هیچ راه اثبات شدهای برای پیشبینی میزان رشد قد یک کودک در دوران بزرگسالی وجود ندارد. اما با استفاده از برخی فرمولها میتوان میزان آن را تا حدودی حدس زد. بدین منظور باید قد مادر و پدر (بر حسب سانتیمتر) را با یکدیگر جمع کرده و در مرحله بعد اگر فرزند پسر است مجموع قد والدین را با عدد ۱۳ جمع کرد و اگر فرزند دختر است…
افراد موفق
داستان افراد موفق در کاهش وزن: پایان ناامیدی در رژیم
محبوب ترین مقالات
بهبود سلامت استخوانها – استخوان سالم از کودکی تا سالمندی
استخوان یک بافت زنده بوده و دارای اعصاب و عروق خونی است. این بافت محل تولید سلولهای خونی و منبع مهمی از مواد معدنی، به خصوص کلسیم، است. بنابراین، بهبود سلامت استخوانها از اهمیت ویژهای برخوردار است. غذاهای مفید برای سلامت استخوانها وجود دارند که با مصرف آنها به استخوانها و سلامتی آنها کمک کرد. پس از توقف رشد و بین سنین ۱۸ تا ۳۰ سالگی توده استخوانی به حداکثر میزان خود رسیده و میزان آن به عواملی مانند وراثت، تغذیه، فعالیت بدنی و شیوه زندگی…
کودکان و نوجوانان چگونه میتوانند وزن خود را کاهش دهند؟
ابتلا به چاقی در دوران کودکی و نوجوانی میتواند خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت نوع ۲، پرفشاری خون، افزایش چربیهای خون و … را حتی در سنین پایین افزایش دهد. توصیههای زیر به کنترل وزن در کودکان و نوجوانان کمک خواهد کرد: کودکان زیر ۶ سال: اگر افراد زیر ۶ سال به چاقی مبتلا باشند معمولاً توصیه میشود تا وزن در این محدوده حفظ شده و یا سرعت افزایش آن کاهش یابد…
قهوه و تاثیراتی که میتواند بر روی سلامتی داشته باشد
قهوه حاوی کافئین و آنتیاکسیدان است. نتایج برخی تحقیقات نشان داده این نوشیدنی علاوه بر افزایش هوشیاری احتمالاً میتواند در موارد زیر نیز مفید باشد: ۱. برخی تحقیقات نشان دادهاند که مصرف بیش از ۳ فنجان از این نوشیدنی در روز خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد. ۲. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مصرف نوشیدنیهای حاوی کافئین (مانند چای و قهوه) خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش میدهد
چگونه از ثابت ماندن روند کاهش وزن خود پیشگیری کنیم؟
هنگامی که شما با هدف کاهش وزن یک رژیم غذایی را آغاز میکنید علاوه بر چربیهای ذخیره شده در بدن مقداری از عضلات خود را نیز از دست میدهید. در رژیمهای بسیار کم کالری که در مدت کوتاه سبب کاهش وزنهای زیادی میشوند میزان از دستدهی عضلات بدن بیشتر است. عضلات به حفظ متابولیسم (سوخت و ساز) کمک میکنند. بنابراین، کاهش عضلات بدن منجر به کاهش متابولیسم میشود. با کاهش متابولیسم، …
چاقی طول عمر شما را کاهش میدهد
امروزه در سراسر جهان به علت تغییر سبک زندگی شیوع چاقی به میزان چشمگیری افزایش یافته است. داشتن وزن بالا خطر ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله سندرم متابولیک، دیابت نوع ۲، کبد چرب، بیماری قلبی – عروقی و برخی سرطانها را افزایش میدهد. اخیراً نیز مشخص شده چاقی با کاهش طول عمر مرتبط است. در این مطالعه که ۲۴ سال به طول انجامید وزن…
آشپزی رژیمی
آش رشته
اخبار تغذیه و پزشکی
چاقی در دوران کودکی – باکتریهای روده و چاقی کودکان
چاقی در دوران کودکی یکی از مشکلات مهمی است که بسیاری از خانوادهها با آن روبرو هستند. هم در کشورهای در حال توسعه و هم در کشورهای توسعه یافته شیوع اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی و بزرگسالی افزایش چشمگیری یافته است. سبک زندگی، ژنتیک و حتی عوامل روانی در افزایش وزن کودکان و نوجوانان نقش دارند. اگرچه در کودکانی…
تقویت هوش کودکان به کمک خواب و فعالیت بدنی
یکی از دغدغههای تمامی پدران و مادران تقویت هوش کودکان است. به نظر میرسد که اگر قرار باشد میزان هوش را تغییر داد بهترین زمان برای این کار دوران کودکی است.
