غذاهای ناسالم که ممکن است در یخچال شما وجود داشته باشد

غذاهای ناسالم در یخچال
برخورداری از یک رژیم غذایی سالم احتمال ابتلا به بیماری های جسمی و روحی را کاهش داده و به افزایش طول عمر کمک می کند. شواهد نشان می دهد اگر غذاهای ناسالم را در یخچال یا فریزر نگهداری نکنید، امکان انتخاب غذاهای سالم برای شما آسان‌ تر خواهد شد.

غذاهای ناسالم کدامند؟

مصرف غذاهای ناسالم با بروز دیابت نوع ۲، کبد چرب، بیماری قلبی، سکته مغزی، افزایش چربی های خون، افزایش فشارخون و … در ارتباط است. برخی خوراکی ها که جزء غذاهای ناسالم طبقه بندی شده و توصیه می‌ شود در منزل نگهداری نشوند عبارتند از:
۱. ماست طعم ‌دار یا میوه ‌ای: میزان قند ماست‌ های طعم ‌دار در مقایسه با ماست ساده بیشتر است. از سوی دیگر، ممکن است از اسانس میوه برای تهیه این نوع ماست ها استفاده شده باشد. در این صورت مصرف آن، به خصوص برای کودکان، توصیه نمی شود.
شما می‌ توانید به جای مصرف این نوع ماست‌ ها به ماست ساده میوه ‌های خشک یا مغزهای خوراکی اضافه کنید. در این صورت قند کمتر و فیبر و مواد مغذی بیشتری دریافت می ‌کنید.
۲. سس مایونز: یک قاشق غذاخوری سس مایونز حاوی حدود ۱۱۰ کیلوکالری انرژی است. چربی حدود ۶۵ درصد سس مایونز را تشکیل می دهد. معمولاً در این سس ها علاوه بر روغن، از انواع نشاسته نیز استفاده می شود. بنابراین، مصرف زیاد آن ها می ‌تواند سبب بروز چاقی شود.
چربی موجود در سس های مایونز از نوع اسیدهای چرب امگا ۶ است. اگرچه این نوع اسید چرب برای سلامت انسان ضروری است اما دریافت بیش از حد آن می تواند در بروز بیماری های قلبی، سرطان و التهاب بدن نقش داشته باشد. مصرف مداوم سس مایونز سبب انسداد عروق خونی شده و خطر سکته مغزی و حمله قلبی را افزایش می دهد.
۳. سس سالاد: این نوع سس ‌ها در اغلب موارد حاوی چربی زیادی هستند. حتی انواع کم چرب آن ‌ها نیز حاوی قند یا نمک زیادی می‌ باشند. بهتر است برای طعم‌ دار کردن سالاد خود از مقدار کمی روغن زیتون یا سرکه و آبلیمو استفاده کنید.
۴. نوشابه‌ های گازدار: این نوشیدنی ‌ها حاوی کالری بالایی هستند، اما تقریباً فاقد ارزش غذایی می ‌باشند. آمارها نشان می دهد بسیاری از افراد حدود یک سوم قند مصرفی خود را با مصرف نوشابه های گازدار و سایر نوشیدنی های شیرین دریافت می کنند. مصرف زیاد این نوشیدنی های پرکالری زمینه ساز ابتلا به چاقی و دیابت نوع ۲ است.
تحقیقی که بر روی ۲۵۰۰ نفر انجام و نتایج آن در سال ۲۰۰۳ میلادی منتشر شد نشان داد که مصرف زیاد نوشابه های گازدار احتمال بروز سکته مغزی و حمله قلبی را افزایش می دهد.
در سال ۲۰۱۸ میلادی نیز محققان با انجام پژوهشی اعلام کردند که مصرف نوشابه های گازدار با ناباروری در مردان و زنان مرتبط است. نتایج این مطالعه نشان داد مصرف زیاد نوشابه های گازدار احتمال باروری را در هر دو  جنس ۲۰ درصد کاهش می دهد.
از سایر عوارض مصرف نوشابه های گازدار می توان به کاهش تراکم استخوان و بروز مشکلات گوارشی مانند ریفلاکس (سوزش سر دل) و نفخ اشاره کرد.
۵. هات داگ: یکی از غذاهای ناسالم که طرفداران زیادی هم دارد هات داگ است. مصرف این گوشت فرآوری شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال (سرطان روده بزرگ و رکتوم) و احتمالاً سرطان معده مرتبط است.
مصرف محصولاتی مانند هات داگ احتمال نارسایی قلبی و مرگ ناشی از آن را افزایش می دهد. گفته می شود در مردانی که این نوع گوشت ها را به طور مکرر مصرف می کنند احتمال بروز نارسایی قلبی حدود ۲۸ درصد بالاتر است.
مصرف زیاد گوشت های فرآوری شده احتمال ابتلا به اختلالات روانی را افزایش می دهد. محققان معتقدند که نیترات موجود در این نوع محصولات به سلامت روان آسیب وارد می کند.
۶. سیب ‌زمینی نیمه آماده: سیب ‌زمینی سرخ شده حاوی کالری و چربی اشباع زیادی است. زمانی که این ماده غذایی را به صورت نیمه آماده در منزل داشته باشید نمی‌ توانید در مقابل وسوسه مصرف آن مقاومت کنید.
برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف ۲ تا ۳ بار سیب زمینی سرخ شده در طی هفته احتمال مرگ زود هنگام را ۲ برابر افزایش می دهد. این در حالی است که بین سیب زمینی سرخ نشده و خطر مرگ زود هنگام ارتباطی وجود ندارد. در برخی تحقیقات نیز بین مصرف سیب زمینی سرخ شده و افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه ارتباط مشاهده شده است.
۷. پیتزای نیمه آماده: پیتزا حاوی مقادیر زیادی کالری، چربی اشباع و نمک است. در نتیجه می‌ تواند احتمال ابتلا به چاقی، بیماری قلبی و فشارخون بالا را افزایش دهد. نگهداری پیتزای نیمه آماده در منزل احتمال مصرف آن را افزایش می دهد.

Loading