درمان سرطان سینه و نقش رژیم غذایی در آن

درمان سرطان سینه و نقش رژیم غذایی در آن
درمان سرطان سینه به روش های مختلفی انجام می شود. نتایج یک تحقیق جدید که در مجله . Breast Cancer Research and Treatment منتشر شده نشان می دهد که پیروی از یک رژیم غذایی مناسب می تواند به درمان سرطان سینه کمک کند.

آشنایی با سرطان سینه:

در بیماری سرطان سلول های سرطانی به طور غیرطبیعی و غیر قابل کنترل شروع به تکثیر و رشد می کنند. علت بروز این پدیده به خوبی مشخص نشده است اما به نظر می رسد که عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی می توانند در بروز آن نقش داشته باشند.
اگرچه احتمال ابتلا به سرطان در همه سنین وجود دارد اما افزایش سن احتمال بروز آن را بالا می برد. سرطان و بیماری قلبی – عروقی از علل مهم مرگ و میر افراد در سراسر جهان به شمار می روند.
سرطان سینه یکی از شایع ‌ترین انواع سرطان در میان زنان است. از هر ۳ زن که به سرطان مبتلا می شوند ۱ نفر به سرطان سینه و ۲ نفر دیگر به سایر سرطان ها مبتلا می شوند.
تومورهای موجود در سینه ممکن است خوش خیم یا بدخیم باشند. در هر دو مورد سلول ها با سرعت زیادی شروع به تکثیر می کنند.
در مواردی که تومور خوش خیم است بعد از مدتی تکثیر سلول ها متوقف می شود. اما اگر تومور بدخیم باشد تکثیر سلول ها غیرقابل کنترل می شود. به همین علت اگر سرطان دیر تشخیص داده شود ممکن است سلول های سرطانی به سایر نقاط بدن گسترش پیدا کنند. به این وضعیت متاستاز گفته می شود.
سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان سینه، بلوغ زودرس، چاقی، رژیم غذایی ناسالم و مصرف بیش از حد غذاهای پرچرب و مصرف الکل و سیگار شانس ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.
خودآزمایی سینه ها توسط خود فرد، معاینه توسط پزشک متخصص و ماموگرافی به تشخیص زود هنگام سرطان سینه کمک می کند. این بیماری در صورتی‌ که به موقع تشخیص داده شود قابل درمان است. اما اگر به علائم اولیه آن توجه نشود می ‌تواند سایر اندام‌ های بدن را درگیر سازد.
برخی از علائم ابتلا به سرطان سینه عبارتند از: وجود توده در سینه، ترشح یا خونریزی از نوک سینه، ایجاد فرورفتگی یا کشیدگی پوست سینه، تغییر نوک سینه و ایجاد فرورفتگی در آن، بزرگ شدن غدد لنفاوی زیر بغل و …

درمان سرطان سینه و نقش رژیم غذایی در آن

سرطان سینه شامل ۵ مرحله است.

سرطان سینه به ۵ مرحله تقسیم می شود. در مبتلایان به مرحله صفر و مرحله ۱ بیماری کاملاً قابل درمان است. در مرحله ۲ و ۳ بیمار باید تحت درمان قرار گیرد. در مرحله ۴ سرطان به قدری پیشرفت کرده که غیرقابل درمان می باشد.
در مرحله صفر سرطان سینه، تومور فقط در مجاری شیری مشاهده شده و به سایر نقاط سینه گسترش پیدا نکرده است. به مرحله صفر سرطان سینه “دوره پیش از سرطان” نیز گفته می شود که در صورت درمان نشدن می تواند پیشرفت کرده و به سایر نقاط بدن گسترش پیدا کند.
در مرحله ۱ اندازه تومور کمتر از ۲ سانتی متر است و توده خارج از سینه و به غدد لنفاوی که زیر بغل قرار دارند انتقال پیدا نکرده است. در مرحله ۲ اندازه تومور ۲ تا ۵ سانتی متر بوده و سلول های تومور حداکثر تا غدد لنفاوی زیر بغل گسترش پیدا کرده اند.
در مرحله ۳ نیز سلول های سرطانی به غدد لنفاوی رسیده اند اما سایر اندام های بدن را درگیر نکرده اند. برای درمان سرطان سینه در مرحله ۲ و ۳ می توان از جراحی (برداشت بافت سینه)، شیمی درمانی و پرتو درمانی استفاده کرد.
در مرحله ۴ متاستاز رخ داده و تومور به سایر بافت های بدن مانند استخوان، ریه، مغز و کبد گسترش پیدا کرده است. در این مرحله احتمال زنده ماندن بیمار حدود ۲۰ درصد است.

بهبود روند درمان سرطان سینه به کمک رژیم غذایی:

اغلب سرطان ‌های سینه (حدود ۸۰ درصد) از نوع استروژن مثبت هستند. در این نوع سرطان، سلول‌ های سرطانی در پاسخ به هورمون استروژن رشد می‌ کنند.
تجزیه قندها و چربی ‌ها به طور طبیعی سبب تولید “محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته” یا AGE در بدن می ‌شود. مصرف غذاهای فرآوری شده که حاوی قند و چربی بالایی هستند و همچنین برخی روش ‌های پخت و پز مانند سرخ کردن میزان تولید AGE را در بدن افزایش می‌ دهد.
AGE سبب افزایش رادیکال ‌های آزاد و التهاب مزمن و در نتیجه بروز بیماری ‌های مختلف می ‌شود. همچنین تجمع AGE در اندام ‌های بدن با بروز بیماری ‌هایی مانند دیابت، آلزایمر، بیماری قلبی – عروقی (CVD)، آرتریت و سرطان مرتبط است.
تحقیقات جدید نشان می ‌دهد که افزایش میزان AGE می‌ تواند سبب تحریک رشد سلول‌ های سرطانی شود. همچنین افزایش این ترکیب پاسخ بیماران مبتلا به سرطان سینه گیرنده استروژن مثبت را به درمان با داروی تاموکسیفن کاهش می ‌دهد.
 تغییر سبک زندگی، ورزش، پیروی از رژیم غذایی سالم و کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده و سرخ شده می ‌تواند تولید AGE را در زنانی که به سرطان سینه گیرنده استروژن مثبت مبتلا هستند، کاهش دهد. در نتیجه اثربخشی روش ‌هایی که برای درمان سرطان سینه استفاده می شوند را افزایش می دهد.
منبع:
Katherine R. Walter et al. Breast Cancer Research and Treatment 2018.

Loading