پاسخ های ارسال شده در انجمن
-
نویسندهنوشتهها
-
ezamaniمشارکت کننده
[align=justify]تحقیقات اخیر ارتباط بین مصرف زیاد شکلات و شیرینی جات را با سرطان روده نشان داده اند. در حقیقت مشخص شده است که مصرف تنقلات شیرین و چرب خطر ایجاد تومورهای روده را افزایش می دهد. درتحقیقات قبلی مشخص شده بود که گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس در افزایش خطر سرطان روده نقش دارند.
برای انجام این مطالعه از بیش از 2000 زن و مرد مبتلا به سرطان روده خواسته شد که یک پرسشنامه کامل را در مورد رژیم غذایی خود پاسخ دهند. نتایج نشان داد افرادی که بیشترین میزان تنقلات شیرین و چرب مانند دسرها، شکلات، بیسکوئیت، کیک، شیرینی، آجیل و چیپس را مصرف کرده بودند، نسبت به افرادی که کمترین میزان مصرف را داشتند، با 18 درصد احتمال ابتلای بیشتر به سرطان روده روبرو بودند.[/align]
ezamaniمشارکت کننده[align=justify]سبزیجات غنی از انواع ویتامین به خصوص ویتامین C، A و اسیدفولیک هستند. منبع خوب فیبر و انواع آنتی اکسیدان مانند کاروتنوئیدها، لوتئین، گزانتین می باشند. تحقیقات نشان داده اند که مصرف سبزی با کاهش خطر دیابت، بیماری قلبی و سرطان در ارتباط است.[/align]
ezamaniمشارکت کننده[align=justify]استرس اشتها را زیاد می کند و باعث می شود بدنتان غذاهایی را طلب کند که بسیار پرکالری هستند اما مواد مغذی چندانی ندارند. متاسفانه، محققان هنوز تعیین نکرده اند که چرا افرادی که از روی استرس پرخوری می کنند به سوی یکسری غذاهای خاص کشیده می شوند. از سوی دیگر، وقتی که ما در شرایط تهدید آمیزی قرار میگیریم، هورمونی به نام کورتیزول در بدن ما آزاد میشود. مقدار زیاد هورمون کورتیزول باعث کندی متابولیسم بدن و ذخیره چربی در بدن میشود که این کندی به این معناست که بدن کمتر از حد معمول کالری مصرف میکند و همین باعث افزایش وزن میشود.[/align]
ezamaniمشارکت کننده[align=justify]تحقیقات علمی جدید در آمریکا نشان میدهد: انجام فعالیتهای ورزشی به طور منظم، باعث پیشگیری از مرگ زودرس زنان در اثر سرطان پستان میشود.
گرچه تحقیقات درگذشته نیز نشان داده بود که فعالیتهای ورزشی خطر ابتلا به سرطان پستان را تا 25 درصد کاهش میدهد اما تحقیقات جدید در کالیفرنیا نیز حاکی از این است که پیادهروی یا دویدن خطر مرگ ناشی از سرطان پستان را تا 40 درصد در زنان کاهش میدهد.
پژوهشگران دانشگاه اورگان نرخ مرگ ومیر در اثر سرطان پستان را بین 80 هزار زن طی 11 سال بررسی کردند. در بین این زنان 33 هزار نفر پیادهروی سریع داشتند و 46 هزار نفر به طور منظم میدویدند.
هیچکدام از شرکت کنندگان در این پژوهش علمی قبل از آغاز تحقیقات به سرطان مبتلا نبودند و به طور منظم فعالیتهای ورزشی و وزن خود را گزارش میکردند.
بر اساس نتایج این تحقیقات، زنانی که در هفته 2 ساعت و نیم ورزش سبک و یا یک ساعت ورزش سنگین انجام میدادند، 40 درصد کمتر در معرض خطر مرگ در اثر سرطان پستان بودند.[/align]
ezamaniمشارکت کننده[align=justify]1- آزمایش های هورمونی LH و FSH در مورد خانم ها، بهتر است روزهای 3 تا 5 سیكل ماهیانه انجام گیرد.(با توجه به توصیه پزشك )
2- جهت انجام آزمایش پرولاكتین ، رعایت نكات زیر الزامی است:
ـ ناشتا بودن (بهترین ساعت خونگیری 10-8 صبح یعنی 4-3 ساعت بعد از بیدار شدن از خواب است)
ـ ترجیحاً مراجعه روز 21 سیكل ماهانه باشد.
