هر آنچه باید در مورد پیش دیابت بدانید

هر آنچه باید در مورد پیش دیابت بدانید

پیش دیابت یا پردیابت به وضعیتی گفته می شود که قند خون شما بالاتر از حد طبیعی است اما به اندازه ای بالا نرفته که به دیابت مبتلا شده باشید. پردیابت هیچ علامتی ندارد. به عبارتی، ممکن است به این بیماری مبتلا باشید اما از این موضوع اطلاع نداشته باشید.

اگر اضافه وزن دارید، سن شما بالای ۴۵ سال است و ورزش نمی کنید بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به پردیابت قرار دارید. پردیابت شانس ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد.

چگونه پیش دیابت تشخیص داده می شوید؟

این بیماری به کمک آزمایش خون که شامل اندازه گیری قند خون ناشتا و اندازه گیری قند خون ۲ ساعت پس از صرف غذا است، تشخیص داده می شود. گاهی اوقات پزشک لازم می داند هموگلوبین A1c که نشان دهنده میانگین قند خون طی ۲ تا ۳ ماه گذشته است هم اندازه گیری شود. مقادیر قند خون که نشان دهنده ابتلا به پردیابت است عبارتند از:
• قند خون ناشتا: بین ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلی گرم در دسی لیتر
• تست تحمل گلوکز (قند خون ۲ ساعته): ۱۴۰ تا ۱۹۹ میلی گرم در دسی لیتر
هموگلوبین A1c: بین ۵/۷ تا ۶/۴ درصد

جهت درمان پیش دیابت

چه افرادی باید از نظر ابتلا به پیش دیابت غربالگری شوند؟

در افراد زیر باید قند خون در فواصل زمانی معین اندازه گیری شود:
• افراد بالای ۴۵ سال
• افراد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی (افرادی که شاخص توده بدنی آن ها بالاتر از ۲۵ است)
• مبتلایان به چاقی شکمی
• افراد با سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت
• زنان با سابقه ابتلا به دیابت بارداری
• افراد مبتلا به مقاومت به انسولین و سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
• افرادی که برای درمان بیماری های خود از استروئیدها (کورتون ها) استفاده می کنند


بیشتر بخوانید: محاسبه شاخص توده بدنی


درمان پیش دیابت

چگونه پیش دیابت را درمان کنید؟

۱-برای درمان پیش دیابت: وزنتان را کاهش دهید.

برای این کار لازم نیست وزن زیادی از دست بدهید. حتی اگر ۷ درصد از وزن شما کاهش پیدا کند قند خونتان کنترل می شود. برای کاهش وزن باید غذاهای سالم و کم کالری مصرف کنید و هر روز ورزش کنید.


بیشتر بخوانید: آیا برای کاهش وزن باید شام را حذف نمود؟


۲- برای درمان پیش دیابت: تغذیه سالم داشته باشید.

یک قاعده کلی که می تواند خیلی کمک کننده باشد این است که نیمی از بشقاب خود را با سبزیجات غیرنشاسته ای مثل کلم، گوجه فرنگی، کاهو، فلفل دلمه ای و … پر کنید. یک چهارم از بشقاب را با سبزیجات و غذاهای نشاسته ای (مثل نان سبوس دار، برنج، سیب زمینی و ذرت) و یک چهارم دیگر را با غذاهایی که پروتئین دارند مثل مرغ، ماهی و حبوبات پر کنید.


بیشتر بخوانید: راهبردهای تغذیه ای در مبتلایان به پیش دیابت (پردیابت)


درمان پیش دیابت

۳- برای درمان پیش دیابت: ورزش کنید.

وقتی ورزش می کنید کالری بیشتری می سوزانید و سریع تر وزن کم می کنید. ۳۰ دقیقه پیاده روی سریع که ۵ روز در هفته انجام شود بسیار مفید است. ورزش های هوازی (پیاده روی و شنا) و ورزش های قدرتی (استفاده از دمبل) هر دو مفید هستند.


بیشتر بخوانید: آیا برای کاهش وزن باید صبح ورزش کنیم؟


۴- برای درمان پیش دیابت: خوب بخوابید.

خواب با کیفیت به کنترل قند خون کمک می کند. اگر در طول شب چند بار بیدار می شوید و یا کمتر از ۵ ساعت در شب می خوابید در معرض ابتلا به دیابت قرار دارید.
افراد بزرگسال باید هر شب ۷ تا ۸ ساعت بخوابند. برای اینکه خواب بهتری داشته باشید قبل از خواب کافئین مصرف نکنید، هر شب در ساعت مشخصی بخوابید و یک اتاق آرام و ساکت را برای استراحت کردن انتخاب کنید.

۵- برای درمان پیش دیابت: سیگار نکشید.

در افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیرسیگاری احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ حدوداً ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر است. اگر به دیابت مبتلا هستید سیگار علائم بیماری را تشدید می کند و موجب می شود در کنترل قند خون خود ناموفق باشید.


بیشتر بخوانید: فواید ترک سیگار برای سلامتی


۶- برای درمان پیش دیابت: اگر دارویی برای شما تجویز شده طبق دستور پزشک آن ها را مصرف کنید.

احتمال اینکه افراد مبتلا به پیش دیابت هم زمان به مشکلات دیگری مانند کلسترول بالا و فشارخون بالا مبتلا باشند زیاد است. اگر پزشک برای درمان این بیماری ها دارویی تجویز کرده مصرف منظم آن ها به بهبود وضعیت سلامتی و افزایش طول عمر شما کمک می کند.

پیش دیابت یک زنگ خطر است. اگر آن را نادیده بگیرید به زودی به مشکلات بیشتری مبتلا می شوید. یک رژیم غذایی خوب با کالری مناسب می تواند به شما کمک کند جسم سالم تری داشته باشید. برای ثبت نام در دوره های رژیم درمانی نوین می توانید از طریق لینک زیر ثبت نام کنید:

Loading