vida samiee

پاسخ های ارسال شده در انجمن

در حال نمایش 15 نوشته (از کل 70)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • در پاسخ به: مهار کم خونی با ساده ترین خوردنی ها #116106
    vida samiee
    مدیر

    رژیم غذایی در بیماران کم خونی آنمی

    كم‌خوني وضعيتي است كه در آن تعداد يا اندازه گلبول‌هاي قرمز و يا مقدار هموگلوبين موجود در خون كاهش يافته و تبادل اكسيژن و دي‌اكسيدكربن بين خون و سلول‌هادچار اختلال مي‌شود. از علل ايجادكننده كم‌خوني مي‌توان كمبودهاي تغذيه‌اي، خونريزي، ناهنجاري‌هاي ژنتيكي، بيماري‌هاي مزمن و يا مسموميت‌هاي دارويي را نام برد. منظور از كم‌خوني‌هاي تغذيه اي كم‌خوني‌هايي است كه در اثر دريافت ناكافي مواد مغذي ايجاد مي‌شوند.

    از مهم‌ترين مواد مغذي جهت خون‌سازي كه كمبود آن‌ها موجب بروز كم‌خوني مي‌شود مي‌توان به آهن،‌ ويتامين ب 12 و اسيدفوليك اشاره كرد. از بين آن‌ها كم‌خوني ناشي از فقر آهن يكي از شايع‌ترين كم‌خوني‌هاي تغذيه‌اي است.

    كم‌خوني ناشي از فقر آهن

    فقر آهن يكي از شايع‌ترين اختلالات تغذيه‌اي در كشورهاي در حال توسعه و مهم‌ترين علت كم‌خوني تغذيه اي در كودكان و زنان در سنين باروري است كه با ايجاد گلبول‌هاي قرمز كوچك و كاهش ميزان هموگلوبين مشخص مي‌شود كه اين بيماري سبب اتلاف منابع و مراقبت‌هاي بهداشتي، كاهش بهره‌وري در اثر افزايش ميزان مرگ و مير ابتلا به بيماري در مادران و كودكان و بالاخره كاهش ظرفيت جسمي‌ و رواني در بخش بزرگي از جامعه مي‌شود.

    ميزان نياز به آهن

    ميزان نياز به آهن براساس سن، جنس و وضعيت فيزيولوژيكي افراد متفاوت است. مثلا زنان باردار به علت افزايش حجم خون، رشد جنين و جفت و ساير بافت‌ها به آهن بيشتري نياز دارند. به همين دليل بيش از سايرين در معرض خطر كم‌خوني قرار دارند. در شيرخواران در صورت سلامت مادران، ميزان آهن موجود در شير مادر براي 6ـ4 ماه اول زندگي كافي است. ولي در مورد نوزاداني كه با وزن كم متولد مي‌شوند، ذخاير آهن كم بوده و بايد از 3 ماهگي آهن اضافي به صورت قطره خوراكي خورانده شود. همچنين بستن پيش از موقع بند ناف نيز به اين دليل كه نوزاد را از يك سوم كل خونش محروم مي‌كند، خطر فقر آهن را افزايش مي‌دهد.

    دلايل فقر آهن

    دلايل گوناگوني براي كمبود آهن وجود دارد كه از آن جمله مي‌توان به علل زير اشاره كرد

    1 ـ دريافت ناكافي آهن به دليل رژيم غذايي مورد استفاده كه در آن آهن كمي ‌وجود دارد، مانند بعضي از رژيم‌هاي گياه خواري.

    2 ـ جذب ناكافي آهن در اثر اسهال، كاهش ترشح اسيد معده، مشكلات گوارشي يا تداخلات دارويي و داروهايي مثل كلستيرامين، سايمتيدين، پانكراتين، رانيتيدين و تتراسايكلين).

    3 ـ افزايش نياز به آهن براي افزايش حجم خون در دوران نوزادي، نوجواني، بارداري و شيردهي.

