدار کافی به بدن مادر در دوران بارداری و شیردهی مد نظر قرار گیرد.
جذب روی در بدن :جذب روی آسان نبوده و دفع آن نیز به سختی صورت میگیرد و به همین دلیل در تجویز روی و استفاده از آن باید رعایت این مشکل، منظور شود. به علت آن که روی در ناحیهٔ اولیهٔ روده کوچک جذب میشود، پروتئین در جذب آن دخالت دارد و لازم است کمبود پروتئین در افراد دچار نقص روی نیز درمان شود.
madjd
مدیرکلممنون
کامل بودmadjd
مدیرکلمهم مقدار کالری هایی است که در روز مصرف میکنید نه ساعت مصرف آن؟!؟
پس نظم غذایی مهم نیست؟madjd
مدیرکلبه سایت https://medlineplus.gov/ مراجعه کرده و از مقالات مفید این سایت در رابطه با چای سبز بهره مند شوید
madjd
مدیرکلبا تشکر از مطلبتون در مورد جمله آخر:
یعنی خستگی در افراد بالای 40 سال با چای از بین نمی رود؟madjd
مدیرکلپس سویا برای افراد مبتلا به سرطان سینه و برای قدرت تولید مثل مردان مضر است.
و در ادامه
تحقيقات نشان داده است که مصرف بيش از اندازه سويا مي تواند موجب از دست دادن حافظه و آلزايمر گردد.در اين تحقيق به افراد هر روز توفو (tofu) مي دادند. لازم به ذکر است که توفو، يک غذاي ژاپني مي باشد که با دانه سويا درست مي شود. مشخص شد افرادي که از اين رژيم استفاده مي کردند، کم حافظه شده اند( مخصوصا افراد در رده سني 65 سال).
سويا يکي از منابع پروتئيني در دنيا شناخته شده است، تا جايي که بعضي ها به جاي گوشت از سويا استفاده مي کنند.
محصولات سويا غني از ماده اي به نام “فيتواستروژن” مي باشد. فيتواستروژن اثراتي مشابه هورمون زنانه ي استروژن در بدن دارد. محققان به اين نتيجه رسيده اند که فيتواستروژن نيز مي تواند باعث نقصان در حافظه گردد.
استروژن و فيتواستروژن، رشد سلولي را افزايش مي دهد. اما اگر بيش از اندازه در بدن وجود داشته باشند، موجب تخريب سلول ها مي گردند.
اما زياد مصرف کردن سويا موجب بروز مشکلات جدي در سلامتي مي گردد. غير از فيتواستروژن، ساير ترکيبات موجود در سويا عبارتند از: فيتات و چند ترکيب ناشناخته.
* اين ترکيبات مانع جذب آهن گياهي مي گردند. فيتات از جذب روي و ديگر عناصر مغذي جلوگيري مي کند. پس مي توان گفت که گياهخواراني که به مقدار زياد سويا مصرف مي کنند، به مرور زمان دچار کمبود عناصر مغذي مي شوند.
* اگر سويا را به همراه گوشت مصرف کنيد، مطمئن باشيد که دچار کمبود آهن و کم خوني ناشي از آن نخواهيد شد، زيرا گوشت موجب جذب آهن مي گردد.
* محققان گفته اند که اگر ويتامين C به مواد غذايي داراي سويا افزوده شود، ممکن است باعث جذب آهن گردد. به همين خاطر به گياهخواران، مکمل عناصر معدني و ويتامين ها مي دهند.
* اخيرا گزارش شده است که سويا باعث تورم در غده تيروئيد مي شود. در نوزاداني که فقط با شير سويا تغذيه مي شدند، کم کاري غده تيروئيد مشهود است.
شما بيماري هاي زير را داريد، کمتر سويا مصرف کنيد:
* مشکلات تيروئيد يا گواتر. سويا باعث بزرگ شدن تيروئيد مي گردد.
* فراموشي
* سرطان سينه
* سنگ کليه(مخصوصا بيماراني که داراي سنگ هاي اگزالات مي باشند، زيرا سويا داراي اگزالات زيادي مي باشد)
تمام نعمت هايي که خداوند به ما داده است، براي سلامتي مفيد است. به ياد داشته باشيد که در مصرف هيچ نوع ماده غذايي، هر چند مفيد، نبايد زياده روي کنيد.
madjd
مدیرکلبه این ترتیب بهتره سر امتحان هم با مثانه پر برویم!
