madjd

پاسخ های ارسال شده در انجمن

در حال نمایش 15 نوشته (از کل 1,241)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • در پاسخ به: رژیم کم کربوهیدرات و خطر دیابت نوع ۲ #96902
    madjd
    مدیرکل

    http://www.novindiet.net/
    ایندو همدیگر رو نفی نمی کنند؟

    madjd
    مدیرکل

    آزمون تردمیل چیست؟
    چه نتیجه گیری غیر اخلاقی

    در پاسخ به: چگونه رژیم خود را در سفر نشکنیم؟ #96900
    madjd
    مدیرکل

    اگر کسی قبل از تعطیلات خود را به داشتن تغذیه سالم عادت داده باشد زیادهم کار سختی نیست
    سختی برای کسانی است که عادات نادرست غذایی دارند و میخواهند در ایام سفر و تعطیلات خود را درست کنند

    در پاسخ به: چاقی و بیماری قلبی #96899
    madjd
    مدیرکل

    شما می‌توانید خطر ابتلا به بیماری قلبی را به بهترین نحو کاهش دهید. یکی از این روش‌ها دقت کافی در انتخاب مواد غذایی است.

    اما قبل از آشنایی با این انتخاب درست، باید بدانید که 2‌عامل خطر مستقل در ایجاد بیماری‌های قلبی- عروقی، پرفشاری خون و بالا بودن کلسترول خون است به‌طوری که دیده شده با کاهش مؤثر فشار خون می‌توان میزان حمله قلبی را تا 21درصد، سکته مغزی را تا 37درصد و مرگ در اثر این بیماری را تا 25درصد کاهش داد.
    با کاهش 10درصد از میزان کلسترول خون نیز میزان بروز بیماری عروق کرونر تا 30درصد کاهش می‌یابد. ضمن اینکه تغذیه غلط، اضافه وزن و چاقی نیز باید از طریق ایجاد تغییر در شیوه زندگی و با استفاده ازداروهای مناسب تحت کنترل قرار گیرند.
    برای کنترل بیماری‌های قلبی- عروقی ابتدا باید عوامل خطر را شناخت و سپس مشخص کرد که کدامیک از عوامل را می‌توان تغییر داد و از میان عوامل قابل تغییر کدامیک را باید در اولویت قرار داد.

    فشار خون بالا :
    فشار خون بالا میزان بار قلب را افزایش داده و از این طریق موجب ضخیم شدن و سخت شدن قلب می‌شود. علاوه براین احتمال سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی کلیه و نارسایی احتقانی قلب را افزایش می‌دهد. با وجود عوامل خطر دیگر، احتمال حمله قلبی در بیماران مبتلا به پرفشاری خون چندین برابر خواهد شد.

    کم تحرکی:
    زندگی بدون فعالیت یک عامل خطر برای بروز بیماری عروق کرونر است. فعالیت جسمانی متوسط تا شدید به‌صورت منظم از بیماری عروق خونی و قلب جلوگیری می‌کند.

    چاقی و اضافه وزن:
    کسانی که چربی اضافه به‌خصوص در ناحیه شکمی دارند، بیش از دیگران به بیماری‌های قلبی دچار می‌شوند. افزایش وزن منجر به بالا رفتن بار قلب، افزایش کلسترول خون و بالارفتن فشار خون از یک طرف و کاهش HDL از طرف دیگر می‌شود. این عامل، خطر بروز دیابت را نیز در افراد افزایش می‌دهد. با کاهش حتی چندکیلو میزان خطر حمله قلبی در افراد چاق کاهش می‌یابد.

    دیابت:
    دیابت به‌طور جدی احتمال بروز بیماری‌های قلبی- عروقی را افزایش می‌دهد. حتی با وجود کنترل قند خون، دیابت احتمال بیماری قلبی را افزایش می‌دهد ولی درصورت عدم‌کنترل این خطر به‌مراتب بالاتر خواهد رفت.