    4 ـ خون‌ريزي زياد در دوران عادت ماهانه و يا در اثر جراحات يا ناشي از هموروييد (بواسير) يا بيماري‌هاي بدخيم و انگل‌ها. كمبود آهن در مردان بزرگسال معمولا در اثر از دست دادن خون است.

    علايم كم‌خوني ناشي از فقر آهن

    بعضي از علايم كم‌خوني فقر آهن عبارتند از:

    رنگ پريدگي پوست، زبان و مخاط داخل لب و پلك چشم‌ها، خستگي زودرس، سرگيجه و سردرد، خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست و پاها، حالت تهوع و در كم‌خوني شديد گود شدن روي ناخن(ناخن قاشقي).

    درمان كم‌خوني ناشي از فقر آهن

    براي درمان كم‌خوني از چند روش استفاده مي‌شود كه بهترين و كم‌خطرترين آن‌ها استفاده از مكمل‌هاي خوراكي است. درمان با نمك‌هاي ساده آهن مثل سولفات فروي خوراكي كاملا موثر بوده و به شكل قرص، كپسول يا مايع است و بايد مصرف آن‌ها تا چندين ماه ادامه يابد.

    چنانكه اين قرص‌ها با معده خالي مصرف شوند جذب آن‌ها بهتر و بيشتر صورت مي‌گيرد، ولي در اين حالت سبب تحريك معده و بروز مشكلات گوارشي مي‌شوند. عوارض گوارشي ناشي از مصرف آهن نظير تهوع، دل پيچه، سوزش قلب، اسهال يا يبوست را مي‌توان به حداقل رساند، به شرطي كه آهن را با ميزان بسيار كم مصرف كرده و به تدريج به ميزان آن افزوده تا به حد مورد نياز بدن برسد. بهتر است قرص آهن در آخر شب قبل از خواب استفاده شود تا عوارض ناشي از آن كاهش يابند.

    ويتامينC جذب آهن را افزايش مي‌دهد. به همين دليل معمولا مصرف ويتامين C به همراه آهن پيشنهاد مي‌شود. علاوه بر درمان دارويي بايد به ميزان آهن قابل جذب در غذا نيز توجه كرد. جذب آهن غذا اغلب تحت تاثير شكل آهن موجود در آن مي‌باشد. آهن موجود در پروتئين‌هاي حيواني مانند گوشت گاو، ماهي، پرندگان (آهن هم) بيشتر جذب مي‌شود، در حالي كه جذب آهن پروتئين‌هاي گياهي مانند سبزي‌ها و ميوه‌ها (آهن غيرهم) كمتر مي‌باشد. بايد توجه داشت كه ويتامينC جذب آهن سبزي‌ها و ميوه‌ها (آهن غيرهم) را بيشتر مي‌كند. مصرف چاي همراه يا بلافاصله بعد از غذا مي‌تواند جذب آهن را تاحدصفر تا پنج درصد كاهش دهد.

    قهوه، تخم‌مرغ، شير و لبنيات، نان گندم، حبوبات (حاوي اسيد فيتيك) و فيبرهاي غذايي جذب آهن را به علت تشكيل كمپلكس‌هاي نامحلول كاهش مي‌دهند. بنابراين فرآورده‌هاي حاوي آهن، طي يك ساعت قبل يا دو ساعت بعد از مصرف هر يك از اين مواد نبايد مصرف شود.

    منابع غذايي آهن دار

    منابع غذايي آهن‌دار عبارتند از جگر، قلوه، گوشت قرمز، ماهي، زرده تخم‌مرغ، سبزي‌هاي داراي برگ سبز تيره مانند جعفري، اسفناج و حبوبات، مثل عدس و لوبيا همچنين ميوه‌هاي خشك (برگه‌ها) بخصوص برگه زردآلو و دانه‌هاي روغني.

