مقالات

لاغری و دیابت نوع 2

آیا لاغرها هم به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوند؟

چاقی شانس ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد. اما برای ابتلا به این بیماری لزوماً نباید شخص به اضافه وزن یا چاقی مبتلا باشد.
واقعیت آن است که در افراد لاغر هم ممکن است افزایش غیرطبیعی قند خون مشاهده شود. به طوری که حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ وزن مناسبی دارند. دیابت در این افراد می تواند ترکیبی از دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ باشد. به عبارت دیگر،…

جایگزین های قند – قندهای مصنوعی یا قندهای رژیمی

جایگزین های قند – قندهای مصنوعی یا قندهای رژیمی

مصرف زیاد غذاها و نوشیدنی های شیرین برای سلامتی مضر است. اما این موضوع برای مبتلایان به دیابت و افرادی که می خواهند وزن کم کنند از اهمیت بیشتری برخوردار است. استفاده از قندهای مصنوعی یا قندهای رژیمی که به آن ها جایگزین های قند نیز گفته می شود می تواند کربوهیدرات دریافتی را کاهش داده و به کاهش قند خون و کاهش وزن کمک کند….

دیابت نوع 2 - رژیم غذایی و درمان دیابت نوع 2

دیابت نوع ۲ – رژیم غذایی و درمان دیابت نوع ۲ (۳)

در اغلب موارد در مبتلایان به دیابت نوع ۲ انسولین توسط پانکراس (لوزالمعده) تولید می شود، اما بدن نمی تواند از این هورمون برای کنترل قند خون استفاده کند.
در گذشته دیابت نوع ۲ فقط در میان بزرگسالان مشاهده می شد. اما امروزه به علت سبک زندگی نادرست، رژیم غذایی نامناسب و نداشتن فعالیت بدنی کافی شیوع این بیماری در میان کودکان و نوجوانان در حال افزایش است….

دیابت نوع 2 و نقش رژیم غذایی در درمان آن (2)

دیابت نوع ۲ – رژیم غذایی و درمان دیابت نوع ۲ (۲)    

رژیم غذایی مناسب نقش بسزایی در کنترل دیابت نوع ۲ دارد. مواد غذایی که مصرف می کنید می توانند به درمان یا تشدید مقاومت به انسولین منجر شوند. در مبتلایان به مقاومت به انسولین توانایی بدن برای استفاده از هورمون انسولین کاهش و در نتیجه قند خون افزایش می یابد. چگونه کاهش کربوهیدرات…

رژیم غذایی سالم و دیابت نوع 2

دیابت نوع ۲ – رژیم غذایی و درمان دیابت نوع ۲ (۱)

برای کنترل دیابت نوع ۲ باید داروهای خود را طبق تجویز پزشک مصرف، استرس خود را کنترل و به طور منظم ورزش کرده و از همه مهم تر غذاهای مفید و غذاهای مضر را که بر قند خون شما موثر هستند بشناسید. رژیم غذایی مناسب برای دیابت نوع ۲…

هموگلوبین A1c و راهکارهایی برای کاهش آن در بیماران دیابتی

هموگلوبین A1c و راهکارهایی برای کاهش آن در بیماران دیابتی

آزمایش هموگلوبین A1c یا هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) میزان گلوکز (قند) متصل شده به هموگلوبین را اندازه گیری می کند. هموگلوبین پروتئینی است که در سلول های قرمز خون وجود دارد. هنگامی که گلوکز وارد جریان خون می شود به این پروتئین متصل می گردد. هر چقدر میزان قند خون بالاتر باشد مقدار هموگلوبین گلیکوزیله نیز بالاتر خواهد بود. نتایج آزمایش HbA1c به صورت درصد بیان می شود و در افراد سالم باید کمتر….

دیابت بارداری

پیشگیری از دیابت بارداری

دیابت بارداری نوعی از بیماری دیابت است که اولین بار در دوران بارداری تشخیص داده می شود. آمارها نشان می دهد تقریباً ۲ تا ۱۰ درصد زنان در این دوران به دیابت بارداری مبتلا می شوند. اگرچه پیشگیری از دیابت بارداری به طور کامل امکان پذیر نیست، اما می توان احتمال ابتلا به آن را کاهش داد. پیشگیری از دیابت بارداری از آن جهت مهم است که این بیماری می تواند بر روی سلامت مادر و جنین، هر دو، تاثیر داشته باشد….

انسولین - تزریق انسولین سبب بروز چاقی می شود؟

انسولین – تزریق انسولین سبب بروز چاقی می شود؟

برای درمان دیابت نوع ۱ و گاهی اوقات درمان دیابت نوع ۲ از تزریق انسولین کمک گرفته می شود. این روش درمانی در برخی افراد ممکن است سبب بروز اضافه وزن و چاقی شود. این بیماران می توانند به کمک رژیم غذایی مناسب و اصلاح سبک زندگی وزن خود را کنترل کنند. انسولین هورمونی است که میزان قند خون را تنظیم می کند. این هورمون به سلول های بدن در جذب قند موجود در خون کمک می کند…

دیابت نوع دوم و تغذیه و ورزش

عوارض دیابت را با تغذیه و ورزش کاهش دهید.

در حال حاضر حدود ۲۲۴ میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند. به عبارت دیگر، از هر ۱۱ نفر ۱ نفر به دیابت مبتلا است. ابتلا به این بیماری هر سال سبب مرگ بیش از ۷ میلیون نفر می ‌شود. عوارض دیابت موجب بروز ناتوانی های جسمی و مرگ در این بیماران می شود. عوارض دیابت چیست؟ عوارض دیابت اندام های مختلف بدن را درگیر می‌کند. کنترل مناسب قند خون به کمک سبک زندگی سالم،

لزوم اندازه‌گیری ویتامین B12 در افراد دریافت‌کننده متفورمین

لزوم اندازه‌گیری ویتامین B12 در افراد دریافت‌کننده متفورمین

افزایش شیوع دیابت نوع ۲ در سراسر جهان به یک مشکل جدی تبدیل شده است. بروز این بیماری با رژیم غذایی نامناسب، بی‌تحرکی و اضافه وزن مرتبط است. راهکارهای درمانی برای دیابت نوع ۲ که با افزایش غیرطبیعی قند خون مشخص می‌شود تغذیه مناسب، فعالیت بدنی منظم و دارو درمانی را شامل می‌شود. آسیب عصبی در اندام‌های محیطی (مانند صورت، دست و پا) یک عارضه شایع در این بیماران است. علامت این عارضه از بی‌حسی تا درد متغیر است….