ـ از انجام هرگونه فعالیت سنگین بدنی و استرس زا اجتناب شود. زیرا استرس در زمان انجام آزمايش خصوصا در طي 30 دقيقه پيش از آن موجب نتايج اشتباه مي شود.[/align]ezamaniمشارکت کنندهمعمولا توصیه میشه 10-8 ساعت قبل از آزمایش قند خون ناشتا از مصرف هر گونه غذا یا نوشیدنی(به جز آب) خودداری بشه.
منبع:
https://www.nhs.uk/common-health-questions/operations-tests-and-procedures/can-i-eat-and-drink-before-having-a-blood-test/ezamaniمشارکت کنندهاین دو ژن با افزایش خطر ابتلا به اختلالات تغذیه ای همراه هستند.
ezamaniمشارکت کننده[align=justify]عـــوامل ژنتیـک ومحیـطیدر ایـن سـرطان معده دخیل است. در صـدر عــوامل محیطی میتوان به غذاهای شور و پرنمک همچنین غذاهای دودی اشاره کرد. البته نگهدارندههای غذا که حاوی نیتریت هستند یکی از مواد سمی است که نیتروز آمین تولید میکند که مادهای سرطانزاست. استفاده از نیتراتها بهعنوان كود شیمیایی كه پای بوته سیبزمینی و سبزیها برای رشد سریع ریخته میشود در آنها ذخیره شده و وارد بدن میشود. از آنجاکه در دوره گذشته یخچال استفاده نمیشد گوشت را نمک میزدند که همین ایجاد نیتروز آمین میکرد اما امروزه استفاده ناکافی از میوهها و سبزیهای حاوی آنتیاکسیدان و استفاده از غذاهای آماده را شاید بتوان درصدر علل سرطان معده قرار داد.
باکتری هلیکوباکترپیلوری عامل اصلی زخم معده است و آمار مبتلایان آن در ایران درصد بسیار بالایی دارد. این میکروب در همه ایجاد سرطان نمیکند. هر چه سن بالاتر میرود احتمال گرفتار شدن فرد به این میکروب بیشتر میشود به گونهای که 80 درصد از افراد بالای 50 سال به نوعی با آن درگیرند. اگر فردی در بستگان درجه اول خود سابقه سرطان معده داشته باشد و میکروب هلیکوباکترپیلوری را هم داشته باشد باید این میکروب در او از بین برود تا احتمال سرطان در او کاهش پیدا کند.
در میان افراد مختلف، آنهایی که چاق هستند و از نظر جنسیت هم مردها بیشتر از زنها احتمال ابتلا به سرطان معده را دارند. از نظر سن برخی سرطانها در دوران خاصی از زندگی رشد پیدا میكنند (مانند تومورهای خاص كودكی) اما با افزایش سن، برخی از سرطانها حداكثر میزان بروز خود را نشان میدهند. در مورد سرطان معده نیز احتمال شیوع از 50 سالگی به بعد افزایش پیدا میکند[/align]
ezamaniمشارکت کنندهجالب بود. میشه در مورد تغییرات به وجود آمده بیشتر توضیح دهید؟
ezamaniمشارکت کننده[align=justify]اغلب کودکان با بزرگتر شدن آلرژيهاي غذايي شايع را پشت سر ميگذارند؛ آنهايي که چنين نيستند آلرژيهاي ماندگار به همان غذاها يا غذاهاي ديگر دارند. تقريبا 70 درصد کودکان مبتلا به آلرژي به تخممرغ و 85 از کودکان مبتلا به آلرژي به شير تا 5 سالگي از آلرژي رها ميشوند.
با وجود اين، تقريبا 60-40 از اين کودکان دچار آسم خواهند شد و 55-30 نيز دچار رينيت آلرژيک ميشوند. خطر آلرژي ماندگار به بادام زميني بسيار بيشتر است و تنها 20 از کودکان تحمل پيدا ميکنند. [/align]ezamaniمشارکت کننده[align=justify]مصرف قهوه و چای و نوشیدنیهای کافئین دار میزان جذب داروهای ضددرد غیر مخدر (استامینوفن) را افزایش میدهند. کافئین تأثیر داروهای دیگر مانند داروهای مربوط به پوکی استخوان (مانند Fosamax) را نیز کاهش میدهد.
مصرف برخی از داروها با نوشیدنیهای کافئین دار باعث افزایش علائمی مانند لرزش، تعریق و حتی لکنت میشود.