چیزی که زمان تحصیلمان بر عکسش را میگفتندmadjd
مدیرکلممنون از مطلبتون
یعنی مکمل امگا-3 باعث افزایش وزن میشود؟
به این ترتیب نباید در افراد چاق استفاده شود؟!madjd
مدیرکلبا تشکر فراوان از مطلب زیبایتان من هم چند گام دیگر را اضافه میکنم:
1- جلوی گریه خود را نگیرید و گه گاهی گریه كنید.
2- دست كم روزی 15 دقیقه را در سكوت بگذرانید و به نیازهای واقعی خود و نیز چیزهایی كه دارید فكر كنید. سكوت عصاره ی آرامش است، با زور نمی توان آن را ایجاد كرد، باید زمانی كه فرا رسید آن را بپذیرید. اگر برایتان امکان دارد دست كم روزی یك ساعت، تنها به اتاقی بروید و در را به روی خود ببندید.
3- افراد آرام به خود می گویند كه برای تغییر گذشته كاری نمی توان كرد، آنگاه از فكر ادامه زندگی لذت می برند.
4- وقتی احساس می كنید كه سرتان پر از فكرهای جور و واجور است و جای خالی در آن نیست، با قدم زدن، آنها را پاك كنید.
5- اگر نتوانید كسی را ببخشید، افكار خشمگین تان شما را برای همیشه با این افراد مرتبط خواهد كرد. شاد كردن دیگران، باعث آرامش می شود.
6- آرامش را از كودكان بیاموزید، ببینید كه چگونه در همان لحظه ای كه هستند، زندگی می كنند و لذت می برند.
7- از همان كه هستید راضی باشید، در این صورت احساس آرامش بیشتری می كنید.
8- هرچه اكسیژن بیشتری به شما برسد، آرام تر خواهید شد، خوب است در محل كار و زندگی خود گیاهی نگه دارید.
9- مهم نیست كه با شما مؤدبانه برخورد كنند یا نه، برخورد مؤدبانه ی شما، باعث ایجاد آرامی و احساس خوبی در شما خواهد شد.
10- سرعت حركت شما با احساستان رابطه ای مستقیم دارد، آرام راه بروید و حركات بدن خود را آرام تر كنید، طولی نمی كشد كه آرام خواهید شد. گاهی می توانید برای رسیدن به آرامش، دراز بكشید، عضلات خود را شل كنید و به هیچ چیز فكر نكنید.
11- با حركات آرام و صحبت كردن شمرده، احساس آرامش را به جمع منتقل كنید. آیا تا به حال فرد آرامی را دیدید كه با صدای بلند صحبت كند؟
12- با شوخ طبعی به آرامش خود كمك كنید.
13- راحتی، یكی از عناصر مهم آرامش است، مثل دمای مناسب، صندلی راحت و لباس و كفش راحت.
• هر چند وقت یك بار ساعتتان را کنار بگذارید و خود را از فشار زمان نجات دهید.
• در آوردن كفشها به كاهش فشار عصبی كمك میكند.
• فشردن یك توپ كوچك، تنشهای عصبی را كه در انگشتان و دستهای شما متمركز شدهاند، خالی می كند.
• لباسهای گشاد و راحت، باعث ایجاد راحتی و احساس آرامش می شود.
14- لحظه های زیبای زندگیتان را بنویسید و از آنها عكس و فیلم بگیرید، سپس بیشتر وقتها آنها را به یاد آورید و درباره شان فكر كنید و لذت ببرید.
15- هوای دریا، آب شور و صدای امواج، همگی باعث آرامش می شوند، مسافرت به سواحل دریا را فراموش نكنید. تماشای ماهی ها مثل خیره شدن به دریا، در شما ایجاد آرامش می كند، زیرا ماهیها آرام شنا می كنند و آرام تنفس می كنند.
16- آهسته غذا خوردن و جویدن، باعث تجدید قوای فكری و احساس آرامش خواهد شد.
17- برای تأثیر بیشتر و رسیدن به آرامش، در خود متمركز شوید و آرام نفس بكشید.
18- تمرین كنید كه آرامتر از حد معمول صحبت كنید، این كار خود به خود ضربان قلب و تنفستان را كم می كند و به شما اجازه میدهد، ذهن و فكرتان را از بسیاری مسائل پاك كنید.
