پاسخ های ارسال شده در انجمن
-
نویسندهنوشتهها
-
vida samieeمدیر
بهتر است تحت نظر و درمان متخصص تغذیه باشد.
vida samieeمدیراز تولید به مصرف ممنوع!
بعضی از افراد که در مناطق روستایی زندگی میکنند یا دوستانی دارند که با آن مناطق در ارتباطند و میتوانند محصولات آنجا را در اختیارشان بگذارند، ترجیح میدهند از شیرهای خام و تازه دوشیده شده از دام به جای محصولات پاستوریزه استفاده کنند.
اما باید توجه کرد شیر تمام دامها مانند شیر گاو، گوسفند، بز و… همگی پرچرب قلمداد میشود و به طور طبیعی بین سه تا پنج درصد یا در بعضی شرایط حتی تا هفت درصد چربی دارند. در حالی که شیر کم چرب، شیری است که حداکثر بین 0.5 تا 1.5 درصد چربی داشته باشد.
همانطور که گفته شد، چربی موجود در شیر و لبنیات، چربی اشباع است و مطالعات نشان داده مصرف بالای چربیهای اشباع علاوه بر آن که برای سلامت قلب و عروق مضر است، با بروز سرطان پروستات در آقایان و سرطان اندومتریوم در خانمها نیز ارتباط دارد.
بنابراین آخرین توصیههای دانش تغذیه بیان میکند همه افراد بعد از دو سال باید از شیر و لبنیات کم چرب استفاده کنند. بخصوص اگر فردی دچار اضافه وزن و چاقی است، این موضوع جدیت و اهمیت بیشتری پیدا میکند.
در نتیجه در صورت زندگی در مناطق روستایی نیز اگر بتوانید از شیر کمچرب استفاده کنید، خیلی بهتر است. البته ناگفته نماند در مناطق روستایی، به دلیل این که افراد فعالیت فیزیکی بیشتری دارند، میشود گفت انرژی مصرفیشان را به طریقی متابولیزه میکنند و احتمال بروز این آسیبها در آنها خیلی کمتر است؛ ولی به طور کلی از رعایت این مسأله زیان نخواهند کرد.
در مناطق شهری، صنایع شیر با استفاده از دستگاههای سانتریفیوژ، چربی را از شیر جدا میکنند و درصد آن را تا حدود 0.5 تا 1.5 درصد کاهش میدهند، اما برای روستاییان یا کسانی که به صورت طبیعی زندگی میکنند، این کار معمولا فقط با روشهای سنتی امکانپذیر است.
یعنی همان روشهایی که شیر را در مشک هم میزنند و کره آن را جدا میکنند. این کار باعث میشود چربی شیر تا حدود قابل توجهی کاهش یابد.
vida samieeمدیرسرویس سلامت – برخي مواقع ديده شده است كه خوردن چاي سبز باعث ايجاد اختلالاتي در سيستم گوارشي ميشود. در اين موارد بيماران دچار دل دردهاي شديد و گاهي نيز دچار يبوست و يا اسهال ميشوند. همچنين چاي سبز باعث ميشود تا دستگاه گوارش نتواند به ميزان لازم آهن جذب كند و اين خود باعث بروز بيماريها متعددي ميشود.
روزنامه «جمهوري اسلامي» در مطلبي، «نيمه تاريك چاي سبز» را به عنوان نوشيدنياي كه اين روزها خوردن آن بسيار توصيه ميشود نمايان كرده است.
« همانطور كه ميدانيد ممكن است بيشتر مواد و غذاهايي كه براي بدن بسيار مفيد هستند در برخي از موارد بسيار ضرر هم داشته باشند.
اين روزها چاي سبز يكي از بهترين نوشيدنيهايي شناخته ميشود كه ما ميتوانيم از آن استفاده كنيم؛ اما حتي اين ماده بسيار خوب نيز ميتواند نيمهاي تاريك داشته باشد.