    عوامل افزايش دهنده جذب آهن و منابع غذايي آن‌ها:

    1ـ اسيد سيتريك و اسيد اسكوربيك يا ويتامين ث كه در آلو، خربزه، ريواس، انبه، گلابي، طالبي، گل كلم، سبزي‌ها، آب پرتقال، ليمو شيرين، ليمو ترش، سيب و آناناس وجود دارند مي‌توانند عوامل افزايش دهنده جذب آهن در بدن باشند.

    2 ـ اسيد ماليك و اسيد تارتاريك كه در هويج، سيب زميني، چغندر، كدوتنبل، گوجه فرنگي، كلم پيچ و شلغم موجود است نيز سبب افزايش جذب آهن مي‌شوند.

    3 ـ محصولات تخميري مثل سس سويا نيز در اين دسته از عوامل گنجانده مي‌شود.

    توصيه‌هاي كلي زير را به كار ببنديد:

    1 ـ استفاده از غذاهايي كه غني از آهن مي‌باشند.

    2 ـ استفاده از منابع غذايي حاوي ويتامين ث هر وعده غذايي جهت جذب بهتر آهن (مثل پرتقال، گريب‌فروت، گوجه فرنگي، كلم، توت فرنگي، فلفل سبز، ليمو ترش)

    3 ـ گنجاندن گوشت قرمز، ماهي يا مرغ در برنامه غذايي.

    4 ـ پرهيز از مصرف چاي يا قهوه همراه يا بلافاصله بعد از غذا.

    5 ـ برطرف كردن مشكلات گوارشي و يبوست.

    6 ـ تصحيح عادات غذايي غلط (مثل مصرف مواد غير خوراكي مانند خاك، يخ) كه خود از علايم كم خوني فقر آهن مي باشند.

    7 ـ مشاوره با پزشك و متخصص تغذيه جهت پيشگيري به موقع و يا بهبود كم‌خوني.

    8 ـ استفاده از نانهايي كه از خمير ورآمده تهيه شده‌اند.

    9 ـ استفاده از خشكبار مثل توت خشك، برگه آلو، انجير خشك و كشمش كه منابع خوبي از آهن هستند.

    10 ـ استفاده از غلات و حبوبات جوانه زده.

    11 ـ شست و شو و ضد عفوني كردن سبزي‌هايي كه استفاده مي‌كنيد.

    12 ـ شستن كامل دستها با آب و صابون قبل از تهيه و مصرف غذا و پس از هر بار اجابت مزاج

    13 ـ مصرف روزانه يك قرص آهن از پايان ماه چهارم بارداري تا سه ماه پس از زايمان در زنان باردار.

    14 ـ مصرف قطره آهن همزمان با شروع تغذيه تكميلي تا پايان 2 سالگي در كودكان.
    

    • این پاسخ 6 سال، 1 ماه پیش توسط vida samiee اصلاح شده است.
    در پاسخ به: غذاهای مهم در دوران بارداری (مواد مغذی ضروری) #116068
    vida samiee
    مدیر

    علاوه بر تغذیه صحیح ورزش کردن می‌تواند به زنان کمک کند تا بعد از بارداری با نشانه‌های افسردگی مقابله کنند.

    به‌ گزارش سلامت نیوز به نقل از ‌ایسنا ‌، زنان معمولا بعد از گذراندن دوران بارداری و وضع حمل دچار افسردگی می‌شوند. بررسی‌های اخیر نشان داده است که ورزش هوازی می‌تواند با این نوع افسردگی مقابله کند.

    در پاسخ به: خواص اسید فولیک (ویتامین ب۹) و عوارض کمبود آن #116004
    vida samiee
    مدیر

    در دوره‌ی بارداری نیاز به آهن بالا می‌رود. بنابراین در صورت لزوم، پزشک، مصرف مکمل آهن را از پایان سه ماهه‌ی دوم یا سوم تجویز می‌کند. در حالت کلی لازم هست که یک ساعت قبل و یک ساعت بعد از مکمل‌های آهن چای مصرف نشود. بهتر است از پزشکتان طریقه‌ی مصرف درست مکمل آهن را سوال کنید و بر حسب دستور پزشک آن‌ها را مصرف کنید.

