غذاهای افزایش دهنده متابولیسم

حتماً شنیده اید که هر چقدر متابولیسم (سوخت و ساز) بالاتری داشته باشید راحت تر می توانید وزن خود را کاهش دهید. با ما همراه باشید تا در این مقاله شما را با غذاهای افزایش دهنده متابولیسم آشنا کنیم.

برای اینکه وزنتان را کاهش دهید باید یک برنامه غذایی کامل و مناسب دریافت کنید. رژیم درمانی نوین امکان دریافت رژیم را به صورت حضوری و غیرحضوری فراهم کرده است:

آشنایی با غذاهای افزایش دهنده متابولیسم:

۱- غذاهای افزایش دهنده متابولیسم: غذاهای غنی از ید

غده تیروئید نقش مهمی در تنظیم متابولیسم و کنترل اشتها دارد. برای آن که این غده بتواند به خوبی وظایف خود را انجام دهد باید ید کافی دریافت کنید. ید در نمک یددار، زرده تخم مرغ، شیر و سایر محصولات لبنی و ماهی های آب های شور یافت می شود.


بیشتر بخوانید: کاهش اشتها به کمک چند راهکار ساده


۲- غذاهای افزایش دهنده متابولیسم: حبوبات

حبوبات مانند لوبیاها و عدس غنی از فیبر هستند. فیبر هم به ایجاد حس سیری و هم به افزایش متابولیسم کمک می کند. شواهد نشان می دهد که عدس اشتها، وزن بدن و اندازه دور کمر را کاهش می دهد. لوبیاها حاوی نشاسته مقاوم هستند. نشاسته مقاوم چربی سوزی را افزایش می دهد.

نوشیدن آب و افزایش متابولیسم

۳- غذاهای افزایش دهنده متابولیسم: آب

آب از طرق مختلف با متابولیسم بدن در ارتباط است. استفاده از آب به جای نوشیدنی های شیرین میزان کالری دریافتی شما را کاهش می دهد. آب در افراد چاق کالری سوزی و چربی سوزی را افزایش می دهد.


بیشتر بخوانید: آب و نقشی که می‌تواند در کاهش وزن داشته باشد


۴- غذاهای افزایش دهنده متابولیسم: غذاهای غنی از کلسیم

احتمالاً زمانی که نام کلسیم را می شنوید به نقش آن در تقویت استخوان ها فکر می کنید. اما کلسیم با متابولیسم بدن هم در ارتباط است. کلسیم به کاهش وزن و کاهش چربی های بدن کمک می کند. علت این تاثیر مشخص نشده است. لبنیات کم چرب، بروکلی و ماهی (سالمون و ساردین) به علت داشتن کلسیم از غذاهای افزایش دهنده متابولیسم به شمار می روند.

۵- غذاهای افزایش دهنده متابولیسم: زنجبیل

 خواص زنجبیل بی شماری است. زنجبیل مشکلات گوارشی و درد و تورم ناشی از آرتریت را کاهش می دهد. زنجبیل تاثیر قابل توجهی بر روی وزن بدن و قند خون دارد. نتایج یک مطالعه نشان داد مصرف نوشیدنی حاوی زنجبیل همراه با صبحانه احساس گرسنگی را کاهش داده و اثرات ترموژنیک (کالری سوزی) دارد. شما می توانید از زنجبیل در چای و سایر غذاهای خود استفاده کنید.

۶- غذاهای افزایش دهنده متابولیسم: غذاهایی که نمایه گلایسمی پایین دارند

غذاهایی که نمایه گلایسمی (GI) پایین دارند حاوی کربوهیدرات نسبتاً کمتری هستند. بدن این دسته از مواد غذایی را در مقایسه با غذاهایی که GI و کربوهیدرات بالاتری دارند با سرعت کمتری هضم می کند. در نتیجه بعد از خوردن آن ها قند خون به سرعت بالا نمی رود (قند اضافی موجود در خون به صورت چربی در بدن ذخیره می شود).
تحقیقات نشان داده که مصرف غذاهایی که GI پایین دارند به درمان دیابت، بیماری قلبی و برخی از سرطان ها کمک می کند. سبزیجات سبز رنگ، اغلب میوه ها و لوبیاها حاوی GI پایین هستند.


بیشتر بخوانید: غذاهای لاغر کننده که به کاهش وزن کمک می کنند


تنظیم متابولیسم بدن و کاهش مصرف غلات تصفیه شده

سایر نکات که به تنظیم متابولیسم بدن کمک می کنند

• مصرف غلات تصفیه شده را کاهش دهید.

برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف غلات کامل مانند برنج قهوه ای به کاهش وزن کمک می کند. غلات کامل اشتها را کاهش می دهند و در مقایسه با غلات تصفیه شده حاوی مواد مغذی بیشتری هستند.

• غذای دریافتی شما نباید بیش از حد کاهش یابد.

قانون کاهش وزن آن است که میزان کالری که می سوزانید از میزان کالری که دریافت می کنید بیشتر باشد. آیا با توجه به این قانون می توان گفت که غذا نخوردن سبب افزایش سرعت کاهش وزن و لاغری سریع می شود؟ پاسخ این سوال منفی است.

اگر غذای دریافتی بیش از حد کاهش پیدا کند بدن در حالت قحطی قرار گرفته و کالری کمتری می سوزاند تا بتواند انرژی فرد را حفظ کند. از سوی دیگر، در این شرایط کمبود مواد مغذی سبب عوارضی مانند خستگی و سستی می شود. همچنین زمانی که دوره رژیم تمام شد تمایل شما برای مصرف غذاهای شیرین یا پرچرب افزایش می یابد. مصرف این غذاها سبب می شود وزن شما مجدداً بالا رود.

• مصرف نوشیدنی های شیرین شده را کاهش دهید.

دلیل اصلی که مصرف نوشیدنی های شیرین توصیه نمی شود آن است که این نوشیدنی ها حاوی کالری بالایی هستند. برخی از مطالعات نشان داده اند که این نوشیدنی ها علاوه بر پرکالری بودن تاثیر منفی بر متابولیسم دارند. آبمیوه ها، نوشابه ها، چای شیرین و … احتمال ابتلا به چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری عروق کرونر قلب و … را افزایش می دهند.

• مصرف غذاهای پرچرب را کاهش دهید.

بدن برای آن که بتواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد به مقداری چربی نیاز دارد. اما از آنجاکه چربی ها حاوی کالری بالایی هستند مصرف زیاد آن ها توصیه نمی شود.
مصرف زیاد غذاهای پرچرب حتی برای مدت زمان کوتاه متابولیسم را تحت تاثیر قرار می دهد. نتایج یک مطالعه نشان داد فقط ۵ روز استفاده از رژیم غذایی پرچرب به توانایی عضلات برای استفاده از گلوکز (قند) صدمه می زند. این امر به افزایش وزن، دیابت و سایر مشکلات منجر می شود.


بیشتر بخوانید: غذاهای چاق کننده کدامند؟


Loading