دستگاه گوارش سالمندان – تقویت دستگاه گوارش و معده

8 راهکار که به سلامت دستگاه گوارش سالمندان کمک می‌کنند

نگهداری از دستگاه گوارش سالمندان یکی از اقداماتی میباشد که در سنین بالا باید توجه ویژه ای به آن داشت ، اگر به فکر تقویت دستگاه گوارش و معده نباشید در سنین بالا دچار مشکلات بسیار زیادی خواهید شد.

لیست اقدامات لازم برای دستگاه گوارش سالمندان

۱- به اندازه کافی آب بنوشید.

با افزایش سن احتمال بروز یبوست بیشتر می‌شود. مصرف آب در پیشگیری از بروز این مشکل گوارشی موثر است.

۲- از مصرف مواد غذایی حاوی فیبر غافل نشوید.

بهترین راهکار برای پیشگیری از بروز یبوست مصرف غذاهای پرفیبر است. فیبر در میوه‌ها، سبزیجات، غلات سبوس‌دار و حبوبات وجود دارد. این دسته از مواد غذایی نه تنها حاوی فیبر هستند، بلکه چربی بسیار کمی داشته و در پیشگیری از بروز چاقی موثرند.

۳- به کمک رژیم غذایی سالم از بالا رفتن وزن خود پیشگیری کنید.

پرخوری و مصرف مواد غذایی پرچرب و پرکالری وزن را افزایش می‌دهد. اضافه وزن و چاقی می‌تواند سبب ریفلاکس معده به مری یا سوزش سر دل شود.

۴- فعالیت بدنی داشته باشید.

ورزش‌های هوازی مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و شنا در حفظ سلامت دستگاه گوارش و سایر اندام‌ها مانند قلب و عروق نقش دارند. همچنین ورزش از طریق حفظ وزن در محدوده طبیعی از بروز مشکلات گوارشی پیشگیری می‌کند.

۵- استرس خود را کاهش دهید.

با افزایش سن، میزان مسئولیت‌ها و در نتیجه میزان استرس در بسیاری از افراد بالاتر می‌رود. استرس بیش از حد می‌تواند در بروز سوزش سر دل و سوءهاضمه موثر باشد. معمولاً استرس در ایجاد زخم‌های گوارشی یا سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) موثر نیست. اما می‌تواند سبب تشدید این مشکلات گوارشی شود. ورزش از طریق افزایش ترشح اندورفین می‌تواند استرس را کاهش دهد. یوگا، مدیتیشن و خواب کافی نیز در کاهش استرس موثر هستند.

۶- طیف متنوعی از میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ مصرف کنید.

اغلب بزرگسالان باید روزانه حداقل ۵ واحد میوه و سبزی مصرف کنند. با افزایش سن خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ افزایش می‌یابد. میوه‌ها و سبزیجات می‌توانند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند.

۷- مراقب سلامت دندان‌های خود باشید.

وقتی غذا می‌خورید فعالیت دستگاه گوارش از دهان و دندان‌های شما شروع می‌شود. دندان‌ها در جویدن مواد غذایی و تبدیل آن‌ها به قطعات کوچک‌تر نقش دارند. استفاده روزانه از مسواک و نخ دندان و مراجعه منظم به دندان‌پزشک می‌تواند به حفظ سلامت دندان‌ها در افراد سالمند کمک کند.

۸- پروبیوتیک دریافت کنید.

پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفیدی هستند که به طور طبیعی در روده انسان زندگی می‌کنند. این باکتری‌ها در برخی مواد غذایی مانند ماست و نوشیدنی کفیر نیز وجود دارند. محققان معتقدند پروبیوتیک‌ها از طریق تولید موادی که با ویروس‌ها و عفونت‌ها مقابله می‌کنند در حفظ سلامت دستگاه گوارش موثرند.

سخن آخر:

اگر از طریق اصلاح رژیم غذایی و کاهش وزن مشکلات گوارشی شما بهبود پیدا نکرد به پزشک مراجعه کنید همچنین داشتن رژیم لاغری مناسب میتواند در سنین بالا بسیار مفید باشد

Loading