خواص پرتقال برای بیمای ها و پوست

خواص پرتقال

پرتقال از آن دسته از میوه هایی می باشد که طعم ترش و شیرین دارد و جز میوه های آبدار و خوش طعم فصل پاییز و زمستان است.

پرتقال یک ماده غذایی نسبتاً کم کالری و البته سرشار از مواد مغذی مختلف است می تواند جز رژیم غذایی در نظر گرفته شود. خواص پرتقال به قدری گسترده است که مصرف این میوه می تواند احتمال ابتلا به بیماری های مختلف را کاهش دهد. در این مقاله شما را با برخی از خواص پرتقال آشنا خواهیم کرد.

علاوه بر فواید فراوان پرتقال برای سلامتی و درمان بیماری ها، خواص آب و پوست پرتقال برای پوست و مو نیز فوق العاده عالی می باشد. مصرف پرتقال برای بهبود سرطان، یماری های قلبی، سکته مغزی، فشارخون بالا، کنترل قند خون در بیماران دیابتی و سلامت پوست مفید است.

برای آشنایی بیشتر با خواص پرتقال برای سلامتی، این مقاله را مطالعه فرمایید.

خواص پرتقال

آشنایی با خواص پرتقال:

۱- پیشگیری از سکته مغزی

تحقیقات نشان داده مصرف مرکباتی مانند پرتقال و گریپ فروت احتمال بروز سکته مغزی ایسکمیک را در زنان کاهش می دهد. در زنانی که مقدار بیشتری مرکبات مصرف می کنند احتمال ابتلا به سکته مغزی ایسکمیک ۱۹ درصد کمتر است.

۲- کاهش فشارخون بالا

مهم ترین توصیه تغذیه ای برای درمان فشارخون بالا کاهش میزان نمک یا سدیم موجود در رژیم غذایی است. با این حال، افزایش دریافت پتاسیم نیز می تواند در این زمینه موثر باشد. افزایش میزان پتاسیم در رژیم غذایی احتمال مرگ ناشی از ابتلا به بیماری های مختلف را ۲۰ درصد کاهش می دهد.

روزانه باید ۴۷۰۰ میلی گرم پتاسیم مصرف شود که آمارها در ایالات متحده نشان می دهد که کمتر از ۲ درصد مردم این کشور به میزان کافی پتاسیم دریافت می کنند.

۳- پیشگیری از سرطان

با توجه به نتایج مطالعه منتشر شده در مجله American Journal of Epidemiology مصرف موز، پرتقال و آب پرتقال در ۲ سال اول زندگی احتمال ابتلا به سرطان خون را در دوران کودکی کاهش می دهد.
پرتقال منبع خوب ویتامین C است. این ویتامین که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد رادیکال های آزاد را که در بروز سرطان نقش دارند، از بین می برد. فیبر موجود در این میوه از بروز سرطان کولون (سرطان روده بزرگ) پیشگیری می کند.
لینک ویتامین C به مقاله “ویتامین C – غذاهای حاوی ویتامین C”

۴- حفظ سلامت قلب

فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در پرتقال همگی به حفظ سلامت قلب کمک می کنند. افزایش دریافت پتاسیم و کاهش سدیم موجود در رژیم غذایی مهم ترین اقدامی است که فرد می تواند به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی – عروقی (CVD) انجام دهد.
در یک مطالعه مشاهده شد در افرادی که روزانه ۴۰۶۹ میلی گرم پتاسیم دریافت می کردند در مقایسه با افرادی که حدود ۱۰۰۰ میلی گرم پتاسیم مصرف می کردند احتمال بروز بیماری قلبی ۴۹ درصد کمتر بود.
دریافت پتاسیم از بروز سکته مغزی پیشگیری می کند، به حفظ سلامت استخوان ها کمک کرده و احتمال تشکیل سنگ را در کلیه ها کاهش می دهد.

۵- کنترل قند خون در مبتلایان به دیابت

یکی از خواص پرتقال کنترل قند خون است. مطالعات نشان داده که مصرف مواد غذایی پرفیبر قند خون را در مبتلایان به دیابت نوع ۱ کاهش می دهد. همچنین در مبتلایان به دیابت نوع ۲ به کاهش قند خون، کاهش چربی های خون و کنترل میزان انسولین خون کمک می کند.
زنان باید روزانه ۲۱ تا ۲۵ گرم و مردان باید روزانه ۳۰ تا ۳۸ گرم فیبر دریافت کنند. میزان فیبر موجود در یک عدد پرتقال بزرگ ۴/۴ گرم است.

۶- حفظ سلامت پوست

ویتامین C موجود در پرتقال از آسیب سلول های پوست بر اثر مواجهه با نور خورشید و آلودگی ها جلوگیری کرده و میزان چین و چروک را کاهش می دهد. ویتامین C به ساخت کلاژن در پوست کمک می کند.

ارزش غذایی پرتقال:

یک عدد پرتقال بزرگ حاوی حدود ۸۶ کیلوکالری انرژی، ۰۲ گرم چربی، ۲۱/۶ گرم کربوهیدرات، ۴/۴ گرم فیبر، ۱/۷ گرم پروتئین و ۳۳۳ میلی گرم پتاسیم است.
خواص پرتقال به مواد مغذی موجود در آن وابسته است. پرتقال حاوی ویتامین C، تیامین (ویتامین B1)، ریبوفلاوین (ویتامین B2)، نیاسین (ویتامین B3)، ویتامین B6، فولات (ویتامین B9)، فسفر، منیزیم، منگنز، سلنیوم و مس است. از آنجاکه این میوه سرشار از ویتامین C است می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
از سایر مواد مغذی موجود در پرتقال می توان به کولین، زآگزانتین و کاروتنوئیدها اشاره کرد. کولین در خواب، حرکت عضلات، یادگیری و حافظه نقش دارد. کولین به حفظ ساختار غشای سلولی کمک کرده، در جذب چربی ها مشارکت کرده و التهاب را کاهش می دهد.
زآگزانتین و کاروتنوئیدها خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و احتمال ابتلا به سرطان، به خصوص سرطان پروستات، را کاهش می دهند.

چه کسانی باید در مصرف پرتقال احتیاط کنند؟

• بتا بلوکرها (مانند پروپرانولول، آتنولول، کارودیلول و …) که معمولاً در صورت ابتلای افراد به بیماری قلبی تجویز می شوند می توانند سبب افزایش پتاسیم خون شوند. به همین علت افرادی که از این داروها استفاده می کنند باید در مصرف غذاهای غنی از پتاسیم مانند پرتقال و موز تعادل را رعایت نمایند.
• دریافت زیاد پتاسیم ممکن است برای افرادی که کلیه هایشان به خوبی کار نمی کند، مضر باشد. اگر کلیه ها نتوانند پتاسیم اضافی را از خون حذف کنند احتمال مرگ وجود دارد.
• برخی از افراد مبتلا به ریفلاکس معده به مری (GERD) ممکن است بعد از مصرف مقدار زیادی از غذاهای اسیدی مانند مرکبات علائمی مانند سوزش سر دل را تجربه کنند.

Loading