19- اگر به عقاید مذهبی و معنوی پایبند باشید، به یكی از با افتخارترین روشهای رسیدن به آرامش خاطر رسیده اید، آنگاه می توانید بگویید، الا بذكر الله تطمئن القلوب . اگر از خدا دور افتادهاید، اكنون زمان آشتی است. داشتن یك تكیه گاه معنوی در حد تعادل موجب آرامش می شود.
20- احساسات و مشكلات خود را به دیگران بگویید و آرامش بیشتری احساس كنید.
21- یكی از مهمترین مهارتها در آرام بودن، فكر نكردن به مسائل كوچك است، دومین مهارت، كوچك شمردن تمام مسایل است.
22- شاد كردن دیگران، موجب آرامش می شود. نمی دانید چه لذتی دارد پول رستوران امشب را با توافق سایرین به یك كارتن خواب هدیه دهید. قدردانی كنید. دیگران را برای لطف كردن به خود تحت فشار قرار ندهید، لطف كه وظیفه نیست!
23- اگر می دانستید كه : «سیگار كشیدن + ورزش نكردن = ا سترس ، اضطراب و حذف آرامش»، هرگز سیگار نمی كشیدید و ورزش كردن را به تعویق نمی انداختید.
madjd
مدیرکلمحققان در بررسي هاي جديد دريافته اند مقدار زياد مواد آنتي اکسيدان، موسوم به رزوراترول در هسته انگور و برخي ميوه ها و گياهان ديگر مي تواند با تنظيم متابوليسم بدن در کاهش ريسک ابتلا به بسياري از بيماري هاي مزمن نقش فوق العاده اي ايفا کند.
رزوراترول نوعي ترکيب شيميايي از دسته آنتي اکسيدان هاي موسوم به ترکيبات پلي فنوليک و يک عامل پلي فنلي يافت شده در 70 گونه گياهي رايج از جمله انگورها، کاج، اکاليپتوس، زنبق، شاه توت و بادام زميني و به طور کلي توت ها از گونه Vaccinum شامل زغال اخته ها و تمشک هاي وحشي است.
اين عامل در پوست ترکيبات ياد شده با غلظت بالاتري موجود بوده و متاثر از پرورش گياه توليد کننده ميوه در نقاط مختلف جغرافيايي و همچنين عفونت هاي قارچي ميوه داراي مقادير متفاوتي است. در واقع توليد اين ماده در گياه تحت تاثير فاکتورهاي مختلف در مراحل متفاوت رشد قرار مي گيرد. نقش فوق العاده رزوراترول در حفظ، بقا و شادابي گياهان موجب شده است تحقيقات و مطالعات بسياري درباره اين ماده انجام شود و کاربري آن در حوزه سلامت انساني و پيشگيري از بيماري هاي مزمن و مقابله با پيش روندگي آنها،مورد توجه جامعه پزشکي قرار گيرد.
اساس نامگذاري اين ترکيب ابتدا در مطالعات سم شناسي بررسي شد. به اين ترتيب که مطالعه اي در موسسه تحقيقاتي سلامت NIEHS با به کارگيري نوع خاصي از رژيم غذايي حاوي مقادير رزوراترول، اين ترکيب را داراي توانايي بالقوه در سم زدايي از بدن انسان ارزيابي کرد و از سال 2001 چندين کمپاني داروسازي به توليد شکل خالص اين ماده در قالب رزوين (RESVIN) اقدام کردند.
اساس اين مطالعات بر پاسخگويي به پرسشي بنا نهاده شده که سال ها در ادبيات پزشکي به Parabox French مشهور شده است.
تعارض فرانسوي مبتني بر آناليز آمار مرگ و مير ناشي از بيماري هاي کرونري قلب در بين مردم فرانسه است که علي رغم به کارگيري رژيم هاي غني از اسيدهاي چرب اشباع شده، انواع پنيرهاي چرب، کره و همچنين استعمال دخانيات و باتوجه به ميزان شيوع بالاي کم تحرکي، مرگ و مير ناشي از بيماري هاي قلبي از سطوح نسبتا پاييني برخوردار است.
براساس کشف موسوم به تعارض فرانسوي رزوراترول موجود در انگور قرمز در فرانسه که مصرف فراواني دارد، داراي خواص پلي فنوليک و آنتي اکسيداني و ضد التهابي شناخته شده است.