آلرژي:
يكي از مسائلي كه ممكن است با استفاده از چاي سبز برايمان ايجاد شود آلرژيهاي متفاوت است. در برخي موارد نيز آلرژيهاي قديمي را رشد ميدهد. محققان ميگويند ممكن است بعد از خوردن چاي سبز دچار تنگي نفس و همچنين گلو دردهاي شديد و… شويد و پس از مشاهده اين نشانهها بايد خيلي سريع به پزشك مراجعه كنيد؛ چرا كه ممكن است در طول دراز مدت باعث بروز بيماريهاي متفاوت شود.
مشكلات دستگاه گوارش:
ديگر مشكلي كه پزشكان به آن اشاره ميكنند، مسائل مربوط به دستگاه گوارش است. برخي مواقع ديده شده است كه خوردن چاي سبز باعث ايجاد اختلالاتي در سيستم گوارشي ميشود. در اين موارد بيماران دچار دل دردهاي شديد و گاهي نيز دچار يبوست و يا اسهال ميشوند. همچنين چاي سبز باعث ميشود تا دستگاه گوارش نتواند به ميزان لازم آهن جذب كند و اين خود باعث بروز بيماريها متعددي ميشود.
مشكلات رواني:
ديگر اثر بدي كه چاي سبز بر روي بدن ما ميگذارد اثراتي مربوط به مشكلات رواني است. استفاده زياد از چاي سبز براي مثال پنج ليوان در طول روز ميتواند باعث تغييراتي در رفتار شما شود. در مواردي مشاهده شده است كه افراد دچار استرسهاي شديد و يا خشونت بسيار زياد شدهاند.
كافئين زياد:
چاي سبز به ميزان زيادي كافئين ندارد اما اين امر نبايد دليلي باشد كه شما از اين چاي به ميزان زياد استفاده كنيد؛ چرا كه باعث ميشود ميزان كافئين در بدن شما بسيار بالا رود و همين امر ميتواند باعث ايجاد حالتهاي سرگيجه و بيتعادلي شود. اگر اين ميزان بيش از 14 گرم در هر كيلوگرم باشد ميتواند شما را بكشد.
vida samieeمدیرالبته منظور فقط قبل از غذا ،چشیدن طعم نمک به مقدار خیلی خیلی کم هست.
نه اینکه دائم در حین غذا نمک استفاده کنیم یا غذاهای پر نمک بخوریمvida samieeمدیرامام علی (ع) : خوراکتان را به خوردن کمی نمک آغاز کنید و با خوردن نمک پایان دهید که اگر مردم خاصیت نمک را می دانستند آن را بر پادزهر ترجیح میدادند و هرکه غذایش را با نمک آغاز کند خداوند هفتاد درد را از او دور سازد که جز خدا کسی آنها را نداند. تحف العقول صفحه 108
vida samieeمدیربله مفید هستن. کلینیک نوین چند دستگاه داره که مشاوران کلینیک با توجه به بافت بدنش ما راهنمایی میکنند که کدام دستگاه مناسب شما میباشد و ضرری هم برای بدن نداشته باشد
vida samieeمدیرکلینیک نوین چند نوع دستگاه داره که با توجه به بافت بدن، مشاوران راهنمایی میکنند که کدام دستگاه مناسب شماست. مشاوره کاملا رایگانه
vida samieeمدیرممنون از سهیلا جان
vida samieeمدیربرای رژیم دیابتی فقط با متخصصین تغذیه که تخصص در رژیم دادن برای افراد دیابتی دارند مشاوره کنید
vida samieeمدیربیتوته/ تغذیه سالم همیشه و همه وقت حرف اول را در تامین سلامت عمومی میزند
فرقی نمیکند که اول راه جوانی هستید یا به سن میانسالی رسیدهاید یا کم کم گرد پیری روی موهایتان نشسته است، چون تغذیه سالم همیشه و همه وقت حرف اول را در تامین سلامت عمومی میزند. با این حال هر سنی مقتضیات تغذیهای خاص خود را دارد و در هر دوره از زندگی دریافت یک سری ویتامینها و مواد معدنی اهمیت پیدا میکند. دانستن این ریزهکاریها به هر خانمی کمک میکند تا در هر شرایطی که هستند سالم و سرحال بمانند و بیشترین انرژی را داشته باشند.
