دیابت بارداری نوعی از بیماری دیابت است که اولین بار در دوران بارداری تشخیص داده می شود. آمارها نشان می دهد تقریباً ۲ تا ۱۰ درصد زنان در این دوران به دیابت بارداری مبتلا می شوند. اگرچه پیشگیری از دیابت بارداری به طور کامل امکان پذیر نیست، اما می توان احتمال ابتلا به آن را کاهش داد. پیشگیری از دیابت بارداری از آن جهت مهم است که این بیماری می تواند بر روی سلامت مادر و جنین، هر دو، تاثیر داشته باشد….
افراد موفق
کاهش وزن پس از کنکور
محبوب ترین مقالات
پیشگیری از دیابت بارداری
دیابت بارداری نوعی از بیماری دیابت است که اولین بار در دوران بارداری تشخیص داده می شود. آمارها نشان می دهد تقریباً ۲ تا ۱۰ درصد زنان در این دوران به دیابت بارداری مبتلا می شوند. اگرچه پیشگیری از دیابت بارداری به طور کامل امکان پذیر نیست، اما می توان احتمال ابتلا به آن را کاهش داد. پیشگیری از دیابت بارداری از آن جهت مهم است که این بیماری می تواند بر روی سلامت مادر و جنین، هر دو، تاثیر داشته باشد….
شاخص توده بدنی یا BMI چیست و چه کاربردی دارد؟
شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (بر حسب کیلوگرم) بر مجذور قد (بر حسب متر) به دست می آید. BMI کمتر از ۱۸/۵ نشان می دهد که شما به کمبود وزن مبتلا هستید. BMI بین ۱۸/۵ تا ۲۴/۹ بیانگر مناسب بودن وزن است. اضافه وزن و چاقی به ترتیب با BMI بین ۲۹/۹- ۲۵ و ≥ ۳۰ مشخص می شود. استفاده از شاخص توده بدنی یک روش رایج برای بررسی وزن افراد است. زیرا به آسانی محاسبه شده و برای تعیین آن به تجهیزات خاصی نیاز نیست….
انسولین – تزریق انسولین سبب بروز چاقی می شود؟
برای درمان دیابت نوع ۱ و گاهی اوقات درمان دیابت نوع ۲ از تزریق انسولین کمک گرفته می شود. این روش درمانی در برخی افراد ممکن است سبب بروز اضافه وزن و چاقی شود. این بیماران می توانند به کمک رژیم غذایی مناسب و اصلاح سبک زندگی وزن خود را کنترل کنند. انسولین هورمونی است که میزان قند خون را تنظیم می کند. این هورمون به سلول های بدن در جذب قند موجود در خون کمک می کند…
درمان لاغری کودکان – غذاهای مقوی برای کودکان
همان طور که اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی می تواند زمینه ساز بروز بیماری های مختلف باشد، لاغری و کمبود وزن نیز در این دوران ممکن است نشان دهنده وجود مشکلات تغذیه ای، ابتلا به برخی بیماری ها مانند بیماری های گوارشی یا اختلالات غده تیروئید و وجود مشکلات عاطفی باشد. به منظور درمان لاغری کودکان ابتدا باید علت بروز این مشکل مشخص شده و سپس نسبت به رفع آن اقدام شود…..
پیشگیری از چاقی چرا و چگونه انجام می شود؟
ابتلا به اضافه وزن و چاقی احتمال بروز بیماری های مختلف را افزایش می دهد و حتی می تواند سبب مرگ زود هنگام شود. به همین علت است که گفته می شود پیشگیری از چاقی از درمان آن مهم تر است. برای آن که مشخص کنیم فردی به اضافه وزن یا چاقی مبتلا است یا خیر معمولاً از شاخصی به نام نمایه توده بدنی (BMI) استفاده می کنیم. برای به دست آوردن BMI وزن (برحسب کیلوگرم) بر مجذور قد…
آشپزی رژیمی
کتلت کدو سبز
اخبار تغذیه و پزشکی
عوارض غذاهای سرخ شده برای قلب
نتایج مطالعات انجام شده در مورد عوارض غذاهای سرخ شده نشان می دهد مصرف مکرر غذاهای سرخ شده می تواند سلامتی بدن را تحت تاثیر قرار دهد. شواهد نشان می دهد که مصرف این دسته از مواد غذایی در بروز بیماری قلبی – عروقی (CVD) و دیابت نوع ۲ موثر هستند. عوارض غذاهای سرخ شده برای سلامتی: در سال ۲۰۱۷ میلادی مطالعه ای در مورد عوارض غذاهای سرخ شده منتشر شد که نشان می داد اگر هر هفته ۲ تا ۳ بار سیب زمینی سرخ…
درمان سرطان سینه و نقش رژیم غذایی در آن
درمان سرطان سینه به روش های مختلفی انجام می شود. نتایج یک تحقیق جدید که در مجله . Breast Cancer Research and Treatment منتشر شده نشان می دهد که پیروی از یک رژیم غذایی مناسب می تواند به درمان سرطان سینه کمک کند. آشنایی با سرطان سینه: در بیماری سرطان سلول های سرطانی به طور غیرطبیعی و غیر قابل کنترل شروع به تکثیر و رشد می کنند…
درمان چاقی شکم به کمک فعالیت بدنی منظم
چاقی شکم (یا چاقی شکمی) که گاهی به آن چاقی مرکزی، چاقی احشایی و یا چاقی سیب مانند نیز گفته می شود خطرناک ترین نوع چاقی است. یافته های جدید نشان می دهد که فعالیت بدنی به درمان چاقی شکم کمک می کند. اهمیت درمان چاقی شکم برای سلامتی: گفته می شود که خطرات چاقی شکم در مقایسه با چاقی کل بدن بیشتر است. چاقی شکم نه تنها خطر بروز بیماری های….