    در پاسخ به: خواص اسید فولیک (ویتامین ب۹) و عوارض کمبود آن #116003
    vida samiee
    مدیر

    ویتامین C برای جذب هر چه بیشتر آهن لازم و ضروری است. بنابراین لازم است که عادت کنید در هر وعده‌ی غذایی به همراه غذایتان سبزیجات یا یک عدد میوه‌ی سرشار از ویتامین C میل کنید. توصیه می‌کنیم سبزیجاتی مانند فلفل دلمه‌ای‌ قرمز و سبز، بروکلی و چغندر را در الویت قرار دهید. در خصوص میوه‌ها نیز می‌توانید بهکیوی، پرتقال، آناناس، گریپ‌فروت، پاپایا، انبه، توت‌فرنگی و غیره اعتماد داشته باشید. می‌توانید از آب طبیعی این میوه‌ها نیز استفاده کنید.

    در پاسخ به: درباره رژیم ۱۵ روزه کانادایی #115995
    vida samiee
    مدیر

    عوارض رژیم کانادایی

    رژیم لاغری 15 روزه به علت گرسنگی زیاد، باعث تغییر خلق و خو و عصبی شدن فرد می شود.

    این رژیم همچنین باعث ایجاد سرگیجه و نداشتن تعادل به علت افت شدید گلوکز خون می شود.

    بعد از اتمام رژیم، بدن دچار قحطی شده و طی مدت کوتاهی وزن اولیه و یا حتی بیشتر از مقدار اولیه ممکن است بازگردد.

    کمبودن مقدار صبحانه، یکی از معایب اصلی این رژیم است.

    فرد به علت کمبود انرژی، قادر به انجام فعالیت های بدنی معمول و یا ورزش نخواهد بود.

    کالری پایه روزهای رژیم زیر ۱۰۰۰ کالری و در اکثر روزها حدود ۶۰۰ کالری است که این مورد یکی از بزرگ ترین و خطرناک ترین عوارض این رژیم است.

    رژیم کانادایی به علت فقدان میان وعده هایی مانند میوه و سبزیجات، باعث ایجاد یبوست می شود.

    با پیروی از رژیم کانادایی، بعد از مدت کوتاهی دچار ریزش مو خواهید شد.

    به دلیل ازدست دادن آب زیاد، پوست صورت و بدن شل و افتاده می شود.

    در روزهای اولیه این رژیم، کاهش وزن سریع تر است اما هر چه پیش بروید سرعت کاهش وزن کم تر و کم تر می شود و شاید به کل دچار استپ وزنی بشوید. این مشکل به این دلیل است که هر چه کاهش وزن بدن سریع تر باشد، به جای بافت چربی، حجم بافت عضلانی کاهش می یابد و به اصطلاح دچار عضله سوزی خواهید شد. پس از قطع رژیم، آنچه جایگزین بافت عضلانی می شود، چربی خواهد بود و به همین خاطر دیگر خبری از کاهش وزن سریع شما نیست.

    در پاسخ به: علایم نارسایی کلیه #115959
    vida samiee
    مدیر

    درمان نارسایی کلیه با طب سنتی

    بهترین داروی گیاهی برای نارسایی کلیه بهار نارنج است. به منظور استفاده از بهترین داروی گیاهی برای نارسایی کلیه عرق طبیعی بهار نارنج را به نسبت مساوی با آب کرفس تازه مخلوط کرده و هر روز صبح و عصر بنوشید.

    جهت درمان نارسایی کلیه با داروهای گیاهی از دمنوش گیاه خارخاسک بهره بگیرید. پس از مشورت با پزشک با تجربه طب سنتی می توانید تا ۳ استکان از این دمنوش مصرف کنید.