1. تغذیه دختران در نوجوانی
دریافت دو ماده غذایی در این دوران برای داشتن رشد بهتر لازم است:
– کلسیم: برای جذب بهتر کلسیم در بدن به ویتامین D نیز نیاز دارید که بهترین منبع آن نور خورشید است اما میتوانید این دو ماده مغذی را در لبنیات غنی شده هم پیدا کنید. دختران از 9 تا 19 سالگی به حدود 1300 میلیگرم کلسیم در روز نیاز دارند. بهترین منابع کلسیم در برنامه غذایی روزانه ماست، دوغ، شیر و محصولات تهیه شده با لبنیات است. البته بعضی سبزیجات مانند کلم بروکلی و کاهو چینی هم حاوی مقادیری کلسیم هستند.– آهن: علائم کمبود آهن در دختران شامل خستگی، پایین آمدن سطح ایمنی بدن و پایین آمدن عملکرد و نمرات درسی در مدرسه و… است. تا قبل از شروع عادت ماهانه هر دختر در طول روز به 8 میلیگرم آهن نیاز دارد اما از آن به بعد تا حدود 18 سالگی این نیاز چیزی حدود 15 میلیگرم در روز است. مرغ، ماهی، گوشت، بوقلمون، انواع حبوبات از جمله عدس، غلات آماده صبحانه که با آهن غنی شده و… از جمله بهترین منابع دریافت روزانه این ماده مغذی هستند.
2. تغذیه خانمها در سنین باروری
– فولیک اسید: یکی از مهمترین ویتامینهایی که خانمها در سنین باروری هر روز به آن نیاز دارند اسید فولیک است که جزو ویتامینهای گروه B محسوب میشود. این ویتامین مانع از ایجاد نقص در لولههای عصبی جنین میشود و دقیقا به همین خاطر هم هست که هر خانمی باید حداقل از سه ماه قبل از باردار شدن هر روز یک عدد مکمل اسید فولیک مصرف کند. سبزیجات برگ سبز تیره جزو منابع غنی اسید فولیک در برنامه غذایی روزانه هستند که بهتر است به صورت خام مصرف شوند.
تغذیه در ماه اول بارداریسبزیجات برگ سبز تیره جزو منابع غنی اسید فولیک در برنامه غذایی روزانه هستند– ویتامین B12: درست مثل اسید فولیک، ویتامین B12 هم برای سلامت سیستم عصبی حیاتی است. خانمهایی که گیاهخوار هستند معمولا در معرض کمبود این ویتامین قرار میگیرند علتش هم این است که ویتامین B12 فقط در منابع حیوانی یافت میشود.
– کولین: شاید تا به حال اسم کولین به گوشتان نخورده باشد اما مطالعات متعدد نشان داده است که کمبود دریافت کولین در رژیم غذایی برای خانمهای باردار باعث ایجاد نقص در لولههای عصبی جنین میشود. بهترین منبع کولین تخممرغ است و اغلب خانمها در این سن و سال میتوانند روزی یک عدد تخممرغ کامل مصرف کنند بدون اینکه نگران کلسترول خونشان باشند. از سایر منابع کولین در رژیم غذایی روزانه میتوان به شیر، جگر و بادام زمینی اشاره کرد.
– امگا 3: اسید چرب امگا 3 جزو اسیدهای چرب ضروری برای بدن است که نقش زیادی در بدن خانمها بر عهده دارد از تامین سلامت سلولهای مغزی گرفته تا سلامت قلب و عروق و… . بعضی مطالعات نشان داده دریافت مقادیر کافی امگا 3 در رژیم غذایی خانمها ریسک زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس را کاهش میدهد. البته اگر شما در سنین جوانی قصد بارداری ندارید باز هم لازم است رژیم غذایی روزانهتان را با منابع امگا 3 غنی کرده و به این ترتیب خودتان را در برابر بیماریهای قلبی و عروقی که قاتل شماره یک خانمهاست، بیمه کنید.