در اين مطالعه به منظور تعيين اثرات رزوراترول موجود در انگور قرمز بر چربي هاي خون و کاهش ابتلا به بيماري هاي قلبي، استراتژي استفاده از ابزاري که به طور مستقيم تاثير نوع تغذيه به کار رفته را به عنوان يک روش تکميلي بر فعل و انفعالات پيچيده چربي ها، اکسيداسيون چربي و چسبندگي گرده هاي خوني بيان کند، مورد توجه قرار گرفت و در نهايت با در نظر گرفتن مواد موجود در انگور و تغذيه بررسي شده، تصميم گرفته شده از رزوين به عنوان مکمل دارويي حاوي رزوراترول استفاده شود.
طبق نظر توليد کننده، اين ماده محتوي حدود 3 تا 5 کيلو پوست خشک انگور قرمز، پلي فنول ها، ويتامين هاي C و E alginate ، سديم، ژلاتين polyglutamate ، پتاسيم و کلرايد و عاري از چربي است. فوايد رزوراترول در اين مطالعه، روي بيماراني که طبق نظر متخصصان داراي تظاهرات ابتلا به تصلب شرائين بودند، بيانگر نقش معنا دار رزوراترول در کاهش کلسترول بد خون وتري گليسيريد است و اين به معناي کاهش خطر ابتلا به آترواسکلروز يا سخت شدن ديواره رگ هاي خوني است. ساير تحقيقات انجام شده توانايي اين عامل را در محافظت بدن ازآترواسکلروز، فعاليت شديد آنتي اکسيداني و تعديل کردن آپوليپوپروتئين هاي کبدي، سنتز ليپيد، مهار تجمع پلاکتي و توليد ايکوزانوئيدها توسط پلاکت ها و نوتروفيل هاي انساني نشان داده است که اساسا به خاطر تاثيرات آنتي اکسيداني آن در مهار اکسيد شدن کلسترول LDL و آلفا توکوفرول است. مطالعات تکميلي در بيمارستان قلب شهيد رجايي تهران از نقش معنادار رزوراترول در کاهش ريسک ابتلا به تصلب شرايين در بيماران مبتلا به چربي خون حکايت دارداز سوي ديگر اين موضوع از آنجا اهميت دارد که براساس مطالعات باليني، افراد ديابتي بيشتر از افراد غير ديابتي، مستعد ابتلا به بيماري هاي قلبي هستند به نحوي که بيماران ديابتي 2 تا 4 برابر بيشتر از ديگران دچار بيماري هاي قلبي عروقي مي شوند و حدود 75 درصد موارد مرگ بيماران ديابتي به دليل بيماري هاي قلبي عروقي صورت مي گيرد. در مبتلايان به ديابت، اختلالات چربي خون بيشتر از افراد عادي ديده مي شود. همراهي چربي خون بالا و ديابت موجب تنگي شريان ها (آترواسکلروز) و بيماري هاي قلبي عروقي مي شود، از اين رو به همه ديابتي ها توصيه مي شود علاوه بر کنترل قند خون، مراقب چربي خون خود نيز باشند. البته براي تشخيص بالا بودن چربي خون، اندازه گيري 2 نوع چربي خوني يعني کلسترول و تري گليسيريد ضروري است که گاهي توسط همان دستگاه تست قند خون خانگي (گلوکومتر) ميسر است و در اين ميان رزوراترول قادر است با کاهش کلسترول بد خون و نيز تري گليسريد، کمک زيادي به کاهش چربي خون و ريسک ابتلا به سخت شدن ديواره رگ هاي خوني کند.