    همچنین به منظور درمان نارسایی کلیه با داروهای گیاهی می توانید به صورت روزانه و منظم از جوشانده ی چوب صندل قرمز مصرف کنید.

    مصرف روزانه دمنوش بابونه نیز به درمان گیاهی نارسایی کلیه کمک می کند. همچنین ریشه گل ختمی در درمان گیاهی نارسایی کلیه کاربرد دارد.

    به منظور درمان نارسایی کلیه در طب سنتی روزانه مقداری از عصاره ی برگ تازه آلوئه ورا را خودتان بگیرید و میل کنید.

    مصرف دمنوش مارچوبه به علت کاهش دادن میزان پتاسیم و فسفر بدن به درمان نارسایی کلیه در طب سنتی کمک می کند. همچنین مصرف زنجبیل به عنوان ادویه در غذاها یا به صورت دمنوش به کاهش علائم کمک می نماید.

    مصرف چای جاوه یا چای آلمانی نیز روشی برای درمان نارسایی کلیه با طب سنتی محسوب می شود. به منظور بهره گیری از این چای مقداری از آن را در آب جوش ریخته و صبر کنید تا دم بکشد. سپس مقداری عسل به آن بیفزایید و بنوشید.

    دمنوش های پوست درخت بید و همچنین برگ بارهنگ به درمان نارسایی کلیه کمک می کنند.

    خوراکی هایی نظیر گزنه، پیاز، ریحان، روغن زیتون، روغن خردل، جنسینگ آسیایی، گل قاصدک و چای سبز به علت خواص خود به کاهش علائم نارسایی کلیه و بهبود و درمان نارسایی کلیه با طب سنتی کمک می کنند.

    در پاسخ به: کاهش وزن ۲۰کیلو #115934
    vida samiee
    مدیر

    برای راهنمایی این لینک را مشاهده و تماس بگیرید

    https://novindiet.com/

    در پاسخ به: دستگاه ال پي جي #115932
    vida samiee
    مدیر

    رییس اداره کارشناسی تجهیزات پزشکی اداره کل نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: دستگاه های لاغری موجود در بازار از جمله انواع مختلف کمربندهای لاغری مورد تایید این سازمان نیستند و مجوزی برای این تجهیزات صادر نمی شود.

    وی خاطرنشان کرد: برخی دستگاه های لاغری با توجه به داشتن تاییدیه های بین المللی، از اداره تجهیزات پزشکی مجوز دارند اما باید زیر نظر پزشک استفاده شود و تبلیغات آنها نیز باید در حیطه کاربردی که سازنده اعلام کرده، باشد.

    در پاسخ به: عوارض جانبی قرص های کاهش وزن #115845
    vida samiee
    مدیر

    ترکیبات موجود در داروهای لاغری چیست؟
    قرص‌های چربی‌سوز اغلب دارای کافئین و افدرین هستند و براساس این دو ماده باعث افزایش مصرف کالری می‌شوند. افدرین باعث انبساط ریه‌ها شده و ضربان قلب و فشار خون را افزایش می‌دهد. علاوه بر این افدرین باعث کاهش اشتها و افزایش دفع ادرار می‌شود. البته اگر شما آسپرین یا یک نوع داروی قلبی یا نوع دیگری از داروی ضدآسم (غیر از افدرین) را مصرف می‌کنید یا اینکه نسبت به کافئین حساسیت دارید، نباید از قرص‌های چربی‌سوز استفاده کنید زیرا باعث نامنظم شدن ضربان قلب، مشکل شدن تنفس و بروز حملات دردناک می‌شود.

    قرص کافئین یا قرص‌های حاوی این ماده نیز مثل افدرین باعث افزایش تولید گرما در بدن می‌شود و تحقیقات نشان داده اضافه کردن آسپرین به مواد حاوی کافیئن و افدرین، تولید این گرما را بیشتر می‌کند. هنگامی که دمای قسمت مرکزی بدن افزایش یابد، شما به طور خودکار انرژی بیشتری می‌سوزانید. داروهای چربی‌سوز به علت کاهش سریع وزن، خیلی استفاده می‌شوند اما بعضی افراد به این داروها خوب پاسخ نمی‌دهند.

