امروزه شیوع بیماری قلبی – عروقی در سراسر جهان افزایش یافته است. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) بیماری قلبی – عروقی علت اول مرگ و میر در جهان است. بنابراین، استراتژی سازمانهای بهداشتی بر این است که افراد با پیروی از رژیم غذایی سالم خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند. میوهها و سبزیجات که غنی از مواد مغذی ضروری هستند میتوانند به حفظ سلامت قلب و عروق خونی کمک کنند….
کنترل فشارخون در جوانی و پیشگیری از بیماری قلبی در سالمندی
نتایج منتشر شده در مجله JAMA نشان میدهد اگر افراد زیر ۴۰ سال به فشارخون بالا مبتلا باشند احتمال آن که با بالا رفتن سن به مشکلاتی مانند نارسایی قلبی، سکته مغزی و انسداد عروق خونی مبتلا شوند، بیشتر است. بنابراین، تشخیص و درمان مناسب این وضعیت در افراد جوان میتواند در طولانی مدت فواید زیادی را نصیب فرد کند. در این مطالعه اطلاعات مربوط به بیش از ۴۸۰۰ فرد بزرگسال جمعآوری شد. فشارخون شرکت کنندگان قبل از سن ۴۰ سالگی اندازهگیری شد. ۵۵ درصد افراد شرکت کننده…
چه نوع ورزشهایی خطر بیماری قلبی را کاهش میدهند؟
هنگامی که در مورد کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی – عروقی صحبت میشود اغلب افراد تصور میکنند حتماً باید پیادهروی کرده و یا بدوند. در حالیکه بلند کردن وزنه و دمبل نیز میتواند برای قلب مفید باشد. نتایج یک مطالعه جدید که در مجله Medicine and Science in Sports and Exercise منتشر شده نشان دهنده فواید ورزش مقاومتی برای قلب و عروق است. به عبارت دیگر، مشاهده شد تمرینات ورزشی با وزنه (به مدت کمتر از ۱ ساعت در هفته)….
یوگا فشارخون را تنظیم و از بروز سکته مغزی پیشگیری میکند.
فعالیت بدنی در پیشگیری از بروز سکته مغزی نقش مهمی دارد. با این حال، ممکن است بسیاری از افرادی که در گذشته سابقه ابتلا به این بیماری را داشتهاند دارای محدودیت حرکتی بوده و به خوبی قادر به انجام فعالیت بدنی نباشند. بنابراین، ممکن است انجام یوگا و تایچی برای این افراد مفید باشد. به تازگی گروهی از محققان مطالعهای را طراحی کردند تا تاثیر یوگا و تایچی را بر روی عوامل خطر بروز سکته مغزی بررسی نمایند….
روغن آفتابگردان، موثر در کاهش خطر بیماری قلبی و سکته مغزی
بررسی یافتههای حاصل از مطالعات مختلف نشان میدهد که اگر در رژیم غذایی به جای چربیهای اشباع چربیهای غیراشباع مصرف شود کلسترول بد (LDL) کاهش مییابد. از بین چربیهای غیراشباع روغن دانهها، از جمله روغن آفتابگردان، بیشتری اثر را در این زمینه دارد. در این مطالعه برای اولین بار تاثیر روغنهای مختلف بر روی چربیهای خون بررسی شد…
ورزش در افراد افسرده از بروز بیماری قلبی پیشگیری میکند.
ارتباط بین سلامت جسم و روان از آنچه که قبلاً تصور میشد، بیشتر است. افسردگی خطر ابتلا به بیماری قلبی را در کسانی که سابقه مشکلات قلبی – عروقی ندارند، افزایش میدهد. به طوریکه در این افراد خطر بروز آریتمی (نامنظم بودن ضربان قلب) بیشتر است. همچنین در کسانی که هم اکنون به بیماری قلبی مبتلا هستند، افسردگی میزان مرگ و میر را افزایش میدهد…
کاهش وزن برای مبتلایان به فیبریلاسیون دهلیزی مفید است
فیبریلاسیون دهلیزی (AF) یکی از شایعترین اختلالات ریتم قلب و علت عمده سکته مغزی است. همچنین میتواند در بروز نارسایی قلبی نقش داشته باشد. سالانه میلیونها انسان در سراسر جهان به این بیماری مبتلا میشوند. درد قفسه سینه، ضربان قلب غیرعادی و تنگی نفس از علائم AF به شمار میروند.
AF یک بیماری پیشرونده است که طی آن علائم متناوب و کوتاه به علائم پایدارتر تبدیل میشوند…
آیا چاقی همیشه خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش میدهد؟
چاقی خطر بیماریهای مختلف از جمله دیابت نوع ۲، پرفشاری خون و برخی از انواع سرطان را افزایش میدهد. برخی از زنان علیرغم برخورداری از نمایه توده بدنی (BMI) بالا از نظر متابولیکی سالم هستند. بدین معنی که به پرفشاری خون، اختلال چربیهای خون (دیسلیپیدمی) و دیابت مبتلا نیستند. محققان در مطالعهای که نتایج آن به تازگی منتشر شده درصدد برآمدند تاثیر چاقی را در افرادی که از نظر متابولیکی سالم هستند بر خطر ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی (CVD) بررسی کنند….
رژیم غذایی پرپروتئین و افزایش خطر نارسایی قلبی در مردان
علیرغم محبوبیت رژیم غذایی پرپروتئین، تحقیقات کمی در مورد تاثیر این نوع رژیم غذایی بر روی خطر بروز نارسایی قلبی در مردان انجام شده است. بنابراین لازم است که خطرات و فواید احتمالی آن به خوبی مشخص شود.مطالعات گذشته نشان دادهاند که بین رژیم سرشار از پروتئین (به خصوص از منابع حیوانی) با افزایش خطر دیابت نوع ۲ …
رژیم غذایی گیاهی به بهبود سلامت قلب و عروق کمک میکند.
بیماری قلبی – عروقی (CVD) یکی از علل عمده مرگ در سراسر جهان است. طی چند دهه گذشته مطالعات متعدد نشان دادهاند که محدود کردن میزان گوشت در رژیم غذایی به حفظ سلامتی بدن کمک میکند. به عنوان مثال، مشخص شده که رژیم غذایی گیاهی خطر ابتلا به چاقی، دیابت نوع ۲ و سندرم متابولیک را کاهش میدهد. گیاهخواری همچنین ممکن است از بروز برخی از انواع سرطانها پیشگیری نماید…