فشارخون نیرویی است که از طرف خون به دیواره شریان ها وارد می شود. اگر این فشار بیش از حد زیاد باشد قلب مجبور می شود سخت تر کار کند. در نتیجه به قلب و شریان ها آسیب وارد می شود. فشارخون بالا (پرفشاری خون) احتمال ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و بیماری کلیوی را افزایش می دهد. علائم فشارخون بالا: از آنجاکه معمولاً فشارخون بالا فاقد علامت است به آن “قاتل خاموش” گفته می شود….
آیا رژیم غذایی در درمان کمکاری تیروئید موثر است؟
هنگامی که غده تیروئید به میزان کافی هورمون تولید و ترشح نکند فرد به کمکاری تیروئید (هیپوتیروئیدیسم) مبتلا میشود. هورمونهای تیروئید که شامل ترییدوتیرونین (T3) و تیروکسین (T4) هستند در تنظیم متابولیسم (سوخت و ساز)، رشد و تکامل مغز، عملکرد قلب و سیستم عصبی، تنظیم دمای بدن، قدرت عضلات، تنظیم چرخه قاعدگی در زنان و… نقش دارند. برخی از علائم هیپوتیروئیدیسم عبارتند از:• خستگی• افزایش وزن• عدم تحمل سرما
شیردهی خطر ابتلای مادر به بیماری کبد چرب را کاهش میدهد.
مدت زیادی است که در مورد شیردهی و فواید آن برای کودکان تحقیقات وسیعی انجام شده است. با این حال، شواهد جدید نشان میدهد که شیر دادن به یک کودک برای مادر نیز فواید قابل توجهی دارد. به طوریکه میتواند از ابتلای مادر در سنین میانسالی به کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) پیشگیری نماید.
در این مطالعه که در مجله Journal of Hepatology منتشر شده است…
به کمک پروبیوتیکها از ابتلا به پوکیاستخوان پیشگیری کنید.
پوکیاستخوان با استخوانهای متخلخل و ضعیف که ممکن است خطر شکستگی را افزایش دهد، مشخص میشود. تعداد افراد مبتلا به پوکیاستخوان با افزایش سن بیشتر میشود. به طوریکه اغلب زنان بالای ۸۰ سال به این بیماری مبتلا هستند. امروزه داروهایی جهت درمان پوکیاستخوان وجود دارد. اما از آنجاکه شکننده بودن استخوانها به ندرت تا قبل از اولین شکستگی کشف میشود،…
خواب کم و زیاد، هر دو، با سندرم متابولیک مرتبط هستند.
خواب کم و زیاد، هر دو، خطر ابتلا به سندرم متابولیک را افزایش میدهند. این سندرم به مجموعهای از شرایط شامل اختلال در تحمل گلوکز (قند خون)، پرفشاری خون، اختلال در چربیهای خون و چاقی شکمی اطلاق میشود. …
شیر از ابتلای کودکان به سندرم متابولیک پیشگیری میکند.
مطالعات قبلی نشان دادهاند که نوشیدن شیر در افراد بزرگسال خطر سندرم متابولیک و دیابت را کاهش میدهد. اما این موضوع تاکنون در کودکان مبتلا به چاقی بررسی نشده بود. اخیراً در مطالعهای محققان ارتباط مصرف این نوشیدنی را با میزان انسولین ناشتا در کودکان و نوجوانان چاق بررسی نمودند. انسولین هورمونی است که قند خون را کنترل میکند…
فشارخون بالا و راهکارهایی برای پیشگیری و درمان آن
توصیه میشود میزان فشارخون سیستولیک کمتر از ۱۲۰ میلیمتر جیوه و فشارخون دیاستولیک کمتر از ۸۰ میلیمتر جیوه حفظ شود. فشارخون بالا یا پرفشاری خون میتواند سبب آسیب عروق خونی، قلب و سایر اندامهای داخلی شود. این بیماری “قاتل خاموش” نامیده میشود، زیرا علائمی در بدن فرد ایجاد نمیکند. ….
ویتامین D و کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک در زنان یائسه
سندرم متابولیک (MetS) اختلالی است که با اندازه دور کمر بالاتر از ۸۸ سانتیمتر، پرفشاری خون (فشارخون بالاتر از ۱۳۰/۸۵ میلیمتر جیوه)، افزایش قند خون ناشتا (بالاتر از mg/dl 100)، افزایش تریگلیسرید خون (بالاتر از mg/dl 150) و کاهش کلسترول خوب یا HDL (کمتر از mg/dl 50) مشخص میشود. …
ارتباط چاقی با افزایش خطر ابتلا به کبد چرب در کودکان
هر چقدر شیوع چاقی در دوران کودکی افزایش یابد، تعداد کودکانی که به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) مبتلا میشوند، نیز بیشتر خواهد بود. بسیاری از والدین میدانند که چاقی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و سایر بیماریهای متابولیک را افزایش میدهد، اما در مورد نقش چاقی در بروز بیماریهای کبدی در کودکان کم سن آگاهی کمتری دارند…
رژیم غذایی مدیترانهای و پیشگیری از پوکی استخوان در زنان
رژیم غذایی مدیترانهای سرشار از میوه، سبزی، غلات، سیبزمینی و روغن زیتون است. در این نوع رژیم غذایی ماهی به میزان نسبتاً زیاد و چربی اشباع، لبنیات و گوشت قرمز به میزان کم مصرف میشود. رژیم غذایی مدیترانهای خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت، سرطان و سایر بیماریهای مزمن را کاهش میدهد. مطالعات کمی در مورد تاثیر این نوع رژیم غذایی بر ترکیب بدن بعد از دوران یائسگی وجود دارد…