پاسخ های ارسال شده در انجمن
-
نویسندهنوشتهها
-
ezamaniمشارکت کننده
[align=justify]مشكلات دهان و دندان ممكن است در هر شخصي ايجاد شود. يك لايه نازك چسبناك با ميكروبهاي زياد (بنام پلاك) روي سطح دندانها ساخته ميشود. قند خون بالا به رشد ميكروبها كمك بيشتري ميكند، و به دنبال آن لثهها، قرمز، ملتهب و متورم ميشود كه با وجود چنين وضعيتي وقتي به دندان مسواك ميزنيد دچار خونريزي ميشود.
افزايش قند خون ميتواند باعث بدتر شدن مشكلات دهان و دندان شود. بطوريكه با ادامه اين وضعيت بيماران دندانهاي خود را از دست ميدهند.
سيگار كشيدن خصوصاً در افراد دبابتي بالاي 45 سال ميتواند منجر به بيماريهاي لثه شود.
قرمزي و خونريزي در لثه بعنوان اولين نشانه بيماري لثه محسوب ميشود. كه اين ميتواند منجر به عفونت لثه و استخوانهاي نگهدارنده دندان شود، اگر التهاب پيشرفت نمايد لثه ممكن است از سطح دندانها دور شود و دندانها سست شوند.
افراد دیابتی به منظور پیشگیری از بروز بیماری های دهان و دندان باید به نکات زیر را رعایت کنند:
– به طور مرتب قند خون خود را اندازه گیری کنید.– بعد از هر غذا، دندان ها را مسواک بزنید.
– مراجعه به دندانپزشک را عقب نیندازید.
– بعد از هر غذا، از نخ دندان استفاده کنید تا از تجمع پلاک های دندان جلوگیری کنید. پلاک ها، سخت می شوند و در زیر لثه ها رشد می کنند و عفونت را بوجود می آورند.
– دو بار در سال دندان هایتان را توسط دندانپزشک جرمگیری کنید.
– اگر دارای دندان مصنوعی هستید، حتما هر روز دندان های مصنوعی خود را تمیز کنید.
– اگر سیگاری هستید، سیگار کشیدن را ترک کنید.[/align]
ezamaniمشارکت کننده[align=justify]نوشابه های ورزشی عموماً شامل آب، انواع کربوهیدراتها شامل گلوکز، فروکتوز، مالتودکسترین و یا ترکیبی از آنها و الکترولیت ها شامل سدیم، پتاسیم، فسفر، کلر می باشد. مطالعات نشان داده اند که همراهی پروتئین با کربوهیدرات سبب تسریع بازسازی ذخایر گلیکوژن پس از فعالیت بدنی می شود. طبق یافته های پژوهش مذکور شيرشكلات داراي نسبت مناسبي از كربوهيدرات به پروتئين است كه به بازسازي گليكوژن عضلات كمك مي كند. شیر شکلات حتی نسبت به نوشیدنی های ورزشی که حاوی پروتئین بودند نیز در بازسازی عضلات موثرتر بود. محققان معتقدند که علت این مسئله می تواند 1- به دلیل ترکیب متفاوت کربوهیدرات های شیر و 2- به دلیل جذب بهتر کربوهیدرات های شیر، باشد.[/align]
ezamaniمشارکت کننده[align=justify]سيگار کشيدن تاثير بسيار بدي بر عملکرد مغزي سالمندان بجاي مي گذارد.
دکتر الکس درگان ايمني شناس در کالج سلطنتي لندن مي گويد : ما بسياري از عوامل را همچون پرفشاري خون سرخ رگي ، اضافه وزن و ساير ريسک فاکتورهاي قلبي عروقي را بررسي کرديم اما هيچ کدام به اندازه سيگار تاثير آشکار و سريع بر کاهش عملکرد شناختي مغز ندارند.
پژوهشگران انگليسي براي اثبات اثرات ناگوار سيگار بر مغز به آزمايش استاندارد حافظه ، توجه و سرعت واکنش در افراد بالاي پنجاه سال پرداختند. شرکت کنندگان به عنوان مثال بايد ده کلمه مشخص را به خاطر مي سپردند ، در مدت زمان مشخص نام انواع حيوانات را بيان مي کردند و در پايان آزمون، کاري که در ابتدا از آنها خواسته شده بود انجام مي دادند.
به گفته محققان، هر چند فشارخون نيز باعث کاهش امتياز شرکت کنندگان در آزمون مي شد، اما سيگار به تنهايي تاثيري بسيار منفي بر کليه آزمون هاي شناختي داشت.