همچنين در چند بررسي اپيدميولوژيک، کاهش شيوع نوعي از آلزايمر را با مصرف رزوراترول مرتبط دانسته اند، چرا که خواص و فعاليت نوروپروتکتيو (محافظت کننده سيستم عصبي) در اين خصوص محرز بوده است. بتازگي تحقيقات نشان داده اند که رزوراترول داراي يک مکانيسم جديد در جمع آوري و تنظيف راديکال هاي آزاد است و اين نوع خاص مکانيسم صرفا در محافظت از مغز عمل مي کند. با توجه به تحقيقات به عمل آمده در زمينه آلزايمر ظاهرا آزاد شدن يک عامل نابهنجار از مغز مبتلايان آلزايمر به نام بتاآميلوئيد در مغز استرس ايجاد مي کند و راديکال هاي آزاد منجر به اين عارضه مي شوند. اخيرا متخصصان چيني رزوراترول را در کنترل تومورهاي موجود در ضايعات مغزي و نخاعي بسيار موثر توصيف کرده اند و توانايي ضد التهابي آن را قابل مقايسه با داروي استروئيدي پردينزون مي دانند که معمولا در اين عارضه مورد استفاده قرار مي گيرد.madjd
مدیرکلmadjd
مدیرکلقابل شما رو نداشت
madjd
مدیرکلممنون ولی یک قاشق مربا خوری عسل نباید زیاد شیرینیش کنه
madjd
مدیرکلبررسي ارتباط عوامل خطر استئوپورز و استئوپني در زنان مراجعه كننده به بخش سنجش تراكم استخوان بيمارستان بهارلو
استئوپورز از بيماري هاي شايع دوران ميانسالي و سالمندي است كه عوامل خطر متعددي با آن مرتبط هستند. پوكي استخوان، بيماري گران، پرخرج و ناتوان كننده اي است كه با مرگ و مير و عوارض فراوان همراه است و شكستگي به دليل استئوپورز يكي از شايع ترين علل ناتواني است و عامل عمده تحميل هزينه هاي بيمارستاني در بسياري از مناطق دنيا محسوب مي شود. هدف از اين بررسي، تعيين عوامل موثر بر ابتلا به بيماري استئوپورز و استئوپني در زنان بود. روش بررسي: اين مطالعه به صورت مورد ـ شاهدي بر روي 100 زن با تراكم استخوان پايين به عنوان مورد و 100 زن با تراكم استخوان طبيعي به عنوان شاهد كه از همان مركز انتخاب شدند، صورت گرفت. اطلاعات مربوط به عوامل خطر از قبيل سن، BMI، بيماري زمينه اي(ديابت، پركاري تيروئيد، كم كاري تيروئيد، سابقه سنگ ادراري، درد مفاصل، ديسك كمر و آرتروز)، سابقه خانوادگي، سابقه شكستگي، مصرف سيگار، فعاليت بدني، مصرف قرص ضدبارداري، مصرف استروژن، مصرف پروژسترون، يائسگي، عمل جراحي(برداشتن رحم يا تخمدان)، مصرف لبنيات و مصرف دارو(كلسيم و كورتون) از طريق مراجعه به پرونده، جمع آوري و در فرم جمع آوري داده ثبت شد. جهت تجزيه و تحليل داده ها از نرم افزار SPSS و از آزمون Chi-square و آزمون فيشر استفاده شد. Odd”s Ratio)OR) و 95% Confidence Interva)CI) نيز محاسبه گرديد. يافته ها: نتايج اين مطالعه نشان داد كه سن بالاي 50 سال(86/5=OR، 001/0P<)، درد مفاصل(22/4=OR، 001/0P<)، بيماري زمينه اي(85/2=OR، 019/0=P)، سابقه خانوادگي(88/4=OR، 021/0=P)، سابقه شكستگي(37/2=OR، 03/0=P)، فعاليت بدني(097/0=OR، 001/0P<)، يائسگي(6/29=OR، 001/0P<) و مصرف لبنيات(02/34=OR، 001/0P<)، مرتبط با ابتلا به استئوپورز بودند و در بقيه موارد ارتباط معني داري مشاهده نشد. همچنين بين سن بالاي 50 سال(47/2=OR، 038/0=P)، درد مفاصل(43/5=OR، 001/0P<)، سابقه خانوادگي(07/7=OR، 002/0=P)، فعاليت بدني(14/0=OR، 001/0P<)، يائسگي(70/2=OR، 038/0=P) و مصرف لبنيات(44/27=OR، 001/0P<) با استئوپني ارتباط معني داري مشاهده شد و در بقيه موارد رابطه معني داري يافت نشد.
نتيجه گيري: با توجه به يافته هاي اين مطالعه، به منظور پيشگيري از ابتلا به بيماري استئوپورز، آموزش و آگاهي دادن به عموم مردم بخصوص در زمينه انجام فعاليت هاي بدني روزانه و دريافت كافي كلسيم از گروه شير و لبنيات در برنامه غذائي روزانه توصيه مي شود.madjd
مدیرکلو ممنون از مطلب خوب شما
-
نویسندهنوشتهها