    عوارض مصرف خودسرانه داروهای لاغری
    از آنجایی که بسیاری از این قرص‌ها با نام مکمل‌های غذایی به فروش رفته و فاقد استانداردهای دارویی هستند استفاده از آن‌ها می‌تواند عوارضی را برای فرد مصرف‌کننده به دنبال داشته باشد. برخی از شایع‌ترین عوارض آن عبارتند از:

    افزایش ضربان قلب

    افزایش فشار خون

    بی‌خوابی و ضعف

    عصبانیت

    سردرد و سرگیجه

    خشکی دهان

    تهوع

    مشکلات کبد

    علاوه بر عوارض و مشکلاتی که در بالا ذکر شد این داروها باعث از بین رفتن چربی‌های سلولی شده و به بدن آسیب می‌رسانند. همچنین بالا رفتن سوخت و ساز روی دستگاه گوارش نیز اثرگذار بوده و باعث ناراحتی‌های گوارشی می‌شود. از آنجایی که برخی از این داروها روی غده تیرویید اثر کرده و سوخت و ساز را از آن طریق بالا می‌برند، در افرادی که مشکلات قلبی عروقی دارند، ممکن است حتی موجب مرگ شوند

    داروهای لاغری – عورض قرص های لاغری – لاغری شکم
    طرز تهیه یک نوع قرص لاغری بسیار مفید در خانه
    شاید برایتان جالب باشد بدانید که شما خودتان در منزل و به آسانی می‌توانید قرص لاغری و بدون عوارض بسازید. برای این کار، کافی است یک قاشق زردچوبه، یک قاشق زنجبیل، یک قاشق زیره (سیاه یا سبز) و یک قاشق دارچین را با هم در ظرفی کوچک مخلوط کنید. حالا این مخلوط را با یک قاشق عسل به صورت یک خمیر آماده کنید و از آن به اندازه یک نخود برداشته ، در دست گرد کنید و به شکل قرص درست کرده و کنار بگذارید تا خشک شود. حالا یک یا دو قرص را در روز مصرف کرده و تا رسیدن به وزن مطلوب ادامه دهید. این قرص طبیعی ، سوخت و ساز و متابولیسم بدن را افزایش داده و موجب کاهش وزن شما می‌شود.

    در پایان فراموش نکنید افرادی که این قرص‌ها را مصرف می‌کنند اما سبک زندگی خود را تغییر نمی‌دهد، تضمینی وجود ندارد که به نتیجه دلخواه برسند. بنابراین توصیه ما به شما عزیزان برای لاغری و کاهش وزن این است که به جای استفاده از داروها به خصوص استفاده خودسرانه از داروهای لاغری با ورزش و رژیم غذایی مناسب به فکر لاغری و تناسب اندام خود باشید و همچنین با استفاده از داروهای لاغری مضر یا بدون تاثیر و تایید نشده سلامتی و آرامش خود را به خطر نیندازید.