سندرم متابولیک – ویتامین C و اهمیت آن در سندرم متابولیک
سندرم متابولیک اولین بار در سال ۱۹۸۸ میلادی توسط Reaven و همکارانش تعریف شد. Reaven معتقد بود مقاومت به انسولین در افزایش تری گلیسیرید خون، کاهش کلسترول خوب (HDL) و افزایش فشارخون نقش دارد. سپس در سال ۱۹۹۸ میلادی سازمان جهانی بهداشت (WHO) اولین تعریف بین المللی از این سندرم را ارائه نمود. درسال ۲۰۰۲ میلادی این موضوع مطرح شد که سندرم متابولیک زمانی تشخیص داده می شود…
نسخه سلامت
غذاهای مضر برای قلب
بیماری قلبی یکی از مهم ترین علل مرگ و میر به شمار می رود. با توجه به نقش تغذیه در حفظ سلامت قلب و پیشگیری از بیماری قلبی در این مقاله شما را با برخی از غذاهای مضر برای قلب آشنا خواهیم کرد. آشنایی با غذاهای مضر برای قلب: ۱- مواد غذایی سرشار از قند، نمک و چربی: با گذشت زمان مصرف زیاد غذاهای حاوی قند، نمک و چربی های اشباع احتمال ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد…
کمبود پروتئین با چه علائمی مشخص می شود؟
پروتئین یکی از مهم ترین اجزای رژیم غذایی را تشکیل می دهد. کمبود پروتئین می تواند تاثیر مخرب بر روی سلامتی داشته باشد. در این مقاله برخی از شایع ترین علائم کمبود پروتئین را معرفی خواهیم کرد. میزان نیاز بدن به پروتئین: حداقل ۱۰ درصد انرژی دریافتی روزانه باید از طریق پروتئین تامین شود. پروتئین در مواد غذایی مختلف مانند گوشت قرمز، ماکیان، ماهی، لبنیات (شیر، ماست و پنیر) و…
قلب سالم – حفظ سلامت قلب با روش های غیردارویی
داشتن یک قلب سالم می تواند در افزایش طول عمر نقش بسزایی داشته باشد. اگر می خواهید به حفظ سلامت قلب خود کمک کنید توصیه می کنیم مقاله زیر را مطالعه نمایید. راهکارهایی برای داشتن قلب سالم: ۱- پیاده روی کنید. فعالیت بدنی یکی از موثرترین راهکارها برای داشتن قلب سالم است. اگر فقط ۳ تا ۴ روز در هفته و هر بار ۴۰ دقیقه…
غذاهای مفید برای کلسترول بالا
اگر کلسترول خون شما بالا است ممکن است در انتخاب مواد غذایی مناسب دچار مشکل شوید. شاید برای شما این سوال مطرح شده باشد که غذاهای مفید برای کلسترول بالا کدامند؟ مصرف کدام غذاها می تواند سبب افزایش کلسترول خون شود؟ به طور کلی، مصرف چربی های ترانس و چربی های اشباع می تواند سبب افزایش کلسترول بد (LDL) شده و با تشکیل پلاک…
رژیم غذایی مدیترانه ای چیست و چه فوایدی دارد؟
اگر می خواهید رژیم غذایی خود را به رژیم غذایی مدیترانه ای تغییر دهید باید مصرف میوه ها، سبزیجات، حبوبات، غلات کامل و ماهی را افزایش دهید. در حد تعادل از روغن زیتون، مغزهای خوراکی و لبنیات کم چرب استفاده کنید و مصرف گوشت قرمز، غذاهای شیرین و چربی های ناسالم (کره، سرشیر، روغن جامد و …) را کاهش دهید. فواید رژیم غذایی مدیترانه ای برای سلامتی: ۱- پیشگیری از بیماری قلبی…