خواص انار – انار و کاهش علائم بیماری التهابی روده (IBD)

خواص انار و بیماری التهاب روده

تحقیقات انجام شده بر روی خواص انار نشان می دهد که این میوه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است. پلی فنول های موجود در انار رادیکال های آزاد را از بین برده و التهاب بدن را کاهش می دهند.
خواص انار آن را به یک میوه مفید در توقف رشد سلول های سرطانی تبدیل کرده است. برخی پژوهش ها نشان داده اند که این میوه می تواند مانع رشد سلول های سرطانی در پروستات شود. البته تحقیقات در این زمینه در مراحل ابتدایی قرار دارد.
آنتی اکسیدان های موجود در انار از حافظه محافظت کرده و سرعت پیشرفت بیماری آلزایمر را کاهش می دهند. در یک مطالعه مشاهده شد که نوشیدن روزانه یک لیوان آب انار طبیعی سبب تقویت حافظه و یادگیری می شود.
اگرچه تاثیر انار بر روی بیماران مبتلا به دیابت کاملاً مشخص نشده است، اما به نظر می رسد که این میوه می تواند مقاومت به انسولین را در این بیماران کاهش دهد.
فلاونول های انار می توانند التهاب را کاهش دهند. به همین علت در برخی مطالعات خواص انار در کاهش علائم آرتریت روماتوئید (روماتیسم) و سایر انواع آرتریت ها بررسی شده است.
مصرف انار فشارخون را کاهش داده و از بروز بیماری قلبی پیشگیری می کند. برخی مطالعات کوچک نشان داده اند که انار به حفظ سلامت دستگاه گردش خون کمک کرده و مانع تشکیل پلاک در داخل عروق خونی می شود.
انار غنی از ویتامین C است. یک عدد انار می تواند بیش از ۴۰ درصد نیاز روزانه به این ویتامین را تامین کند. از سایر مواد مغذی موجود در انار می توان به فولات (ویتامین B9) و پتاسیم اشاره کرد.

بیماری التهابی روده – بیماری کرون

بیماری التهابی روده (IBD) به ۲ دسته تقسیم می ‌شود: ۱) بیماری کرون و ۲) کولیت اولسراتیو. علائم این دو نوع بیماری مشابه است، اما مناطق درگیر در دستگاه گوارش بین آن ها متفاوت می باشد.
بیماری کرون در سال ۱۹۳۲ میلادی توسط دکتر بوریل کرون و همکارانش کشف شد. در مبتلایان به بیماری کرون هر قسمت از دستگاه گوارش ممکن است دچار التهاب شود.
بیماری کرون در تمام سنین مشاهده می شود، اما شیوع آن غالباً در سنین قبل از ۳۰ سالگی است. علت بروز بیماری کرون ناشناخته است. اما به نظر می رسد که وراثت و اختلال در سیستم ایمنی بدن در بروز آن موثر باشند.
اگر در خانواده شما سابقه ابتلا به بیماری کرون وجود داشته باشد ممکن است شما هم به این بیماری مبتلا شوید. اگرچه استرس و رژیم غذایی در بروز بیماری کرون نقشی ندارند، اما می توانند سبب تشدید علائم بیماری شوند.
علائم بیماری کرون می تواند در افراد مختلف، متفاوت باشد. علائم می تواند شامل درد شکم، اسهال، تهوع و استفراغ، تب خفیف، خستگی، کاهش اشتها، کاهش وزن ناخواسته و … باشد.
درمان قطعی برای بیماری کرون وجود ندارد. تجویز داروها توسط پزشک می تواند به کنترل علائم بیماری کمک کند. در برخی موارد که داروها موثر نیستند ممکن است پزشک جراحی را پیشنهاد کند.

خواص انار در کاهش علائم بیماری التهابی روده

بیماری التهابی روده – بیماری کولیت اولسراتیو

بیماری کولیت اولسراتیو بر خلاف بیماری کرون فقط کولون (روده بزرگ) را درگیر می کند. در بیماری کرون تمام لایه های روده می توانند درگیر شوند، اما در کولیت اولسراتیو فقط پوشش روده تحت تاثیر قرار می گیرد.
علت دقیق ابتلا به این بیماری مشخص نیست. ولی به نظر می رسد که اختلال در سیستم ایمنی بدن در بروز آن نقش داشته باشد.
برخی از علائم این بیماری عبارتند از: درد شکم و دل پیچه، اسهال (اغلب همراه با خون)، کاهش وزن ناخواسته، خستگی، تب و … . برای درمان این بیماری دارو تجویز شده و در برخی مواقع از جراحی استفاده می شود.

خواص انار در کاهش علائم بیماری التهابی روده:

طی تحقیقات جدید دانشمندان موفق به شناسایی ترکیبی شدند که می‌ تواند به روند درمان بیماری التهابی روده کمک کند. این ترکیب که اورولیتین (A (UroA نامیده می‌ شود از بر هم ‌کنش باکتری‌ های روده و پلی ‌فنول‌ های موجود در انار و انواع توت ‌ها تولید می ‌شود.
نتایج این مطالعه نشان داد که ارولیتین A دارای خاصیت ضد التهابی و آنتی ‌اکسیدانی است. تحقیقات گذشته نیز نشان داده بودند که ارولیتین A مانع التهاب می ‌شود.
یکی از مهم‌ ترین پلی‌ فنول‌ های موجود در این میوه‌ ها اسید الاژیک نام دارد که از طریق بر هم ‌کنش با باکتری Bifidobacterium pseudocatenulatum در روده به تولید UroA کمک می ‌کند.
اگرچه محققان به منظور تولید UroA در روده، افراد را به مصرف انار و سایر میوه‌ ها تشویق می ‌کنند، اما معتقدند که مصرف این میوه‌ ها تضمین کننده کاهش علائم IBD نیست. زیرا ممکن است باکتری‌ های موثر در تولید ارولیتین A در روده شخص اصلاٌ وجود نداشته باشند و یا میزان آن‌ ها در روده کافی نباشد. بنابراین، ممکن است فرم سنتتیک ارولیتن A در درمان IBD موثرتر باشد. البته باید در این زمینه مطالعات بیشتری انجام شود.
منبع:

Rajbir Singhet al. Nature Communications 2019.

Loading