    در پاسخ به: مهار کم خونی با ساده ترین خوردنی ها #115844
    vida samiee
    مدیر

    خواص اسید فولیک (ویتامین ب۹) و عوارض کمبود آن
    دریافت مقادیر کافی اسید فولیک در بارداری ضروری است. پیشگیری از نقایص مادرزادی جنین، کاهش خطر حملات قلبی، درمان کم خونی، کاهش کروموزم های غیر طبیعی اسپرم، کاهش افسردگی و بهبود خلق و خو از خواص اسید فولیک است.
    اسید فولیک (فولات) یا ویتامین ب۹ از خانواده ویتامین‌های ب کمپلکس بوده که در آب حلال می‌باشد و مصرف آن برای خانم‌های باردار و شیرده ضروری است. این ویتامین از نقایص مادرزادی لوله عصبی جنین پیشگیری می‌کند. در ادامه با خواص اسید فولیک، نقش آن در پیشگیری از بیماری‌ها، منابع تامین کننده و عوارض کمبود این ویتامین آشنا خواهید شد.
    از مهمترین فواید مصرف اسید فولیک در بارداری، نقش آن در پیشگیری از نقایص مادرزادی جنین است به طوریکه مصرف این ماده توسط مادران باردار در طول دوران بارداری و شش ماه قبل از باردار شدن ضرروی است.
    اسید فولیک از سقط خود به خودی جنین پیشگیری می‌کند.
    این ماده، باعث افزایش شیر مادران شیرده می‌شود.
    يـك مـاده مغـذی ضـروری بـرای پیشگیری از كم خونی در دوران بارداری است.
    فولیک اسید می‌تواند خطر دردهای زودرس و پره اکلامپسی را کاهش می‌دهد.

    سایر خواص اسید فولیک

    اسید فولیک در سلامتی و شادابی پوست موثر است.
    درمان کم خونی از خواص این ویتامین است. در صورت کمبود میزان اسید فولیک در بدن نوع خاصی از کم خونی با نام ماکروسیتی آنمی ایجاد می‌شود.
    این ماده برای تبدیل کربوهیدرات به انرژی و تولید DNA و RNA لازم است.
    دریافت مقادیر کافی اسید فولیک از غذاهای مصرفی به مقابله با سرطان روده بزرگ، معده، لوزالمعده، سرطان‌های مربوط به گردن و سرطان سینه کمک می‌کند.
    مصرف اسید فولیک یا ویتامین ب9 باعث افزایش اشتها می‌شود. به طور کلی این ویتامین در جذب غذا به روده‌ها کمک می‌کند و اختلالات دستگاه گوارش را برطرف می‌سازد و باعث رشد بهتر بدن می‌شود.
    جلوگیری از سفید شدن موها یکی از فواید مصرف اسید فولیک است.
    افزایش اشتها، کاهش افسردگی و بهبود خلق و خو از خواص اسید فولیک است. ویتامین ب9، با جلوگیری از افزایش تشکیل هموسیستین در بدن که مانع از انتقال خون و سایر مواد مغذی به مغز می‌شود و افزایش هموسیستین در ترشح هورمون سروتنین، باعث به وجود آمدن حس خوب در بدن می‌گردد.
    پیشگیری از بیماریهای قلبی و بروز سکته، از دیگر خواص اسید فولیک است. دریافت مقادیر کافی این ماده مي‌تواند عوامل خطر بیماری‌های قلبی، شـامل كلسترول و هموسیستئین بالا را که می‌تواند به عروق قلبی صدمه بزند، کاهش دهد.
    مصرف اسید فولیک برای مردان باعث افزایش کاهش احتمال وجود کروموزوم های غیر طبیعی در اسپرم های شان می‌شود.

    مهمترین منابع تامین کننده اسید فولیک

    برگ سبز سبزیجات، اسفناج، هویج، قارچ، جگر، زرده تخم مرغ، طالبی، زردآلو، کدو تنبل، لوبیا و آووکادو حاوی اسید فولیک هستند. همچنین این ویتامین در مارچوبه، عدس، سیب زمینی، ذرت و فندق به مقادیر زیاد وجود دارد. امروزه این ماده به برخی از غذاهای آماده‌ی تهیه شده از غلات برای صبحانه و سایر غذاهای تقویتی افزوده می‌شود.

