پاسخ های ارسال شده در انجمن
-
نویسندهنوشتهها
-
zghasemi
مشارکت کنندهبه همین دلیل است که یه ضرب المثلمعروف داریم که میگه: یک سیب در روز شما را از مطب پزشکان دور نگه می دارد
zghasemi
مشارکت کنندهیکی از این مواد غذایی ترش، ترشی ها هستند که تاثیر بسزایی در افزایش اشتها دارند.
zghasemi
مشارکت کنندهیلی مطلب مفیدی بود..باز هم اهمیت خوردن صبحانه!
zghasemi
مشارکت کنندهبه نظر که خیلی خوشمزه است
zghasemi
مشارکت کنندهجالب بود
zghasemi
مشارکت کنندهیک بار طرز تهیه سس مایونز را از نزدیک دیدم..بسیار چرب است دقیقا مصرف آن مثل مصرف روغن خالص می باشد.
zghasemi
مشارکت کنندهفیبرها چیستند؟
فیبر غذایی یک پلی ساکارید است . بدن ما فاقد آنزیم های لازم برای تجزیه این نوع ماده به واحدهای تشکیل دهنده آن می باشد. بنابراین برای انسان منبع انرژی محسوب نمی شود. و وجود آن در رژیم غذایی سبب افزایش کالری نمی شود.
فیبرها در تمام غذاهای گیاهی اعم از میوه ها ، سبزیجات و غلات وجود دارد ودر غذاهای حیوانی و لبنی هیچگونه فیبری وجود ندارد.
فیبرها به دو صورت محلول و نامحلول وجود دارد و بیشتر غذاهای دارای فیبر واجد هر دو نوع فیبر می باشد. هر چند ممکن است یکی بر دیگری برتری داشته باشد. مثلا” فیبر موجود در سیب عمدتا ” پکتین ” است که یک فیبر محلول است اما سلولز ، همی سلولز و لیگنین نیز در پوست سیب وجود دارد .فیبرهای محلول در آب حل شده تشکیل یک ماده ژلاتینی را در معده می دهد که سبب دفع کلسترول از بدن می شود و عامل محافظت کننده ای در برابر بیماریهای قلبی محسوب می شود در ضمن فیبر از یبوست پیشگیری می کند چون فیبرهای غذایی به جاروی روده بزرگ معروفنند !
فیبرهای غذایی نا محلول در آب حل نشده و به عنوان مسهل طبیعی عمل میکند. سبب تحریک انقباض و انبساط دیواره روده می گردد (PERISTALIS “پریستالیس “) فیبر نا محلول اب را جذب کرده حجم مدفوع را افزایش می دهد . لازم است در زمان مصرف فیبر آب بیشتری نوشیده شود.
فیبرهای غذایی نا محلول با حرکت دادن سریع غذا در روده موجب پیشگیری یا بهبود بیماریهای گوارشی همچون یبوست ، التهاب روده می شود. فیبرهای نامحلول مدفوع را حجیم تر ونرمتر کرده وخطر ابتلا به هموروئید را کم میکند. غذاهای حاوی هر دو نوع فیبرمحلول و نا محلول حجیم و کم کالری هستند علاوه بر احساس سیری و حتی شادابی انرژی و کالری کمی به بدن می رساند.
نکته : موادغذایی خام تقریبا” همیشه فیبر بیشتری نسبت به انواع پخته شده دارند. پخته شدن سبب اضافه شدن آب و فاصله افتادن بین فیبرهای آن می شود. مثلا” آلوی خشک فیبر بیشتری نسبت به آلوی پخته دارد.zghasemi
مشارکت کنندهالبته به طور عملی توصیه می شود ترکیبی از پروتئین و کربوهیدارتی مثل سبزیجات را فرد مصرف کند تا احساس سیری زودتر ایجاد گردد و مدت زمان طولانی تر حفظ شود..ضمن اینکه پروتئین زیادی هم خوب نیست.
سالاد سبزی بهمراه یک منبع پروتئینی می تواند ترکیب مناسبی باشد.zghasemi
مشارکت کنندهممنون جالب بود
zghasemi
مشارکت کنندهممنون صمدی جان که به نکته کاربردی این مسئله هم اشاره کردین
zghasemi
مشارکت کنندهدر مورد عسل و کاکائو باید بگم ممکنه خاصیت چربی سوزی داشته باشند اما چون انرژی بالایی دارند و متاسفانه! خیلی از افراد در مصرف آنها تعادل رو حفظ نمیککند و زیاده روی می کنند عملا انرژی دریافتیشون بالا میری و چربی سازی براشون دارد
zghasemi
مشارکت کنندهمطلبتون خیلی مفید بود..به درد من که خیلی خورد…فقط اینکه آیا گرفتیگی های عضلانی بخاطر ورزش رو هم میتونه بهبود ببخشه؟
zghasemi
مشارکت کنندهچه جالب…شایع است که به دلیل کمبود کلسیم است ..پس خوبه اطلاع رسانی بشه در این زمینه
سپاسگذارم زمانی عزیزzghasemi
مشارکت کنندهمفید و جالب بود…کم خونی باعث خستگی زودرس میشه و ممکن است از این طریق در کمبود انرژی در ورزش موثر باشد.
zghasemi
مشارکت کنندهجالب بود ممنون
-
نویسندهنوشتهها