    دیگر عوامل خطر:
    واکنش افراد به استرس‌های روزمره نیز می‌تواند در ایجاد بیماری قلبی سهم داشته باشد. به‌طور مثال بعضی از افراد در اثر استرس‌های روزمره به مصرف دخانیات روی آورده یا بیش از حد غذا می‌خورند و بدین صورت خود را در معرض عوامل خطر ثابت شده بیماری‌های قلبی- عروقی قرار می‌دهند.

    رژیم غذایی:
    25‌میلی‌گرم افزایش در کلسترول رژیم غذایی، کلسترول خون را یک واحد بالا می‌برد و افزایش کلسترول خون منجر به بروز بیماری‌های قلبی- عروقی می‌شود. مواد غذایی حاوی کلسترول بالا، کلسترول خون و LDL را بالا می‌برند اما به مقدار کمتر از چربی اشباع به‌طوری که غذاهای پر از چربی اشباع 4 برابر غذاهای پر از کلسترول، چربی خون را بالا می‌برند.

    منابع غذایی کلسترول
    زرده تخم‌مرغ:
    زرده تخم‌مرغ غنی از کلسترول است و در افرادی که ریسک فاکتورهای بیماری‌های قلبی را دارند باید به 3 عدد در هفته محدود شود. ضمن اینکه حاوی لسیتین است که چربی خون را پایین می‌آورد. سفیده تخم‌مرغ غنی از پروتئین (با امتیاز 100) است و نباید محدود شود.

    کره:
    کره حیوانی، چربی اشباع است و حاوی کلسترول هم هست و دو فاکتور خطر دارد.

    کره گیاهی (مارگارین)
    چربی اشباع است و کلسترول ندارد، ولی حاوی اسیدهای چرب ترانس است که فاکتور خطر بیماری‌های قلبی و سرطان است. در کل کره‌های گیاهی نرم که کمترین اسیدهای چرب ترانس را دارا هستند نسبت به کره‌های حیوانی ارجحیت دارند.

    روغن حیوانی:
    این نوع روغن هم چربی اشباع و هم کلسترول بالایی دارد و در بیماران قلبی توصیه نمی‌شود.

    گوشت و امعا و احشا
    جگر: پروتئین آن بالاتر ولی چربی آن پایین‌تر از گوشت قرمز است. با این حال جگر 3 برابر گوشت قرمز آهن دارد و غنی از ویتامینA و ویتامین ‌B12 است.

    دل و قلوه(قلب و کلیه):
    پروتئین و چربی شبیه به گوشت دارد، کلسترول قلوه بالاتر از دل و گوشت و شبیه به جگر است. آهن آن بیشتر از گوشت است.

    سیرابی و شیردان:
    چربی آن در مقایسه با گوشت قرمز به‌ویژه گوشت گوسفند کمتر و مشابه گوشت کم‌چرب است. پروتئین آن برابر با گوشت قرمز و سفید است. کلسترول آن از دل و قلوه و جگر پایین‌تر است. علاوه بر اینکه مصرف آن 4-3 بار در ماه همراه با نان یا برنج اشکال ندارد.
    در این میان کارشناسان توصیه می‌کنند که افراد مبتلا به بیماری قلبی از خوردن سوسیس و کالباس، شیرینی‌های پرچرب، سس‌ها و کباب‌های کوبیده پرچرب پرهیز کنند.

