یکی از ویژگی های افراد مبتلا به سندرم متابولیک افزایش تری گلیسیرید خون است. سایر ویژگی های این بیماران عبارتند از: کاهش کلسترول خوب (HDL)، افزایش فشارخون، چاقی شکمی و افزایش قند خون. در افراد مبتلا به سندرم متابولیک احتمال بروز بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ بیشتر است. تری گلیسیرید منبع مهم انرژی بدن است…
افراد موفق
افزایش وزن زیاد در بارداری
محبوب ترین مقالات
کاهش وزن با پیاده روی
پیاده روی منظم فواید بی شماری را نصیب بدن می کند. کاهش وزن با پیاده روی یکی از مهم ترین این فواید است. پیاده روی یکی از آسان ترین و کم هزینه ترین فعالیت هایی است که هر فرد می تواند در هر زمان و یا هر مکانی انجام دهد. اغلب افراد می توانند به طور منظم پیاده روی کرده و از فواید فعالیت بدنی بهره ببرند. تاثیر پیاده روی در کاهش وزن: شواهد علمی نشان می دهد که کم تحرکی یکی از علل مهم ابتلا به بیماری های قابل…
پیشگیری از دیابت بارداری
دیابت بارداری نوعی از بیماری دیابت است که اولین بار در دوران بارداری تشخیص داده می شود. آمارها نشان می دهد تقریباً ۲ تا ۱۰ درصد زنان در این دوران به دیابت بارداری مبتلا می شوند. اگرچه پیشگیری از دیابت بارداری به طور کامل امکان پذیر نیست، اما می توان احتمال ابتلا به آن را کاهش داد. پیشگیری از دیابت بارداری از آن جهت مهم است که این بیماری می تواند بر روی سلامت مادر و جنین، هر دو، تاثیر داشته باشد….
شاخص توده بدنی یا BMI چیست و چه کاربردی دارد؟
شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (بر حسب کیلوگرم) بر مجذور قد (بر حسب متر) به دست می آید. BMI کمتر از ۱۸/۵ نشان می دهد که شما به کمبود وزن مبتلا هستید. BMI بین ۱۸/۵ تا ۲۴/۹ بیانگر مناسب بودن وزن است. اضافه وزن و چاقی به ترتیب با BMI بین ۲۹/۹- ۲۵ و ≥ ۳۰ مشخص می شود. استفاده از شاخص توده بدنی یک روش رایج برای بررسی وزن افراد است. زیرا به آسانی محاسبه شده و برای تعیین آن به تجهیزات خاصی نیاز نیست….
سیستم ایمنی بدن را چگونه سالم نگه داریم؟
تغذیه مناسب از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری های فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا و سایر بیماری ها مانند آلرژی، آرتریت روماتوئید (روماتیسم)، سرطان و … را کاهش می دهد. با افزایش سن به تدریج توانایی سیستم ایمنی برای محافظت از بدن کاهش پیدا می کند. تحقیقات نشان داده که در سالمندان در مقایسه با افراد جوان تر احتمال ابتلا به عفونت ها و بیماری های مختلف بیشتر است….
کاهش وزن در دوران یائسگی – چاقی دوران یائسگی
چاقی دوران یائسگی مشکلی است که معمولاً اغلب زنان در حوالی دوران یائسگی و بعد از ورود به این دوران تجربه می کنند. اگرچه کاهش وزن در دوران یائسگی ممکن است کمی سخت باشد، اما روش هایی وجود دارد که می تواند به درمان چاقی در این شرایط کمک کند.دلایل چاقی دوران یائسگی:…
عوارض دیابت را با تغذیه و ورزش کاهش دهید.
در حال حاضر حدود ۲۲۴ میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند. به عبارت دیگر، از هر ۱۱ نفر ۱ نفر به دیابت مبتلا است. ابتلا به این بیماری هر سال سبب مرگ بیش از ۷ میلیون نفر می شود. عوارض دیابت موجب بروز ناتوانی های جسمی و مرگ در این بیماران می شود. عوارض دیابت چیست؟ عوارض دیابت اندام های مختلف بدن را درگیر میکند. کنترل مناسب قند خون به کمک سبک زندگی سالم،
آشپزی رژیمی
قلیه ماهی
اخبار تغذیه و پزشکی
کمبود خواب و ارتباط آن با بیماری قلبی
انسان یک چهارم تا یک سوم طول عمر خود را در خواب سپری می کند. خواب شبانه نه تنها انرژی مورد نیاز شما برای شروع یک روز جدید را فراهم می کند، بلکه ضمن حفظ سلامت مغز به تثبیت اطلاعات جدید در آن کمک می کند. بنابراین، عجیب نیست که کمبود خواب تاثیر قابل توجهی بر سلامت جسم و روان انسان داشته باشد. کمبود خواب تمرکز شما را مختل می کند و تحریک پذیری تان را افزایش می دهد. کمبود خواب یکی از دلایل مهم بروز تصادفات رانندگی و حوادثی است که در محل کار اتفاق می افتند…
راز طول عمر، داشتن فعالیت بدنی است
پی بردن به راز طول عمر بدون شک یکی از مهم ترین آرزوهای انسان است. هیچ داروی معجزه آسایی وجود ندارد که بتواند طول عمر را افزایش دهد، اما راهکارهایی وجود دارد که به کمک آن ها می توان از مرگ زود هنگام جلوگیری کرد. با ما همراه باشید تا با راز طول عمر آشنا شویم. راز طول عمر….