    منابع اسید فولیک

    علائم کمبود اسید فولیک

    اسید فولیك يكی از عناصر غذایی مهم بشمار می‌رود كـه كمبود آن می‌تواند پیامدهای زيانبار بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی متعددی به همراه داشته باشد. افزايش موارد نقايص مادرزادی لوله عصبی، بیماريهای قلبی و عروقی و حتی برخی از انواع سرطان به كمبـود اسـیدفولیك نسـبت داده شـده اسـت. بـه ايـن دلیل بسیاری از كشورها افزودن اسیدفولیك به مواد غذايی، بـه ويژه آرد را اجباری اعلام كرده‌اند.

    جالب است بدانید، دلايل متعددی می‌تواند منجر به افزايش خطر كمبود اسید فولیك شود كه عبارتند از:

    مصرف ناكافیمواد غذیی یحاوی فولات در برنامه غذایی روزانه
    روش‌های غذایی غلط مثل طبخ غذا در مدت طولانی و با آب زياد
    سوء جذب این ماده در بدن به علت برخی بیماری‌های معده و روده كوچك
    مصرف برخی داروها به علت مداخله در متابولیسم فولات
    مصرف قرص‌های ضدبارداری
    افراد دارای كمبود آهن و يا كمبود ويتامین ث
    استعمال سیگار

    منابع: کتاب نقش موثر ویتامینها در پیشگیری و درمان بیماری ها، کتاب خواص درمانی عرقیات گیاهی و ویتامینها، ویکی پدیا

    در پاسخ به: رژیم کتوژنیک #115815
    vida samiee
    مدیر

    به یاد داشته باشید با این رژیم احتمال ایجاد مشکلاتی مثل سنگ کلیه، یبوست، کم آبی بدن، افزایش خطر شکستگی استخوان و بالا رفتن سطح کلسترول خون نیز وجود دارد و چون این نوع رژیم غذایی قادر به تامین تمام نیاز به مواد مغذی نیست و از آنجایی که مصرف داروهای مختلف هم با جذب پاره ای از مواد مغذی تداخل پیدا می‌کند، مکمل یاری با برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مثل ویتامین‌های گروه B، ویتامین D، ویتامین K، منیزیم و کلسیم ضروری به نظر می‌رسد

    در پاسخ به: لبنیات سنتی یا صنعتی، کـدام سالم‌تر است؟ #115452
    vida samiee
    مدیر

    شیر خامی که از حیوان دوشیده می‌شود، احتمال دارد با خیلی از میکروارگانیسم‌هایی که روی پستان حیوان یا دست آلوده یا ظرف شیر وجود دارد، آلوده شود و خیلی از این میکروب‌ها باعث فساد شیر می‌شود.

    در پاسخ به: لبنیات سنتی یا صنعتی، کـدام سالم‌تر است؟ #115450
    vida samiee
    مدیر

    در روش سنتی هم که می‌گفتند باید شیر خام را 20 دقیقه جوشاند تا سالم‌سازی شود، مشکلاتی وجود دارد. درواقع تصور کنید یک ماده خوراکی که 20 دقیقه بجوشد، تقریبا دیگر مواد مغذی خود را از دست می‌دهد. بنابراین، این شیوه نیز روش درستی نیست.
    به نقل از جام جام آنلاین

    در پاسخ به: لبنیات سنتی یا صنعتی، کـدام سالم‌تر است؟ #115449
    vida samiee
    مدیر

    شیرهای پاستوریزه و استریلیزه خیلی بهتر و بهداشتی‌تر از شیرهای خام هستند. حتی اگر به آمار هم مراجعه کنیم، اغلب موارد فساد و آلودگی‌هایی که با شیر به وجود می‌آید، بیشتر مربوط به شیرهای خام است.

    در پاسخ به: میوه‌های برای تقویت چربی سوزی #115399
    vida samiee
    مدیر

    خوردن گلابی با پوست دارای بالاترین میزان فیبر، یعنی ۶ گرم، است. گلابی میوه ای سرشار از فیبر بوده که برای کاهش کلسترول و بهبود حرکت روده ها خوب است و از اینرو منجر به هضم بهتر غذا می شود.

در حال نمایش 15 نوشته (از کل 70)