متخصصان توصیه میکنند هیچ وقت داروهای ضدآسم مانند تئوفیلین را با نوشیدنیهای کافئین دار مصرف نکنید.
به طور کلی توصیه می شود اگر در حال مصرف دارو هستید مصرف قهوه، چای و کلاً نوشیدنیهای حاوی کافئین را به روزانه 1 فنجان تا 1 لیوان کاهش دهید. بهترین راه این است که با پزشک خود مشورت کنید و بین مصرف این داروها و مصرف نوشیدنیهای کافئین دار فاصلهی طولانی مدت ایجاد کنید.[/align]ezamaniمشارکت کننده[align=justify]رژيم کم چرب، مصرف متعادل لبنيات و گوشت قرمز، افزايش مصرف سويا، چاي سبز، گوجه فرنگي، سبزي هايي چون گل کلم و بروکلي براي جلوگيري از سرطان پروستات مفيد است.[/align]
ezamaniمشارکت کننده[align=justify]منيزيم، فلزي است كه ميزان بسيار كمي در بدن وجود دارد. وجود همين مقدار كم، از اين عنصر اثرات حياتي و غيرقابل انكاري در واكنشهاي عصبي، عضلاني و فعل و انفعالات درون سلولي دارد.
اسهال و استفراغ و سوءتغذيه از عوامل كاهش منيزيم سرم است. در كشورهاي فقير دليل اصلي سوء تغذيه، بيغذايي و فقدان غذاهاي باكيفيت است ولي در كشورهاي غني همچون كشورهاي غربي يكي از مهمترين دلايل سوءتغذيه، الكليسم است. [/align]ezamaniمشارکت کننده[align=justify]استرس و تغذيه غلط از مهمترين دلايل ناباروري در خانمهاي جوان است.
استرس هاي محيطي وکمبود مواد مغذي اساسي مهمترين عوامل کاهش ميزان تخمک گذاري ونيز ناباروري زنان جوان محسوب ميشود.
دکتر”سارا برگا” در خصوص نقش استرس در کاهش تخمک گذاري و ناباروري بيان ميکند:
استرس د حقيقت اولين عامل افت تخمک گذاري (ovulation) در بدن زنان است.شايد به جرِِأت بتوان گفت وجود استرس و افسردگي واضطراب دائم با تأثير سوء روي مغز وتغيير مقدا هورمون هاي کليدي مؤثر در باروري، زمينه ساز بسياري از ناباروري ها در عصر حاضراست.دکتر برگا در خصوص بهترين نوع درمان افراد مضطرب گفت: ما در آمريکا به اين نتيجه رسيده ايم که رفتار درماني و نحوه مقابله با استرس مناسب ترين راه برخورد با استرس و درنتيجه جلوگيري از پيامد هاي آن از جمله کاهش تخمک گذاري است.
وي در ادامه، تغذيه مناسب را در چگونگي تخمک گذاري مؤثر تلقي کرد و افزود: با تغذيه مناسب قسمت هايي از مغز که مسئول ترشح هورمون هاي مؤثر در باروري هستند ،هماهنگ تر عمل کرده و رابطه بين اعضاي توليد مثل را به بهترين وجه ممکن ايجاد مي کنند.
اين متخصص زنان و زايمان در پايان استفاده از مواد مغذي کافي در هماهنگ سازي روند متابوليسم بدن را نيز پر اهميت خواند و تصريح کرد:بيماري هايي از قبيل ديابت، پرکاري و کم کاري تيروئيد که در کاهش روند تخمک گذاري اهميت دارند ، نتيجه متابوليسم ناقص در بدن زنان هستند که با مصرف مواد غذايي مناسب مي توان از ابتلا به آنها پيشگيري کرد.[/align]ezamaniمشارکت کننده[align=justify]متخصصان در هنگام مصرف آنتیبیوتیکها، مصرف ماست را توصیه مینمایند زیرا اغلب آنتیبیوتیکها باعث نابودی باکتریهای مفید دستگاه گوارش شده و متعاقبا باعث اختلال در کار دستگاه گوارش میشوند. ماست میتواند به برگشت شرایط طبیعی رودهها کمک نماید. توصیه شده در هنگامی که قرار است بیمار بیش از 2 هفته آنتیبیوتیک مصرف نماید، حداقل 250 میلیلیتر ماست را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهد. [/align]
-
نویسندهنوشتهها