آستانه تحمل درد – تحمل درد با میزان خواب شبانه مرتبط است

آستانه تحمل درد با میزان خواب شبانه مرتبط است
هر انسانی به طور میانگین حدود یک سوم زندگی خود را در خواب سپری می کند. زمانی که می خوابید ذهن و جسم شما استراحت کرده و انرژی مورد نیاز برای شروع یک روز جدید فراهم می شود. اخیراً محققان موفق شده اند که ارتباط بین آستانه تحمل درد را با کم خوابی نشان دهند.

خواب و نقشی که در زندگی انسان دارد:

اگرچه بارها در مورد میزان خواب و اهمیت آن، برای حفظ سلامتی صحبت شده است اما آمارها نشان می دهد که حدود ۳۰ درصد بزرگسالان از کم خوابی رنج می برند.
در افرادی که میزان خواب شبانه کافی ندارند متابولیسم (سوخت و ساز) کم شده و احتمال ابتلا به اضافه وزن و چاقی بیشتر می شود. زیرا کم خوابی هورمون های محرک اشتها را افزایش و هورمون های مهارکننده اشتها را کاهش می دهد.
بی خوابی با اختلال چربی های خون در ارتباط بوده و شانس ابتلا به دیابت، فشارخون بالا و مرگ در سنین پایین را افزایش می دهد. با توجه به نتایج منتشر شده در سال ۲۰۱۸ میلادی در افرادی که الگوی خواب نامنظمی دارند وزن، قند خون، فشارخون و احتمال ابتلا به حمله قلبی، سکته مغزی و افسردگی بیشتر است.
خواب و نقشی که در زندگی انسان دارد
در افراد کم خواب میزان قند خون و میزان چربی کبد به طور چشمگیری افزایش می یابد. به همین علت احتمال ابتلا به مقاومت به انسولین، دیابت نوع ۲ وکبد چرب بیشتر می شود.
اگر فرد شب ها مکرراً بیدار شود یا مدت زمان استراحت شبانه وی از ۶ ساعت کمتر باشد در معرض ابتلا به بیماری قلبی – عروقی قرار می گیرد. در افرادی که خواب شبانه کمی دارند، احتمال انسداد عروق خونی بیشتر است.
بی خوابی قدرت تفکر و تمرکز را کاهش می دهد. آمارها نشان می دهد که بسیاری از تصادفات رانندگی و حوادث مختلف به علت نداشتن میزان خواب کافی رخ می دهند. در سال ۲۰۱۸ میلادی مطالعه ای منتشر شده که نشان داد اگر رانندگان طی ۲۴ ساعت کمتر از ۷ ساعت بخوابند احتمال بروز تصادفات بیشتر می شود. در رانندگانی که کمتر از ۴ ساعت می خوابند احتمال بروز تصادفات رانندگی به شدت افزایش می یابد.
خواب به تقویت هوش کودکان کمک می کند. شواهد علمی نشان می دهد کودکانی که ۹ تا ۱۱ ساعت در شب می خوابند و فعالیت بدنی کافی دارند از هوش بالاتری برخوردار خواهند بود. میزان خواب مناسب به تنظیم عملکرد مغز کمک می کند.
نتایج یک مطالعه نشان داد در نوجوانانی که شب ها به میزان کافی نمی خوابند یادگیری مختل شده و احتمال بروز رفتارهای نامطلوب بیشتر می شود. در نوجوانانی که کمتر از ۶ ساعت در شب می خوابند احتمال استفاده از سیگار و مواد مخدر ۲ برابر بیشتر است.  همچنین در این افراد احتمال تلاش برای خودکشی افزایش می یابد.
استرس، نامنظم بودن زمان خواب و بیداری، گرگرفتگی ناشی از یائسگی، استفاده از برخی داروها و ابتلا به برخی بیماری ها مانند پارکینسون و … در بروز بی خوابی نقش دارند.
بیماری های روحی مانند افسردگی با کم خوابی ارتباط دو سویه دارند. از یک طرف افسردگی خواب را مختل می کند و از سوی دیگر در افرادی که به کم خوابی مبتلا هستند احتمال بروز افسردگی بیشتر است.
مصرف وعده های غذایی سنگین و پرچرب و نوشیدنی های حاوی کافئین در ساعات پایانی شب می تواند خواب را مختل کند.

ارتباط آستانه تحمل درد با میزان خواب شبانه

ارتباط آستانه تحمل درد با میزان خواب شبانه:

امروزه بسیاری از مردم در طی شب از خواب کافی برخوردار نیستند. بی ‌خوابی مغز را تحت تاثیر قرار می‌ دهد. نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌ دهد که نداشتن استراحت کافی در طی شب بر آستانه تحمل درد اثر گذاشته و میزان حساسیت فرد به درد را افزایش می ‌دهد. کمبود خواب مکانیسم‌ های طبیعی مغز را که در تسکین درد نقش دارند، مختل می ‌کند.
برای انجام این مطالعه که نتایج آن در مجله منتشرJournal of Neuroscience  شده ۲۴ فرد جوان و سالم شرکت کردند. محققان بعد از آن که شرکت کنندگان یک شب به میزان کافی استراحت کردند، آستانه تحمل درد را بررسی کردند. این آزمایش بعد از یک شب بی ‌خوابی مجدداً تکرار شد.
نتایج نشان داد اگر در شب میزان استراحت کافی نباشد حساسیت به درد افزایش می ‌یابد. در شرایطی که استراحت شبانه ناکافی باشد فعالیت بخشی از مغز که با آستانه تحمل درد مرتبط است، بیشتر می شود. از سوی دیگر، فعالیت بخشی از مغز که دوپامین ترشح می ‌کند، کاهش می ‌یابد. دوپامین درد را کاهش می‌ دهد.
توصیه می شود  شیرخواران ۰ تا ۳ ماهه ۱۴تا ۱۷ ساعت، شیرخواران ۴ تا ۱۱ ماهه ۱۲ تا ۱۵ ساعت، کودکان ۱ تا ۲ ساله ۱۱ تا ۱۴ ساعت، کودکان پیش دبستانی (۵-۳ ساله) ۱۰ تا ۱۳ ساعت، کودکان سنین مدرسه (۱۳-۶ ساله) ۹ تا ۱۱ ساعت و نوجوانان ۱۴ تا ۱۷ ساله ۸ تا ۱۰ ساعت در شب بخوابند.
میزان خواب مورد نیاز برای جوانان (۲۵-۱۸ ساله) ۷ تا ۹ ساعت، بزرگسالان ۲۶ تا ۶۴ ساله ۷ تا ۹ ساعت و سالمندان ۶۵ ساله و بالاتر ۷ تا ۸ ساعت در شب می باشد.
 منبع:
Adam J. Krause et al. Journal of Neuroscience 2019

Loading