    مصرف لبنیات کم چرب و نان سبوس‌دار که حاوی مقادیر زیادی ویتامین B بوده ، باعث کاهش چربی خون این بیماران می‌شود. بهترین روغن برای مصرف به‌خصوص در افراد مبتلا به بیماری‌های قلب و عروق، روغن مایع ذرت و آفتابگردان است.
    مهم‌ترین علت مصرف زیاد روغن جامد ناآگاهی مصرف‌کنندگان از مضرات آن، اقتصادی‌بودن و بهره‌مندی روغن‌های نباتی و جامد از یارانه‌های دولتی است. همچنین علت عمده جامد کردن و هیدروژنه کردن روغن‌های مایع، گرایش مصرف‌کنندگان به استفاده از روغن جامد، پایداری این نوع روغن در مقابل عوامل محیطی و سهولت در حمل‌ونقل آن است.با این حال در سال‌های اخیر تمام کارخانه‌های تولیدکننده مواد غذایی موظف شده‌اند مواد تشکیل‌دهنده و میزان انرژی و کالری هر ماده را روی آن حک کنند تا افرادی که دچار مشکل چربی خون یا بیماری قلبی هستند، از ترکیبات آن آگاه باشند.
    در فرایند جامدکردن روغن، اسیدهای چرب با هیدروژن اشباع می‌شود که این اسیدها برای سلامتی مضر بوده و همچنین در این فرایند ترکیب‌های غیرعادی دیگری به‌نام اسیدهای چرب ترانس به‌وجود می‌آید که آن هم مضر است. چربی ترانس موجود در روغن جامد باعث افزایش چربی بدخون و کاهش چربی خوب خون شده و کلسترول خون را بالا می‌برد که افزایش آن برای قلب بسیار مضر است.

    روغن مایع به‌دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب غیراشباع فراوان و فاقد کلسترول است بر روغن جامد برتری دارد چرا که روغن جامد هیدروژنه که میزان اسیدهای چرب اشباع آن بالا بوده و اسیدهای چرب ترانس آن بیش از10 درصد باشد، خطر ابتلا به امراض قلبی- عروقی را افزایش می‌دهد.

    مصرف ماهی، زیتون و مغز گردو، بادام، حاوی روغن با کیفیت مطلوب هستند و روغن ماهی به‌دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۳ و روغن زیتون و روغن دانه انگور و گردو به‌دلیل دارا بودن اسید اولئیک فراوان باعث کاهش کلسترول بد می‌شود و برای سلامت قلب و عروق مفید است.

    در پاسخ به: سرطان معده #96897
    madjd
    مدیرکل

    خیلی جالب بود
    تعداد مبتلایان به سرطان در برخی نقاط جهان از جمله ایران به‌طور روز افزونی گسترش پیدا کرده است و در دهه‌های آینده شاهد گسترش و افزایش موارد سرطان در ایران به‌صورت انفجاری و مانند یک سونامی هستیم.»

    دکتر منوچهر دوایی، گفت: پیشگیری از سرطان در سطح یک و 2 لازم است و رفع عوامل ریسک‌زا و توجه بیشتر به سیاست‌های کلان تغذیه‌ای و رفتاری باعث می‌شود تا بار سنگین سرطان را در کشور کمتر کنیم، این درحالی است که غربالگری، تشخیص و درمان زودرس سرطان می‌تواند باعث صرفه‌جویی در عواملی مانند هزینه‌ها شود و امیدواریم سطوح مختلف مدیریتی جامعه مانند وزارت بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی و خانواده‌ها به پیشگیری توجه بیشتری کنند.

    کارشناسان بهداشتی می‌گویند که سرطان در کشورهای درحال توسعه هر سال بیشتر از ایدز، سل یا مالاریا مردم را می‌کشد. بیش از نیمی از همه موارد سرطان و حدود ۶۰درصد موارد مرگ‌و‌میرهای ناشی از آن در کشورهای در حال توسعه رخ داده است؛ یعنی کشورهایی که زیربنای ضعیف پزشکی در آنها اغلب به معنای آن است که سرطان یک حکم مرگ قطعی است.

    دیوید کر، استاد داروشناسی بالینی و درمان سرطان در دانشگاه آکسفورد که در نوشتن این گزارش مشارکت داشته است، در این باره می‌گوید: سرطان در کشورهای در حال توسعه عمدتا گزارش نشده، تشخیص‌داده‌نشده و درمان‌نشده باقی می‌ماند.
    میزان بقای مبتلایان به سرطان در کشورهای در حال توسعه به‌شدت پایین است. فقدان آگاهی، به معنای آن است که اغلب افراد تا زمانی که بیماری‌شان پیشرفته و غیرقابل علاج نشده است، به‌دنبال درمان پزشکی نمی‌روند.