پيش از اين نيز تحقيقات نشان داده بود سيگار کشيدن بر عملکرد مغز تاثير مي گذارد و مي تواند ابتلا به زوال عقل در سالخوردگي را سرعت دهد.[/align]ezamaniمشارکت کنندهسویا برای اولین بار در کشور چین کشف شد و در آمریکا برای اولین بار در سال 1760 کشت شد. از سال 2000 تا 2007 درایالات متحده آمریکا بیش از 2700 نوع غذا و نوشیدنی جدید با سویا تولید گردید و امروزه آمریکا بزرگترین تولیدکننده سویا و محصولات مرتبط با آن است.
تحقیقات نشان می دهد که سویا تنها حبوباتی است که پروتئین موجود در آن در مقایسه با سایر حبوبات بسیار شبیه به پروتئینهای حیوانی بوده و میتواند به عنوان جایگزین مناسبی برای گوشت مورد استفاده قرار گیرد. سویا شامل 9 اسید آمینه ضروری مورد نیاز برای رشد و سلامتی انسان است که به آسانی هضم شده و در رده پروتئین گوشت،شیر و تخم مرغ قرار می گیرد.
سویا منبع سرشاری از لیزین است که یک اسید آمینه ضروری برای تغذیه انسان به حساب میآید. همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از املاح معدنی شامل کلسیم، آهن، سدیم، پتاسیم، روی و فسفر است.
پروتئین سویا منبع سرشاری از ترکیباتی موسوم به ایزوفلاونها است که در پیشگیری از سرطانها، جلوگیری از پوکی استخوان و جلوگیری از وقوع بیماریهای قلبی- عروقی نقش بسیار مهمی دارد.ezamaniمشارکت کنندهمحققان یک نقشه رنگی از تفاوت شگفت انگیز در امید به زندگی و طول عمر در 222 کشور جهان تهیه کرده اند.
این نقشه نشان می دهد چگونه مردم کشورهای توسعه یافته با سیستم های بهداشت و درمان دولتی مانند ژاپن، کانادا و ایتالیا و فرانسه طول عمر بیشتری داشته و به طور میانگین بیش از 80 سال عمر می کنند.
بر اساس این نقشه کشور کوچک موناکو که ساکنان ثروتمند و خدمات بهداشت و درمان کاملا رایگان و دولتی دارد با 89.68 سال بیشترین طول عمر و امید به زندگی را در بین 222 کشور مورد بررسی دارد. این میزان طول عمر پنج سال بیش از هر کشور دیگری در جهان است.
در این گزارش آمده است کمترین طول عمر در کشور آفریقای چاد است که مردم در آن فقط 48.69 سال عمر می کنند.
بر اساس این نقشه جمهوری اسلامی ایران با رتبه 147 یکی از کشورهای دارای امید به زندگی بالا است. در ایران طول عمر به طور متوسط 70.35 سال است که این امر برای مردان 68.84 سال و برای زنان 71.93 سال تخمین زده می شود.
در این گزارش آمریکا با 78.49 سال رتبه 51 را دارد همچنین امید به زندگی در کانادا 81.48 ، استرالیا 81.90، نیوزیلند 80.71، ژاپن 83.91، انگلیس 80.17 است.
طول عمر و امید به زندگی در کشورهای آمریکای جنوبی به طور کلی 10 سال از کشورهای آمریکای شمالی کمتر است.
در این بین مردم کشورهای جنوب صحرای آفریقا کوتاه ترین طول عمر را دارند و هیچ کشوری در این منطقه وسیع، میانگین عمر بالای 60 سال ندارد.
تنها چند کشور آسیایی از جمله افغانستان (49.72) و دو کشور دریای کاراییب طول عمر کوتاهی مانند کشورهای آفریقایی دارند.
بدترین کشورها برای زندگی و داشتن طول عمر زیاد، افغانستان (49.72) ، سوآیزلند (49.42) ، آفریقای جنوبی(49.41) ،گینه بیسائو(49.11) و چاد (48.69) هستند که مردم این کشورها پیش از آن به میانسالی برسند جان خود را از دست می دهند.
این نقشه که توسط io9.comتهیه شده است، متوسط امید به زندگی را برای زنان و مردان نشان می دهد. این نقشه نشان می دهد طول عمر زنان به طور متوسط بیش از مردان است. امید به زندگی برای زنان در موناکو 93.77 سال است این در حالی است که طول عمر مردان در این کشور 85.74 سال تخمین زده می شود.
در چاد امید به زندگی برای مردان فقط 47.61 سال و برای زنان 49.82 سال است.
در آمریکا طول عمر مردان به طور متوسط 76.05 سال و برای زنان 81.05 سال است.
بر اساس این گزارش امید به زندگی در آمریکا به طور مداوم طی پنجاه سال گذشته افزایش یافته و از 69.8 سال در سال 1960 به 78.49 در سال جاری رسیده است.
