سالها است که تحقیقات زیادی در مورد عواملی که میتوانند به کاهش خطر بیماریهای مزمن کمک کنند، انجام شده است. در این تحقیقات فعالیت بدنی به عنوان یک عامل مثبت و اثربخش معرفی گردیده است. به همین علت توصیه میشود که افراد بالغ در طول هفته حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی هوازی با شدت متوسط و یا ۷۵ دقیقه فعالیت بدنی هوازی با شدت بالا و نیز حداقل ۲ بار در هفته فعالیتهای تقویت کننده عضلات انجام دهند…
افراد موفق
بهبود کبد چرب با کاهش وزن
آخرین مقالات
کلسیم و پروتئین، هر دو برای سلامت استخوان ضروریاند.
بررسی تحقیقاتی که فواید ناشی از رژیم غذایی را بر سلامت استخوان مورد مطالعه قرار دادهاند نشان میدهد که رژیم غذایی پرپروتئین (از منابع گیاهی و یا حیوانی)، در صورت دریافت کافی کلسیم، به حفظ سلامت استخوانها در افراد بزرگسال کمک میکند. همچنین شواهدی مبنی بر اینکه بار اسیدی ناشی از دریافت این نوع رژیم غذایی سبب آسیب استخوان شود، به دست نیامد….
ماست و نقشی که این ماده غذایی در کاهش التهاب بدن دارد
التهاب اولین خط دفاعی در سیستم ایمنی ذاتی است. اما اگر بیش از مدت زمان لازم طول بکشد برای سلامتی مضر است. به عنوان مثال در بروز بسیاری از مشکلات، از جمله پسوریازیس و اگزما، نقش دارد. همچنین در برخی مطالعات مشاهده شده که با آلزایمر، دیابت و برخی بیماریهای روانی مانند افسردگی و اسکیزوفرنی مرتبط است. اگرچه داروهای ضدالتهاب در دسترس هستند،…
رژیم غذایی سالم از کاهش قدرت شنوایی پیشگیری میکند.
تغذیه سالم به سلامت کلی بدن کمک میکند. برخی شواهد نشان میدهند که تغذیه مناسب میتواند خطر کاهش شنوایی را تحت تاثیر قرار دهد. در مطالعاتی که در گذشته انجام شدهاند اثر مواد مغذی خاص بر روی این مشکل بررسی شده است، اما ارتباط کلی رژیم غذایی با خطر کاهش شنوایی مشخص نیست. در این راستا، در پژوهشی ارتباط بین ۳ نوع رژیم غذایی مختلف و خطر کاهش شنوایی
پروتئین گوشت و لبنیات چه اثری بر رشد شیرخواران دارد؟
در گذشته مشخص شده که پروتئین موجود در شیرخشکهایی که بر پایه شیر گاو تهیه شدهاند با افزایش سرعت وزنگیری کودک مرتبط است. اما تاکنون اثر پروتئین موجود در مواد غذایی که طی تغذیه تکمیلی به کودکان داده میشود به درستی بررسی نشده است….
رژیم غذایی و بهبود علائم در بیماران مبتلا به استئوآرتریت
استئوآرتریت شایعترین نوع آرتریت در سراسر جهان است. به طوریکه ۱۸ درصد زنان و ۹/۶ درصد مردان بالای ۶۰ سال به این بیماری مبتلا هستند. تخمین زده میشود که تا سال ۲۰۵۰ حدود ۱۳۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شوند که منجر به ایجاد هزینههای سنگین برای سیستم بهداشتی خواهد شد. در حال حاضر هیچ درمانی برای این بیماری دردناک وجود ندارد…
تخممرغ خطر بیماری قلبی – عروقی را افزایش نمیدهد.
محققان دانشگاه سیدنی طی مطالعهای دریافتند مصرف ۱۲ عدد تخممرغ در هفته به مدت ۱ سال خطر بیماری قلبی – عروقی را در افراد مبتلا به پیش دیابت و دیابت نوع ۲ افزایش نمیدهد. در مطالعه مذکور شرکتکنندگان به ۲ گروه تقسیم شدند. یک گروه ۱۲ عدد تخممرغ در هفته دریافت میکردند….
محبوب ترین مقالات
افزایش اندازه دور کمر در زنان نسبت به مردان خطرناکتر است.
همه ما به خوبی میدانیم که چاقی و افزایش نمایه توده بدنی (BMI) خطر حمله قلبی را در مردان و زنان افزایش میدهد. اما BMI نحوه توزیع چربی را در قسمتهای مختلف بدن مشخص نکرده و تفاوتی بین چربی احشایی و چربی زیرپوستی در نظر نمیگیرد. چربی احشایی در اطراف اندامهای داخلی بدن مانند پانکراس (لوزالمعده)، کبد و روده تجمع یافته و با مقاومت به انسولین مرتبط است…
آشپزی رژیمی
سالاد بروکلی
اخبار تغذیه و پزشکی
افزایش مصرف پروتئین گیاهی و پیشگیری از بیماری قلبی
یک مطالعه جدید نشان میدهد جایگزینی روزانه یک تا دو واحد پروتئین حیوانی با پروتئین گیاهی (شامل سویا، مغزها و حبوبات) میتواند سبب کاهش اندک شاخصهای کلسترول و درنتیجه پیشگیری از بیماری قلبی – عروقی شود. به گفته محققان درصورتیکه مصرف پروتئین گیاهی با سایر غذاهای کاهنده کلسترول مانند فیبرهای محلول در آب…
بلوغ زودرس و ارتباط آن با چاقی و افزایش قند خون مادر
میدانیم که وزن مادر میتواند وزن فرزند وی را در دوران کودکی تحت تاثیر قرار دهد. نتایج مطالعهای که بر روی بیش از ۱۵ هزار مادر و دختر انجام شده نشان میدهد که اضافه وزن مادر و ابتلای وی به افزایش قند خون (هیپرگلایسمی) در زمان بارداری با بلوغ زودرس در دختران ۶ تا ۱۱ ساله مرتبط است. بلوغ زودرس خطر ابتلا به چاقی، دیابت نوع ۲، سندرم تخمدان پلیکیستیک…
فعالیت بدنی التهاب را در افراد سیگاری کاهش میدهد.
