علائم دیابت نوع 2 را بشناسید
در مبتلایان به دیابت نوع ۲ توانایی بدن برای استفاده از هورمون انسولین و کنترل قند خون به کمک این هورمون کاهش می یابد. این شرایط که مقاومت به انسولین نامیده می شود سبب افزایش غیرطبیعی قند خون می گردد. در این مقاله شایع ترین علائم دیابت نوع ۲ را معرفی خواهیم نمود.

دیابت نوع ۲ چیست؟

امروزه شیوع دیابت نوع ۲ در تمام کشورهای جهان به شدت افزایش یافته است. اما متاسفانه بسیاری از بیماران از ابتلای خود به این بیماری آگاه نیستند. به عنوان مثال، در ایالات متحده حدود ۳۰ میلیون نفر به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند، اما حدود ۷ میلیون نفر از ابتلای خود به بیماری دیابت بی اطلاع هستند. همچنین فقط ۶/۱۱ درصد افرادی که به پیش دیابت (پردیابت) مبتلا هستند از این موضوع آگاه می باشند.
در مبتلایان به پیش دیابت قند خون بالاتر از حد طبیعی است، اما افزایش آن به اندازه ای نیست که فرد به دیابت مبتلا شود. اگر این افراد به کمک اصلاح سبک زندگی قند خون خود را کنترل نکنند با گذشت زمان (معمولاً بعد از ۵ سال) به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوند.
عواملی که می توانند احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهند عبارتند از: سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت، چاقی، نداشتن فعالیت بدنی، افزایش سن و سابقه ابتلا به دیابت بارداری.
اگر دیابت به خوبی درمان نشود بیمار به عوارضی مانند نارسایی کلیوی، نوروپاتی (آسیب اعصاب)، مشکلات بینایی، بیماری قلبی و … مبتلا می شود. معمولاً به منظور کنترل قند خون در مبتلایان به دیابت نوع ۲ داروهای خوراکی و در برخی موارد انسولین تزریقی تجویز می شود. این بیماران باید رژیم غذایی سالمی داشته و میزان فعالیت بدنی خود را افزایش دهند.

علائم دیابت نوع ۲:

 

علائم دیابت نوع 2:

 

۱- تکرر ادرار

یکی از علائم دیابت نوع ۲ تکرر ادرار است. هنگامی که میزان قند (گلوکز) موجود در خون بالا باشد قند اضافی به کمک کلیه ها از گردش خون خارج و وارد ادرار می شود. این امر می تواند تولید ادرار را افزایش داده، سبب تکرر ادرار شده و احتمال بروز عفونت های مجاری ادراری (UTIs) را افزایش دهد.
در مبتلایان به دیابت نوع ۲ در مقایسه با افراد سالم احتمال ابتلا به UTI دو برابر بیشتر است. زنان مبتلا به دیابت در مقایسه با مردان دیابتی بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
اگر متوجه شدید که بیش از گذشته به دستشویی می روید و حجم ادرار شما افزایش یافته است با پزشک مشورت کنید.

۲- افزایش حس تشنگی و خشکی دهان

افزایش قند خون و تکرر ادرار که به دنبال آن رخ می دهد سبب می شود بدن مقدار زیادی مایعات از دست داده و کم آب شود. در نتیجه شما بیش از گذشته احساس تشنگی می کنید.
اگر متوجه شدید بیش از گذشته تشنه می شوید و یا در اغلب اوقات دهان تان خشک است برای تشخیص علت به پزشک مراجعه کنید. تشنگی زیاد می تواند یکی از علائم دیابت نوع ۲ باشد.

۳- کاهش وزن ناخواسته

کاهش وزن ناخواسته یکی از علائم دیابت نوع ۲ است. هنگامی که به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوید توانایی سلول ها برای دریافت قند کاهش یافته و به همین علت وزن شما کم می شود. سلول ها از قند به عنوان منبع انرژی استفاده می کنند.

۴- افزایش گرسنگی

سلول ها از قند به عنوان منبع انرژی استفاده می کنند. در مبتلایان به دیابت نوع ۲ مقاومت به انسولین سبب می شود بدن قادر نباشد از انسولین برای ورود قند به داخل سلول ها استفاده کند.
در افراد مبتلا به مقاومت به انسولین پانکراس (لوزالمعده) میزان تولید انسولین را افزایش می دهد تا از این طریق عدم توانایی بدن را برای استفاده از این هورمون جبران کند. افزایش انسولین در خون این پیام را به مغز مخابره می کند که بدن گرسنه است.

۵- درد و بی حسی در پاها

با گذشت زمان بالا بودن قند خون می تواند به اعصاب در سراسر بدن آسیب وارد کند. به آسیب اعصاب در مبتلایان به دیابت نوروپاتی دیابتی گفته می شود. برخی از مبتلایان به دیابت علائم نوروپاتی را تجربه می کنند، اما در برخی دیگر این علائم مشاهده نمی شود. علائم نوروپاتی عبارتند از: بی حسی، سوزن سوزن شدن و درد در اندام های انتهایی بدن.
معمولاً مبتلایان به دیابت نوع ۲ حدود ۲۵ سال بعد از شروع بیماری به نوروپاتی مبتلا می شوند. اما در برخی موارد در مبتلایان به پردیابت نیز علائم این مشکل مشاهده می شود.

۶- افزایش عفونت ها

زمانی که قند خون بالاتر از حد طبیعی است سرعت تکثیر مخمرها و باکتری ها افزایش می یابد. به همین علت زنان مبتلا به دیابت بیش از سایرین در معرض ابتلا به عفونت ها و بیماری های زنان قرار دارند.
هم در زنان و هم در مردان مبتلا به دیابت احتمال بروز عفونت در پاها افزایش می یابد. زیرا بیماری دیابت به پوست، عروق خونی و اعصاب آسیب می زند.

۷- تاری دید

برای آن که دید واضحی داشته باشید شکل عدسی چشم توسط عضلات چشم تغییر می کند. هنگامی که قند خون بالاتر از حد طبیعی باشد توانایی عدسی چشم برای تغییر شکل کاهش می یابد. تاری دید یکی از علائم اولیه دیابت نوع ۲ است.

Loading