گفتنی است در سال 1960 افغانستان در انتهای این جدول قرار داشت و امید به زندگی در این کشور فقط 31.3 سال بود.
10 کشور نخست این فهرست به ترتیب موناکو، ماکائو، ژاپن، سنگاپور، سان مارینو، آندورا، گورنسی، هنگ کنگ، استرالیا و ایتالیا هستند.[align=justify]
منبع: مهر[/align]
ezamaniمشارکت کنندهبه طور معمول گفته میشود که قبل از شروع عادت ماهیانه، وزن دختران باید به یک حد بحرانی برسد. مسأله مهمتر این است که چربی بدن باید از مقدار مشخص 16 درصد از وزن کل بدن در دوره قبل از قاعدگی، به 5/23 درصد وزن کل بدن افزایش پیدا کند که احتمالاً از وضعیت تغذیه تأثیر میپذیرد. در نتیجه دخترانی که اضافه وزن دارند و چاق هستند زودتر از دخترانی که وزن طبیعی دارند، عادت ماهیانه را تجربه میکنند.
فست فود، تنقلات و سایر مواد غذایی صنعتی موجب اضافه وزن در کودکان و نوجوانان میشوند بدون اینکه مواد مورد نیاز بدن را تامین کنند. به طور مثال کالری یک وعده فست فود معمولا به اندازه یک و نیم تا دو برابر یک وعده غذای خانگی با حجم مشابه است. به طوری که طبق مطالعات انجام شده در کسانی که هفتهای دو بار فست فود میخورند شیوع چاقی 50 درصد بیشتر است.ezamaniمشارکت کنندهماءالشعیر حاوی ترکیباتی از قبیل ساکارز، گلوکز، مالتوز، ویتامین C، ویتامینهای گروه B، اسیدهای آلی، انواع آمینواسیدها، املاح و آب گازدار می باشد.
هر چند که نوشيدن ماءالشعير، ميتواند فوايدي برای ما داشته باشد اما از جنبه تغذيهاي، هيچ نوشيدني نميتواند جاي آب را بگيرد. چون بيشترين حجم بدن ما (60درصد حجم بدن بزرگسالان) از آب تشکيل شده و آب در بدن نقش زيادي(از جمله دفع سموم و خنککنندگي) دارد. پس در هر شرايطي، آب به آبميوه، نوشابه و ماءالشعير ارجحيت دارد.
همچنین توجه داشته باشيد که مصرف بيش از حد و افراطي هر ماده غذایی از جمله ماءالشعير ميتواند عواقبي داشته باشد.
اگر اسيد فسفريک به کار رفته در اين نوشيدني که به صورت گازدار است، زياد باشد، ميتواند موجب پوکي استخوان شود. بحث اضافه وزن هم مطرح است. اين نوشيدني به دليل کالري قابلملاحظه اي که دارد، براي کساني که دچار اضافه وزن هستند و يا کساني که ميخواهند وزنشان را کنترل کنند، بايد محدود شود.
خانمهاي شيرده به منظور افزايش شيرشان، ميتوانند ماءالشعير بنوشند. البته به شرطی که به مقدار متعادل مصرف شود و مصرف ماء الشعیر جایگزین مصرف آب نشود.
ezamaniمشارکت کننده[align=justify]آهن یکی از عناصر معدنی بسیار مهم برای عملکرد طبیعی بدن است. این ماده معدنی برای تشکیل هموگلوبین ضروری است و از این طریق اکسیژن رسانی به سلولهای بدن را تضمین میکند. آهن عملکردهای مختلفی در بدن دارد عملکرد صحیح سیستم اعصاب مرکزی، رشد بافتها، متابولیسم انرژی و چندین عملکرد طبیعی دیگر در بدن، وابسته به تأمین آهن مورد نیاز روزانه است. کمبود آهن خود را به صورت خستگی مزمن، رنگپریدگی، ضعف عمومی، نفسهای کوتاه، سردرد، سرگیجه، سردی دست و پا، تحریکپذیری، التهاب زبان، افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی، نامنظمی ضربان قلب، تمایل شدید به مصرف برخی مواد مانند یخ، خاک و نشاسته خالص وکاهش اشتها نشان میدهد.
در سنین سالمندی ذخایر بالای این ماده معدنی در بدن، خطرات قابل توجهی برای سلامتی دارد. در حقیقت بالا بودن میزان آهن بدن در سنین سالمندی احتمال ابتلا به برخی از بیماریهای مزمن مانند سرطان، فیبروز کبدی، دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهد.