نتایج تحقیقات نشان داده که میزان هوش کودک با میزان IQ مادر مرتبط است. به طوریکه حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد هوش کودک به مادر و مابقی آن به محیط و نحوه آموزش و تربیت کودک وابسته است. محققان نشان دادهاند که عواملی مانند محیطی که کودک در آن رشد میکند و همچنین تغذیه مادر در دوران بارداری و تغذیه کودک در سالهای ابتدایی…
تقویت استخوان – پیشگیری از پوکی استخوان
دو عامل مهم که در تقویت استخوان نقش دارند رژیم غذایی سالم و ورزش هستند. تحقیقات نشان داده دریافت کافی ویتامینها و مواد معدنی، به خصوص کلسیم، ویتامین D و منیزیم، به رشد و تقویت استخوان کمک کرده و احتمال ابتلا به استئوپروز (پوکی استخوان) را کاهش میدهد. از سوی دیگر، ورزش کردن در افراد جوان در تقویت استخوان و در افراد سالمند در پیشگیری از پوکی استخوان نقش دارد.
بهترین غذاهای حاوی فیبر – اهمیت مصرف میوهها و سبزیجات
هنگامی که از تغذیه سالم صحبت میکنیم آشنایی با بهترین غذاهای حاوی فیبر از اهمیت ویژهای برخوردار است. علت این مسئله نقشی است که فیبر در پیشگیری از بیماریهای مزمن دارد. به نظر میرسد که اهمیت مصرف میوهها و سبزیجات نیز به فیبر موجود در آنها مربوط میشود. اهمیت مصرف میوهها و سبزیجات با فیبر موجود در آنها مرتبط است….
اوتیسم – افزایش احتمال چاقی کودکان مبتلا به اوتیسم
اختلال طیف اوتیسم (ASD) که به اختصار به آن اوتیسم گفته میشود دستهای از اختلالات تکاملی سیستم عصبی است که با نقص در تعاملات اجتماعی و نیز وجود رفتارهای تکراری و علایق محدود مشخص میشود. نتایج برخی تحقیقات نشان دهنده افزایش احتمال بروز چاقی در کودکان مبتلا به اوتیسم بوده است. اختلال طیف اوتیسم چیست؟
نسخه سلامت
درمان چاقی در مبتلایان به دیابت – کاهش وزن و دیابت
در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ توانایی بدن برای استفاده از هورمون انسولین کم شده و قند خون افزایش مییابد. یکی از علل مهم ابتلا به این بیماری اضافه وزن است. بنابراین، درمان چاقی در مبتلایان به دیابت نقش مهمی در کنترل این بیماری دارد. کاهش وزن و دیابت: نتایج مطالعه منتشر شده در مجله Diabetologia که به بررسی ارتباط کاهش وزن و دیابت پرداخته بود…
بدن سالم و قوی – عوامل موثر بر سلامتی ما
سلامتی بزرگترین نعمتی است که در اختیار ما قرار داده شده است. به همین علت یکی از تلاشهای همیشگی انسان یافتن راهکارهایی برای داشتن بدن سالم و قوی است. متاسفانه امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی شیوع بیماریهای مزمن و غیرواگیردار در سراسر جهان افزایش چشمگیری یافته است. شناخت عوامل مهمی که تعیین کننده سلامتی ما هستند اول قدم برای پیشگیری از بروز بیماریهای مختلف است…..
خواص سیر – فواید مصرف سیر برای سلامتی
تاکنون تحقیقات نسبتاً زیادی در مورد خواص سیر و تاثیر آن بر سلامتی انجام شده است. با این حال، اولین محل رویش این گیاه دقیقاً مشخص نیست. اما کارشناسان آسیای مرکزی را به عنوان خاستگاه آن معرفی میکنند. گزارشات نشان میدهد که مردم هند و مصر در بیش از ۵۰۰۰ سال قبل این گیاه را کشت دادهاند. فواید مصرف سیر برای سلامتی: با توجه به دانش پیشینیان در مورد خواص سیر در گذشته از سیر برای درمان انگل استفاده میشده است…..
غذاهای مفید برای فشارخون بالا – تغذیه و فشارخون
نیرویی که خون را در عروق خونی به حرکت درمیآورد “فشارخون” نامیده میشود. با توجه به عوارضی که پرفشاری خون برای سلامتی دارد شناخت خوراکیهای مفید برای فشارخون بالا و نقش تغذیه در درمان این بیماری از اهمیت ویژهای برخوردار است.فشارخون به صورت میلیمتر جیوه (mmHg) اندازهگیری شده…
عوارض فشارخون بالا – تاثیر فشارخون بالا بر اندامهای بدن
پرفشاری خون احتمال ابتلا به بیماریهای مختلف مانند بیماری قلبی – عروقی (CVD)، بیماری کلیوی و حتی مرگ زود هنگام را افزایش میدهد. بنابراین، شناخت عوارض فشارخون بالا و یافتن راهکارهایی برای پیشگیری از بروز آنها بسیار مهم است. به طور کلی، تشخیص فشارخون بالا بدون اندازهگیری فشارخون دشوار است. بسیاری از افرادی که فشارخونشان بالا است هیچ علائمی را تجربه نمیکنند…..