    براساس این گزارش، تا سال۲۰۳۰ ممکن است ۲۰‌میلیون مورد جدید سرطان در هر سال تشخیص داده شود و ۱۳‌میلیون مرگ و میر رخ دهد.

    در کشورهای با درآمد کم و متوسط، 3سرطان بیش از همه تشخیص داده می‌شود؛ سرطان‌های ریه، معده و کبد در مردان و سرطان‌های پستان، گردن رحم و معده در میان زنان. اما متأسفانه زیربناهای هشداردهنده برای آگاه کردن افراد در معرض خطر در این کشورها وجود ندارد.

    برای مثال، در کشورهای توسعه‌یافته، ۶۳‌درصد زنان به غربالگری برای سرطان گردن رحم دسترسی دارند اما در کشورهای در حال‌توسعه این رقم تنها ۱۹‌درصد است.

    شناسایی زودرس ، مرگ را به تاخیر می اندازد

    کارشناسان معتقدند که امروزه پیشرفت قابل توجهی در شناسایی زودرس بسیاری از سرطان‌ها، به‌خصوص سرطان‌های پستان و گردن رحم به عمل آمده است؛ با این وجود تقریبا از هر 5 مورد سرطان در کشورهای در حال توسعه، 4مورد آن تشخیص داده‌نشده باقی‌ می‌ماند، تا زمانی که بیماری به مراحل پیشرفته خود می‌رسد.

    هم‌اکنون سرطان معده شیوع بیشتری یافته و بیشترین مرگ‌و‌میر را به دنبال دارد. سرطان معده اغلب در سنین بالا و در دهه ششم و هفتم زندگی بروز می‌کند و فراوانی آن در مناطق شمال و شمال غربی کشور بیشتر است. به‌رغم کاهش مرگ‌و‌میر بر اثر سرطان معده در دنیا، از سال‌1930 متأسفانه بروز این سرطان در ایران یک روند صعودی داشته که نیازمند بررسی و تحقیق بیشتر است.

    استعمال دخانیات، سیگار، الکل و وجود آلاینده‌های شیمیایی در مواد‌غذایی از عوامل به‌وجود آورنده سرطان معده است. براساس مطالعات جدید، ارتباطی بین هلیکوباکترپیلوری و زخم معده وجود دارد ولی هنوز ارتباط مستقیمی بین زخم‌های خوش‌خیم معده و سرطان آن مشاهده نشده است.

    مهم‌ترین علل بروز سرطان در کشور و 43‌درصد مرگ ناشی از سرطان، سیگار، تغذیه و عفونت‌ها هستند. علت 80درصد سرطان ریه در آقایان و 45‌درصد در خانم‌ها سیگار است. سیگار علت سرطان‌های دهان، پانکراس، معده، مثانه، کبد و کلیه است. اضافه وزن و چاقی در ارتباط با ابتلا به سرطان کولون، پستان، رحم، مری و کلیه است. یک پنجم سرطان‌ها در دنیا به‌علت ابتلا به عفونت‌های مزمن مخصوصا هپاتیت‌ B (سرطان کبد)، پاپیلوما ویروس (سرطان سرویکس)، فلوی کبدی (سرطان مجاری کبد) است.

    در پاسخ به: اثر پروتئین سویا بر فشار خون #96896
    madjd
    مدیرکل

    ممنون از مطلبتون
    يافته هاي جديد پزشكان دانشگاه بوستون نشان مي دهد كه استفاده از دانه هاي سويا در رژيم غذايي هفتگي، ضمن كاهش سطح كلسترول خون باعث بهبود فشار خون در زنان ميانسال مبتلا به اين عارضه مي شود.

