روش های تقویت حافظه و هوش – افزایش تمرکز و حافظه

روش های های تقویت حافظه و هوش - افزایش تمرکز و حافظه
باور مردم بر این است که مغز انسان در دوران کودکی و بلوغ، رشد می‌کند و پس از آن بدون تغییر باقی می‌ماند. امروزه می‌دانیم که این باور نادرست است.
طرز زندگی مدرن نقشی اساسی در کاهش عملکرد مغز ما دارد. قرارگیری در معرض مواد شیمیایی، رژیم غذایی ضعیف و استرس بهره‌وری مغز را کاهش می‌دهد. به همین دلیل با توجه به زندگیهای امروزه بیشترین موضوعی که قابل توجه همگی میباشد روش های تقویت حافظه و هوش است.
جهت تقویت حافظه و افزایش تمرکز روش هایی در زیر آورده شده است که نیازی به هزینه‌های سرسام‌آور ندارند، بلکه با کمی توجه و دقت میتوانید آن ها را در زندگی خود به کار گیرید .

روش های تقویت حافظه و هوش:

 ۱- از مغز خود استفاده کنید.

استفاده بیشتر از مغز خود
اینکه می‌گویند ” از آن استفاده کن، در غیر این صورت آن را از دست می‌دهی” گفته درستی است. استفاده از مغز به حفظ سلامت آن کمک می‌کند. معمولاً افرادی که فعالیت‌های ذهنی بیشتری انجام می‌دهند دارای حافظه قوی‌تری هستند. بنابراین:
• کتاب بخوانید.
• به یک سخنرانی گوش دهید.
• به رادیو گوش دهید.
• از یک موزه بازدید کنید.
• یک زبان جدید بیاموزید.

۲- فعالیت بدنی داشته باشید.

تاثیر فعالیت بدنی در تقویت حافظه
همانطور که در مقالات قبلی نیز به آن اشاره شد فعالیت بدنی من جمله پیاده روی در تقویت حافظه نقش بسزایی دارد.
ورزش، به خصوص فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی و شنا که سبب افزایش ضربان قلب می‌شوند، می‌توانند حافظه و ذهن شما را تقویت کنند. اگرچه علت این تاثیر به خوبی مشخص نشده است، اما احتمالاً فعالیت بدنی سبب افزایش جریان خون مغز شده و ارتباط بین سلول‌های مغزی ‌را بهبود می‌بخشد.

۳- از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید.

نقش تغذیه در حافظه
همانطور که بسیار به آن اشاره شده است داشتن یک رژیم غذایی سالم در زندگی هر انسانی واجب است. پیروی کردن از رژیم غذایی درست به طول عمر انسان می افزاید. غذاهایی باعث افزایش حافظه و تقویت هوش میشوند که در مباحث قبلی نیز به آنها اشاره شد.
شما باید مواد غذایی که به حفظ سلامت مغز و کنترل وزن کمک می‌کنند را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
چاقی در دوران میانسالی خطر بروز دمانس (زوال عقل) را در سالخوردگی افزایش می‌دهد. افزایش کلسترول خون و پرفشاری خون نیز در افزایش احتمال ابتلا به دمانس موثر هستند.  بنابراین:
• به جای سرخ کردن مواد غذایی آن‌ها را آبپز، بخارپز یا گریل کنید.
• به جای کره و روغن جامد از روغن‌های گیاهی مایع برای پخت مواد غذایی استفاده کنید.
• از مصرف گوشت‌های پرچرب خودداری کنید.
• از انواع میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنید.
• ماهی بخورید.

۴- از موسیقی کمک بگیرید.

ممکن است از خود بپرسید چرا موسیقی؟ بلکه با کمی دقت متوجه میشوید که شروع زندگی همه ما با موسیقی میباشد، به صورتی که جنین با شنیدن صدای تنفس و ضربان قلب مادر آرامش می‌گیرد.

روانشناسان معتقدند که موسیقی بر هیپوفیز و حافظه تاثیر دارند. به صورتی که موسیقی باعث ترشح اندروفین در بدن شده كه نشاط و تسكین درد را به دنبال خواهد داشت و همچنین موجب بهبود كارایی مغز می‌شود.

موسیقی به دو شكل می‌تواند به بهبود وضع جسمی و روحی فرد كمك كند به طوری كه در فرد شنونده باعث تحریك واكنش‌های عاطفی و ذهنی فرد می‌شود و در فرد نوازنده، علاوه بر تحریك عواطف موجب تقویت ارتباط جسم و ذهن شده و به هماهنگی این ارتباط در بدن كمك می‌كند. آموختن یک ساز نه تنها سرگرم کننده است، بلکه  منجر به تقویت حافظه و هوش میشود.

۵- با دوستان خود وقت بگذرانید.

تاثیر فعالیت بدنی در تقویت حافظه

صحبت کردن با دیگران در منزل، محل کار یا سایر اجتماعات به تقویت حافظه کمک می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که فعالیت‌های اجتماعی سبب بهبود حافظه می‌شوند. بنابراین، در فعالیت‌های داوطلبانه شرکت کنید، در یک کلاس ثبت نام کنید یا به یک دوست تلفن بزنید.

۶- آرامش خود را حفظ کنید.

استرس بیش از حد به ماده خاکستری مغز آسیب می‌زند. این قسمت از مغز حاوی سلول‌هایی است که وظیفه ذخیره‌سازی و پردازش اطلاعات را به عهده دارند. برای کنترل استرس خود:
• نفس عمیق بکشید.
• به موسیقی گوش دهید.
• یوگا یا مدیتیشن را امتحان کنید.
• با دیگران صحبت کنید.

۷- خواب کافی داشته باشید.

خوابیدن و تقویت حافظه
کمبود خواب موضوعی هست که تمامی ما در طول عمر به آن گرفتار شده ایم و همه به دنبال برطرف کردن آن هستیم در مطالعاتی که انجام شده است محققان به این باور رسیده اند که کمبود خواب نقش بسزایی در چاقی دارد.
همچنین امروزه ثابت شده است که خواب با تمرکز و تقویت حافظه نیز ارتباط مستقیم دارد. بزرگسالان باید ۷ تا ۸ ساعت در طی شب بخوابند. بسیار مهم است که قبل و بعد از آن که چیزهای جدیدی یاد بگیرید به میزان کافی بخوابید.
در زمانی که خسته هستید تمرکز بر روی مسائل دشوار می‌شود. همچنین هنگامی که بعد از یادگیری می‌خوابید احتمال آن که آموخته‌های خود را بهتر به یاد بیاورید، بیشتر است.

Loading