– ویتامین D: ویتامین D توسط سلولهای پوستی که در معرض نور خورشید قرار میگیرند ساخته میشود. هر خانمی در طول روز به 600 میکروگرم ویتامین D نیاز دارد. با وجود منبع در دسترس ویتامین D، کمبود آن در ایران به دلایل مختلف نسبتا بالاست. بنابراین بهتر است در اسرع وقت آزمایش بدهید و در صورت داشتن کمبود شروع به مصرف قرص ویتامین D کنید. بد نیست بدانید کمبود این ویتامین علاوه بر تاثیر بر استخوانها، ریسک ابتلا به ام اس را نیز تا حدوی بالا میبرد.
تغذیه در ماه اول بارداریآهن در سنین باروری همچنان جزو اولین و مهمترین مواد مغذی برای خانمهاست
– آهن: آهن در سنین باروری همچنان جزو اولین و مهمترین مواد مغذی برای خانمهاست. در سنین باروری یعنی از حدود 19 تا 50 سالگی هر خانمی به روزی 18 میلی گرم آهن نیاز دارد و اگر خانمی حامله باشد باید روزانه 27 میلیگرم آهن دریافت کند. در دوران بارداری حجم خون افزایش پیدا میکند و به همین خاطر هم هست که خانمهای باردار به شدت در معرض فقر آهن قرار میگیرند. در طول دوران شیردهی با توجه به قطع عادت ماهانه نیاز به آهن کم میشود اما پس از آن لازم است دوباره به عدد 18 میلیگرم برگردید تا مطمئن شوید که نیازتان به آهن تامین میشود.
3. تغذیه خانمها در میانسالی و سالمندی
پس از یائسگی بدن خانمها دوباره دستخوش تغییر میشود. در این دوران بدن شما دیگر نیاز به آهن زیادی ندارد و در عوض نیازتان به سایر مواد مغذی بالا میرود زیرا توانایی بدن برای جذب و متابولیسم آنها کم میشود. این مواد مغذی شامل موارد زیر است:تغذیه در ماه اول بارداری
اسید چرب امگا 3 جزو اسیدهای چرب ضروری برای بدن است که نقش زیادی در بدن خانمها بر عهده دارد
– کلسیم: اگرچه پایین آمدن تراکم استخوانی بعد از یائسگی تا حدودی قابل پیشبینی است ولی خانمها میتوانند این فرایند را با دریافت کلسیم و ویتامین D کافی به تاخیر بیندازند. خانمها در سنین 50 تا 70 سالگی به 1200 میلیگرم کلسیم و 600 واحد ویتامین D نیاز دارند و از 70 سالگی به بعد نیاز به ویتامین D تا حدود 800 واحد بالا میرود.
– ویتامین B12: با افزایش سن بدن شما توانایی خود را برای جذب ویتامین B12 از دست میدهد و به همین خاطر لازم است دریافت منابع غذایی آن از جمله ماهی، گوشت و غذاهای غنی شده با این ویتامین را بالا ببرید.
– مایعات: شاید در دوران سالمندی یا پس از یائسگی کمتر از قبل احساس تشنگی کنید ولی نیاز بدنتان به مایعات بیشتر از قبل شده است علتش هم این است که کارایی کلیهها برای دفع مواد زائد پایین آمده است. برای اینکه بدانید به اندازه کافی مایعات میخورید یا نه بهتر است به جای شمارش لیوانها به رنگ ادرارتان دقت کنید. یادتان باشد هر موقع رنگ ادرار تیره شد، یعنی بدنتان کم آب شده و به مایعات بیشتری نیاز دارد.
-
نویسندهنوشتهها