کمبود آهن در سنین میانسالی میتواند باعث کاهش اکسیژنرسانی به بافتهای بدن به ویژه سلولهای عصبی شود که این مسئله کاهش توان جسمی و ذهنی را به دنبال دارد. از طرفی افزایش آهن در بدن نیز با توجه به مطالب گفته شده میتواند خطرات بالقوهای بر سلامتی سالمندان داشته باشد. به اين منظور باید تعادل را به گونهای حفظ کرد که نه کمبود آهن ایجاد شود و نه افزایش آن.[/align]
ezamaniمشارکت کنندهیکی از دلایل این مسئله شاید مربوط به ترشح زیاد انسولین پس از مصرف قندهای ساده باشه که سبب احساس گرسنگی در افراد و افزایش اشتها می شود. علاوه بر این انسولین در لیپوژنز و تجمع چربی در بدن هم نقش داره. در نتیجه وزن افزایش پیدا می کنه و چاقی نیز سبب افزایش فشار خون می شه.
ezamaniمشارکت کننده[align=justify]با تشکر از پاسخ خانم قاسمی باید اضافه کنم که کبد چرب اختلالی است که در اثر تجمع بیش از اندازه ی چربی در بافت کبد ایجاد می شود. در این بیماری تجمع بیش از حد چربی در کبد، باعث اختلال در فعالیت طبیعی بافت کبد می گردد که می تواند سیر پیشرونده پیدا کند و باعث نارسایی کبد و یا سیروز کبدی گردد.
اما زمانی به یک اختلال سندروم متابولیک اطلاق میشود که دست کم سه تا از شرایط زیر وجود داشته باشند:
1- بالا بودن دور کمر: در مردان 102 سانتی متر یا بیشتر و در زنان 88 سانتی متر یا بیشتر.
2- بالابودن میزان تری گلیسرید: 150 میلی گرم در دسی لیتر یا بیشتر.
3- کاهش میزان کلسترول خوب (HDL): در مردان کمتر از 40 میلی گرم در دسی لیتر و در زنان کمتر از 50 میلی گرم در دسی لیتر.
4- بالا بودن فشار خون: 130 روی 85 میلی متر جیوه یا بیشتر.
5- بالا بودن میزان قند خون ناشتا: 100 میلی گرم در دسی لیتر یا بیشتر.[/align]ezamaniمشارکت کنندهمطلب جالبی بود، ممنون
ezamaniمشارکت کننده[align=justify]به نکته مهمی اشاره کرده اید. علاوه بر این نکات، باید گفت که خواب کافی و مناسب نه تنها به استراحت و بهبود کارآیی مغز کمک میکند بلکه در عین حال روی عملکرد سلولهای چربی در بدن نیز تاثیرگذار است.
متخصصان میگویند سلولهای چربی نیز برای اینکه بتوانند فعالیت مناسب و سالمی داشته باشند، به خواب و استراحت کافی نیازمند هستند. متخصصان علوم پزشکی دانشگاه شیکاگو در مطالعه ای تاکید کردند که کمبود خواب با اثرگذاری روی فعالیت سلولهای چربی، فرآیند سوخت و ساز انرژی در بدن را دچار اختلال میکند.
کمبود خواب 30 درصد از توان بدن را در واکنش به هورمون انسولین کاهش میدهد. این هورمون نقش حیاتی در تنظیم انرژی بدن دارد. در این مطالعه برای اولین بار مکانیزم مولکولی ارتباط مستقیم کمبود خواب با اختلال در تنظیم سوخت و ساز بدن مشاهده شده است. این فرآیند به مرور زمان منجر به افزایش وزن، دیابت و … میشود.[/align]ezamaniمشارکت کنندهمطلب جالبی بود. متاسفانه حذف وعده های غذایی به منظور کاهش وزن در بین افراد چاق زیاد دیده می شود. امیدواریم این نکات مورد توجه این افراد قرار گیرد.
ezamaniمشارکت کنندهبرخلاف تصور عموم نوشابههای رژیمی زیرو، لایت و … بدترین دشمنان دور کمر هستند. تحقیقات محققان دانشگاه تگزاس نشان داده افرادی که نوشیدنیهایی با شیرینکننده مصنوعی(بدون قند) مصرف میکنند، بیشتر از افرادی که چنین نوشابههایی نمیخورند وزن اضافه خواهند کرد. علت احتمالا طعم شیرین این نوشابههاست که باعث میشود فرد ندانسته به سراغ غذاهای شیرین و چرب برود. تحقیق دیگری نشان داده، افرادیکه در مصرف این نوشابهها زیادهروی کنند دچار انواع و اقسام بیماریهای متابولیک مانند فشارخون بالا و تجمع چربی در ناحیه شکم میشوند که خطر حمله قلبی را افزایش میدهد.
ezamaniمشارکت کنندهموافقم.
البته اولویت با اصلاح رژیم غذایی است. در صورت عدم موفقیت در این زمینه و یا موارد کمبود شدید می توان طبق توصیه شما از مکمل منیزیم استفاده کرد. -
نویسندهنوشتهها