امروزه به خوبی میدانیم استعمال سیگار میتواند به تمام اندامهای بدن آسیب زده و سلامت فرد را تهدید نماید. افرادی که سیگار میکشند بیش از افراد غیرسیگاری در معرض ابتلا به بیماری قلبی – عروقی، سکته مغزی و سرطان قرار دارند. به طوریکه سیگار یکی از علل عمده مرگ در سراسر جهان به شمار میرود…
بزرگسالان نیز مانند کودکان به دیابت نوع ۱ مبتلا میشوند.
دیابت یکی از شایعترین انواع بیماریها در جهان محسوب میشود. این بیماری با افزایش میزان قند خون مشخص میشود. تحقیقات جدید نشان میدهد که بزرگسالان نیز همچون کودکان ممکن است به دیابت نوع ۱ مبتلا شوند. به طوریکه بیش از ۴۰ درصد موارد ابتلا به دیابت نوع ۱ پس از سن ۳۰ سالگی رخ میدهد. اما در مورد بسیاری از بزرگسالان در ابتدای شروع بیماری …
آیا در دوران بارداری دریافت مکمل ویتامین D لازم است؟
یتامین D به حفظ سطوح کلسیم بدن کمک کرده و در حفظ سلامت استخوانها، دندان و عضلات نقش دارد. مطالعات مختلف نشان میدهند که دریافت مکمل این ویتامین میتواند از بروز بیماری قلبی، سرطان، عفونت تنفسی و آسم و نیز مشکلات دوران بارداری مانند پرهاکلامپسی و دیابت بارداری پیشگیری میکند. با این حال، نتایج مطالعات متناقض بوده…
آلودگی هوا و ارتباط آن با افزایش خطر تولد نوزاد کم وزن
محققان میگویند آلودگی هوا ناشی از ترافیک تاثیر مخربی بر سلامت نوزادان دارد. یافتهها نشان میدهد که در دوران بارداری مواجهه با آلودگی هوا که از ترافیک جادهای ناشی میشود با افزایش خطر تولد نوزاد کم وزن (کمتر از ۲۵۰۰ گرم) مرتبط است. با این حال، آلودگی صوتی در این رابطه بیتاثیر است. مطالعات قبلی نشان داده بودند…
ارتباط لیتیوم در آب آشامیدنی با مرگ ناشی از بیماری آلزایمر
بیماری آلزایمر با کاهش پیشرونده و غیرقابل بازگشت حافظه مشخص میشود. افزایش سن، سابقه خانوادگی، آسیب شدید سر و عوامل مرتبط با سبک زندگی با بروز این بیماری مرتبط هستند. تحقیقات جدید نشان میدهد که وجود ماده معدنی لیتیوم در آب آشامیدنی میتواند سبب کاهش نرخ مرگ و میر ناشی از بیماری آلزایمر شود. همچنین اگر مقدار مشخصی از این ماده معدنی …
نسخه سلامت
سیر – راهکارهای طبیعی برای کاهش بوی ناخوشایند سیر و پیاز
مصرف سیر و پیاز فواید بیشماری برای سلامتی به دنبال دارد. اما متاسفانه هر دوی این سبزیجات، به خصوص زمانی که به صورت خام مصرف میشوند، سبب ایجاد بوی ناخوشایند در تنفس فرد مصرف کننده میشوند. این مشکل هالیتوز نامیده شده و علت بروز آن وجود ترکیبات حاوی سولفور در این دو سبزی است. ترکیبات موجود در این دو سبزی که مسئول ایجاد بوی ناخوشایند در تنفس و حتی بدن هستند، عبارتند از:…
رژیم غذایی در پیشگیری و درمان سرطان روده بزرگ چه نقشی دارد؟
سرطان روده بزرگ یکی از شایعترین انواع سرطانها، به خصوص در میان سالمندان، است. یکی از عوامل تاثیرگذار در ابتلا به این بیماری رژیم غذایی است. به طوریکه در ارتباط با خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ نقش عوامل مرتبط با سبک زندگی از ژنتیک مهمتر است….
شنا و فوایدی که برای سلامتی جسمی و روحی به دنبال دارد
شنا کردن معمولاً برای تمامی افراد، با هر سن و با هر میزان تناسب اندام، امکانپذیر است. این ورزش فواید بیشماری برای سلامتی جسم و روح به دنبال دارد. برخی از این فواید عبارتند از: ۱. در شنا تقریباً تمام عضلات بدن، شامل دست، پا و شکم، درگیر میشود….