    یافته های جديد پزشكان نشان مي دهد كه مصرف دانه هاي سويا به عنوان منابع غني پروتئين گياهي در رژيم غذايي روزانه باعث كاهش فشار خون در زنان ميانسال به بالا مي شود.
    تيم پژوهشي دانشگاه بوستون به سرپرستي دكتر ولثي با مطالعه بر روي 60 بيمار مبتلا به فشارخون بالا كه در مدت هشت هفته به طور تصادفي دانه هاي سويا مصرف كرده اند، اين تحقيق را انجام دادند.
    به گفته پزشكان، نخستين رژيم غذايي در اين هشت هفته شامل 30 درصد چربي و كالري به طوري كه كمتر از هفت درصد آن چربي اشباع شده، 15 درصد پروتئين و 55 درصد هيدرات كربن بود، بنحوي كه روزانه 1200 ميلي گرم به يك وعده غذايي اضافه مي شد.
    مصرف حداقل 200 ميلي گرم كلسترول در هر روز به همراه نصف فنجان دانه هاي سويا و 25 گرم پروتئين، دومين رژيم غذايي اين مدت را تشكيل داده است كه در اين افراد مورد مطالعه 12 نفر مبتلا به فشار خون حاد و 49 نفر فشار خون متعادل بوده اند و پس از مصرف مكمل هاي غذايي سويا و دانه هاي روغني سويا همگي 12 نفر مبتلا به افزايش فشار خون و 40 نفر نيز به ترتيب 2/5 درصد و 9/2 درصد دچار كاهش فشار خون شدند.
    به گفته پزشكان، مصرف سويا در زنان علاوه بر كاهش فشار خون باعث كاهش سطح ليپوپروتئين كم تراكم به طور متوسط حدود 11 درصد مي شود و سطح آپولي پروتئين ها نيز حدود هشت درصد كاهش مي يابد.
    يادآور مي شود: آپولي پروتئين ها ذراتي هستند كه حامل كلسترول مضر و بد در خون هستند و مصرف مداوم و مرتب سويا از افزايش سطح همه تركيبات مضر خون جلوگيري مي كند.
    آمار منتشر شده از سوي انجمن قلب آمريكا حاكي است حدود 50 ميليون نفر در اين كشور مبتلا به عارضه فشارخون هستند و همچنين اين آمار در سراسر دنيا به يك ميليارد نفر مي رسد كه باعث افزايش نگراني هاي مجامع مختلف پزشكي و سازمان بهداشت جهاني شده است.
    به گفته پزشكان، از اين يك ميليارد نفر فرد مبتلا به فشار خون بالا تعداد بسيار زيادي به دليل عوارض عروق كرنر و ناراحتي هاي قلبي جان خود را از دست خواهند داد.
    يافته هاي محققان دانشگاه هارواد نشان مي دهد كه زنان مبتلا به عارضه فشار خون بالا به ميزان 4 بار نسبت به زناني كه فشار خون متعادل دارند بيشتر در معرض سكته هاي قلبي و ناراحتي هاي وابسته به آن هستند.
    پزشكان علاوه بر مصرف مرتب و به اندازه دانه هاي روغني سويا در زنان ميانسال و بالاتر، توصيه هاي مبني بر ورزش هاي سبك مانند پياده روي و استفاده از لبنيات كم چرب و رژيم هاي غذايي كم كالري و سبك را همواره مدنظر قرار داده اند.

    در پاسخ به: چگونگی پخت غذاهای گیاهی؟ #96886
    madjd
    مدیرکل

    خدا رو شکر مهمان گیاه خوار ندارم و اگر نه چقدر باید زحمت میکشیدم!
    از مطلبتون ممنون

    در پاسخ به: خواص سماق #96885
    madjd
    مدیرکل

    ممنون

    در پاسخ به: سه راهکار اصلی در درمان کیست تخمدان #96884
    madjd
    مدیرکل

    سمانه جان
    بستگی به علایم بالینی شما دارد و اینکه سیر رشد آن چگونه بوده است
    پزشک متخصص زنان باید شما را ببیند و تشخیص لازم را بگذارد

    در پاسخ به: رفع چاقی موضعی با دستگاه LPG #96883
    madjd
    مدیرکل

    دوستان عزیزی که آدرس این دستگاه را در شهر های مختلف خواسته اید:
    سعی میکنیم در اسرع وقت نام مراکز را پیدا کرده و برایتان بگذاریم

