علائم ام اس (MS) در افراد مبتلا به چاقی شدیدتر است.

علائم ام اس و چاقی

نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد که چاقی علائم ام اس (MS) را افزایش می دهد. مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس یک بیماری خود ایمنی است که در مبتلایان به آن غلاف میلین در مغز و نخاع آسیب می ‌بیند. میلین پوشش دور رشته‌ های عصبی است.


بیشتر بخوانید: راهبردهای تغذیه ای برای مبتلایان به ام اس


علائم ام اس با توجه به محل آسیب عصب و شدت آسیب ممکن است در بین بیماران مختلف، متفاوت باشد. از شایع ترین علائم ام اس می توان به ضعف اندام ها، اختلال بینایی و اختلال در راه رفتن اشاره کرد. از بین رفتن حس لامسه و سوزن سوزن شدن اندام ها در حدود یک سوم مبتلایان به MS مشاهده می شود.

ارتباط چاقی با علائم ام اس:

یکی از چالش هایی که در عصر حاضر بسیاری از افراد با آن روبرو هستند اضافه وزن و چاقی است. رژیم غذایی و کم تحرکی مهم ترین نقش را در ابتلا به این مشکل دارند. عوامل دیگر مانند استرس، کمبود خواب، مصرف برخی از داروها و ابتلا به بیماری های هورمونی نیز می توانند سبب افزایش وزن شوند.
محققان به منظور بررسی ارتباط بین وزن بدن با پیشرفت بیماری MS گروهی از افراد مبتلا به این بیماری را مورد مطالعه قرار دادند. نتایج نشان داد در بیماران مبتلا به MS که وزن بالاتری داشتند میزان سرامید و مونوسیت در خون بالاتر و میزان ناتوانی و ضایعات مغزی بیشتر بود.
سرامید سبب افزایش مونوسیت ‌ها می‌ شود. مونوسیت ‌ها سلول‌ هایی هستند که به مغز رفته و به رشته های عصبی آسیب وارد می کنند. نتایج این مطالعه نشان می دهد در مبتلایان به بیماری MS کنترل وزن بسیار مهم است. زیرا اضافه وزن و چاقی سبب تشدید بیماری در این افراد می ‌شود.
پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و متنوع، فعالیت بدنی منظم و برخورداری از خواب کافی می تواند به کنترل وزن این بیماران کمک کند. مصرف غذاهای غنی از فیبر مانند انواع میوه، سبزی، حبوبات و غلات کامل و کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی های شیرین هم در کنترل علائم ام اس و هم در کنترل وزن موثر است.


بیشتر بخوانید: غذاهای نامناسب برای ام اس – ارتباط رژیم غذایی با ام اس (MS)


منبع:

Kamilah Castro et al. EBioMedicine 2019.

Loading