دیابت نوع ۲ و راه های پیشگیری از آن
دیابت از جمله بیماری های شایع در اغلب کشورها به شمار می رود. آمارها نشان می دهد شیوع این بیماری از سال ۱۹۸۰ میلادی تاکنون حدوداً ۲ برابر افزایش پیدا کرده است. مشخصه این بیماری که به طور کلی به دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ تقسیم می شود افزایش قند خون است. در دیابت نوع ۱ که معمولاً کودکان و نوجوانان را …
خواص انار – انار و کاهش علائم بیماری التهابی روده (IBD)
تحقیقات انجام شده بر روی خواص انار نشان می دهد که این میوه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است. پلی فنول های موجود در انار رادیکال های آزاد را از بین برده و التهاب بدن را کاهش می دهند. خواص انار آن را به یک میوه مفید در توقف رشد سلول های سرطانی تبدیل کرده است…
چاقی حجم مغز شما را کاهش خواهد داد
آمارهای منتشر شده از سوی سازمان جهانی بهداشت (WHO) نشان می دهد که شیوع چاقی در جهان از سال ۱۹۷۵ میلادی تاکنون حدوداً ۳ برابر شده است. در سال ۲۰۱۶ میلادی ۳۰ درصد افراد بالای ۱۸ سال به اضافه وزن و ۱۳ درصد به چاقی مبتلا بوده اند. در همین سال ۴۱ میلیون کودک زیر ۵ سال به اضافه وزن یا چاقی مبتلا بودند. همچنین اضافه وزن و چاقی در بیش از ۳۴۰ میلیون نفر از کودکان…
نسخه سلامت
گیاه بزرک و خواص آن – عوارض مصرف دانه بزرک
در حال حاضر خواص گیاه بزرک به طور کامل شناخته نشده و شواهد کمی در مورد فواید آن برای سلامتی وجود دارد. با این حال، مشخص شده که دانه گیاه بزرک به علت داشتن مواد مغذی مختلف می تواند احتمال بروز تعدادی از بیماری ها را کاهش دهد. از خواص گیاه بزرک می توان به پیشگیری از سرطان، کاهش کلسترول خون و کاهش فشارخون اشاره کرد. آشنایی با گیاه بزرک و خواص آن…
روش های تامین آب بدن در مبتلایان به دیابت
گرمای هوا می تواند میزان آب بدن را کاهش دهد. کم آبی بدن برای همه افراد، به خصوص بیماران مبتلا به دیابت، خطرناک است. کم آبی میزان قند خون را افزایش می دهد. کاهش شدید آب بدن با بروز “کتواسیدوز دیابتی” مرتبط است. کتواسیدوز دیابتی نیاز به درمان اورژانسی دارد. در این مقاله به معرفی بهترین روش های…
عوارض دیابت را بشناسید
اگر دیابت دارید باید به طور منظم قند خون خود را اندازه گیری کنید، رژیم غذایی مناسب داشته باشید، به طور منظم ورزش کنید و طبق تجویز پزشک داروهای خود را دریافت کنید. نتیجه این اقدامات آن است که از بروز عوارض دیابت پیشگیری می شود. عوارض دیابت می تواند تمام بخش های بدن، حتی نقاطی را که انتظار ندارید، درگیر کند…
اختلالات هورمونی چه علائمی دارند؟
هورمون ها پیام رسان های شیمیایی هستند که بر روی عملکرد سلول ها و اندام های بدن اثر می گذارند. طبیعی است که در برخی مواقع مانند قبل و در زمان عادت ماهیانه، در دوران بارداری و در دوران یائسگی میزان هورمون ها تغییر کند. اما برخی داروها یا بیماری ها نیز می توانند در ایجاد اختلالات هورمونی نقش داشته باشند. شایع ترین علائم اختلالات هورمونی…
عملکرد مغز و تاثیر ورزش بر آن
مغز یکی از پیچیده ترین بخش های بدن انسان بوده و حدود ۳ درصد وزن بدن را شامل می شود. برخی شواهد نشان می دهند ورزش نه تنها سبب تقویت عضلات می شود بلکه می تواند بر روی عملکرد مغز نیز تاثیر داشته باشد. ورزش از طرق مختلف می تواند عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار دهد. زمانی که ورزش می کنید به علت افزایش ضربان قلب خون و اکسیژن بیشتری در اختیار سلول های مغزی قرار می گیرد. همچنین فعالیت بدنی…