    در پاسخ به: سالاد کلم و سیب زمینی #96834
    madjd
    مدیرکل

    خیلی خوشمزه بود

    در پاسخ به: اضطراب در کودکان #96804
    madjd
    مدیرکل
    در پاسخ به: پوست شفاف با…. #96803
    madjd
    مدیرکل

    اسفناج
     اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوایل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت.
     اسفناج، گیاهی است یک ساله، دارای ساقه ای راست، به ارتفاع نیم متر که برگ های آن پهن و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می باشد. اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است.
     دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پاییزه و بهاره نامیده می شود. اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است. نوع پاییزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد، در پائیز کاشته می شود. گل های اسفناج به رنگ سبز کمرنگ می باشد.
     اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است.
     اسفناج مقدار زیادی آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس، منیزیم ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک دارد و به علت داشتن منیزیم، جلوی پیشرفت سرطان را می گیرد.
     اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است.
     برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران كمی سرد است و برخی عقیده دارند كه متعادل است، یعنی نه سرد است و نه گرم.
     برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3 ، C و آهن و پتاسیم می باشد.
     خنك كننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.
     ورم روده كوچك را رفع می كند.
     برای ورم ریه مفید است.
     ملین است و یبوست را برطرف می كند.
     برای لاغر شدن و كم كردن وزن مفید است.
     اسفناج به دلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می كند. این ماده باعث تحریك معده و ازدیاد ترشحات آن می شود.
     خوردن اسفناج پخته یا بورانی در رفع تشنگی موثر است.
     اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق یا آب غوره بخورید، سردردهای ناشی از اختلال كیسه صفرا را برطرف می كند.
     خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می كند، مخصوصا در افرادی كه به مصرف الكل و سیگار عادت دارند.
     تحقیقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پیشگیری از سرطان روده بزرگ، معده، پروستات، ‌حنجره و رحم موثر است.
     اسفناج، كلسترول خون را پایین می آورد.
     بهترین دارو برای كسانی است كه مبتلا به كم خونی هستند.
     اسفناج مانند جارو، روده بزرگ را تمیز می كند.
     ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد.
     اسفناج، سبزی مفیدی برای تقویت اعصاب است.
     اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد، بنابراین بهترین دارو برای افراد مبتلا به كم خونی است.
     اسفناج پخته، برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است.
     رماتیسم و نقرس را درمان می كند.
     برای زیاد كردن شیر در مادران شیرده موثر است.
     تخم اسفناج ملین و خنك كننده است.
     تخم اسفناج برای برطرف كردن ورم كبد و یرقان مفید است.
     اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد.
     اسفناج ،چون دارای كلروفیل است، عضلات روده را تحریك كرده و تخلیه مدفوع را آسان می كند.
     اسفناج اسیدیته ی خون را کم می کند و عضلات و استخوان ها را تقویت می نماید.
     رعشه و بوی بد دهان را از بین می برد.
     قوت غذایی اسفناج از سایر سبزی ها بیشتر است، مشروط بر اینکه آب آن را دور نریزید و از ساقه های نازک و نورسته ی آن در سالاد استفاده کنید.
     باعث افزایش اشتها به خصوص در کودکان می شود.
     برای معالجه کک و مک، اسفناج را در روغن زیتون قرار دهید و بعد روی صورت بگذارید.
     اسفناج بعلت داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ های كلیه و مثانه مناسب نیست. ضمنا افرادی كه سرد مزاج هستند، باید اسفناج را با ادویه های گرم نظیر فلفل، دارچین، زنجبیل و هل میل نمایند.

    در پاسخ به: تاثیر عادات غذایی برشکستگی ناشی از ضربه #96802
    madjd
    مدیرکل

    در تکمیل خبر خانم /آقا جمشیدی

    در پاسخ به: رژیم مدیترانه ای و سرطان سینه #96772
    madjd
    مدیرکل

    راستی میشه غذا رو (ماده سرخ کردنی)در روغن زیتون سرخ کرد؟

در حال نمایش 15 نوشته (از کل 1,241)