درمان چاقی به کمک یک داروی لاغری گیاهی

درمان چاقی به کمک یک داروی لاغری گیاهی
سبک زندگی، عوامل متابولیکی، عوامل روانی و اجتماعی و ژنتیک در بروز چاقی نقش دارند. اضافه وزن و چاقی احتمال ابتلای فرد به بیماری قلبی – عروقی (CVD)، کبد چرب، سرطان و دیابت نوع ۲ را افزایش می ‌دهد. به همین علت متخصصین از افراد می‌ خواهند که به منظور درمان چاقی هر سال ۵ تا ۱۰ درصد وزن خود را کاهش دهند.

درمان چاقی چگونه انجام می شود؟

اگر نمایه توده بدنی (BMI) بین ۲۹/۹ – ۲۵ باشد شما به اضافه وزن مبتلا هستید.  BMI≥ ۳۰ نشان دهنده ابتلا به چاقی است. برای محاسبه BMI باید وزن را بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد بر حسب متر تقسیم کنید.
تحقیقات زیادی در مورد علل ابتلا به اضافه وزن و چاقی انجام شده است. نتایج این تحقیقات نشان داده اگرچه عوامل متعددی در این رابطه نقش دارند اما رژیم غذایی نامناسب و بی تحرکی بیشترین تاثیر را در افزایش وزن دارند.
یک رژیم غذایی که حاوی مقدار زیادی غذاهای پرچرب و شیرین باشد به علت داشتن کالری زیاد زمینه افزایش وزن را فراهم می کند. معمولاً افرادی که مقدار زیادی غذاهای پرکالری می خورند کمتر از مقادیر توصیه شده میوه و سبزی مصرف می کنند.
راهکارهای متنوعی برای درمان چاقی ارائه شده است. موثرترین و ایمن ترین راهکار کمک گرفتن از رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی برای کم کردن وزن است. در این روش از رژیم غذایی متعادل با میزان کالری مناسب و یک برنامه ورزشی استفاده می شود.
اگر رژیم غذایی کاهش وزن به خوبی تنظیم شود هم وزن کاهش پیدا می کند و هم تمام مواد مغذی بدن تامین می شود بدون آن که عوارضی مانند ریزش مو و … را در پی داشته باشد.
استفاده از رژیم های غیراصولی و بسیاری کم کالری که در مدت کوتاه سبب لاغری سریع می شوند فرد را به سوء تغذیه مبتلا کرده و سبب بروز ضعف و تغییر خلق و خوی وی می شوند. کاهش وزن سریع می تواند منجر به بروز مشکلاتی مانند تشکیل سنگ در کیسه صفرا شود.
استفاده از داروی لاغری راهکار دیگری است که گاهی اوقات به منظور درمان چاقی توصیه می شود. در این راستا ممکن است از داروی لاغری گیاهی، داروهای ضداشتها، انواع پودرها و داروهای کاهش دهنده جذب چربی در روده (مانند ارلیستات) استفاده شود.
در مورد استفاده از داروی لاغری باید به این نکته اشاره کرد که اولاً استفاده از آن ها به همه افراد توصیه نمی شود. ثانیاً اغلب این داروها غیرمجاز هستند و شواهد علمی در مورد اثربخشی و بی خطر بودن آن ها وجود ندارد. ممکن است داروی لاغری با داروهای دیگری که فرد مصرف می کند تداخل داشته باشد. برخی از این داروها نیز بسیار خطرناک بوده و می توانند تاثیرات شدیدی بر روی قلب و یا سیستم عصبی داشته باشند.
راهکار دیگری که گاهی اوقات برای درمان چاقی توصیه می شود، جراحی است. افرادی که چاقی مفرط دارند و از طریق رژیم غذایی و ورزش موفق نشده اند وزن خود را کاهش دهند می توانند از این روش بهره ببرند. بعد از جراحی اگر رژیم غذایی فرد اصلاح نشود و فعالیت بدنی نداشته باشد احتمال افزایش وزن مجدد وجود دارد.

استفاده از داروی لاغری گیاهی برای درمان چاقی:

گاهی اوقات علیرغم تغییر سبک زندگی دستیابی کاهش وزن مطلوب دشوار است. به همین علت پیدا کردن راهکارهای جدید که بتوانند به کاهش وزن کمک کنند، اهمیت دارد. یکی از این راهکارها می تواند یافتن یک داروی لاغری گیاهی باشد.
اخیراً محققان موفق به کشف ترکیب سودمندی شدند که می ‌تواند به روند کاهش وزن سرعت بخشد. این ترکیب از گیاهی که در طب سنتی چین مورد استفاده قرار می ‌گیرد، به دست می ‌آید. این ماده Celastrol نامیده شده و توسط گیاهی که بومی جنوب چین است تولید می ‌شود.
طی سال‌ها کاربرد ماده شیمیایی فوق به عنوان یک درمان موثر برای آرتریت روماتوئید (روماتیسم) و سرطان مورد بررسی قرار گرفته است. سپس محققان اثربخشی آن را به عنوان یک داروی لاغری گیاهی برای درمان چاقی مورد مطالعه قرار دادند. نتایج نشان داد در موش ‌های چاق Celastrol سبب فعال شدن مراکز سیری در مغز و در نتیجه برطرف کردن حس گرسنگی و کاهش دریافت غذا می ‌شود.
بافت چربی هورمونی به نام لپتین ترشح می ‌کند. با اتصال لپتین به گیرنده ‌های خود احساس سیری ایجاد می‌ شود. برخی افراد نسبت به لپتین مقاوم می ‌شوند. به عبارت دیگر، اگرچه این هورمون در خون و چربی بدن آن‌ ها وجود دارد اما در ایجاد حس سیری نقش ندارد. Celastrol با افزایش حساسیت به لپتین سبب می ‌شود فرد احساس سیری کند.
علاوه بر مطالعات حیوانی امروزه مطالعاتی بر روی انسان در حال انجام است که اثربخشی این ترکیب را مورد بررسی قرار می ‌دهند. با این حال، محققان معتقدند که Celastrol در انسان نیز این اثرات را نشان خواهد داد. زیرا سیستم لپتین در موش تقریباً مشابه انسان است.
منبع:
Katrin Pfuhlmann et al. Diabetes 2018.

Loading