سوزش سر دل دارید؟ از مصرف این غذاها خودداری کنید

آیا سوزش سردل دارید؟
سوزش سر دل زمانی رخ می دهد که اسید معده به سمت مری برگشته و سبب تحریک آن می شود. مری لوله ای است که دهان را به معده متصل می کند. برخی از غذاها ممکن است در برخی افراد سبب تشدید سوزش سر دل شوند.
 واکنش افراد نسبت به مواد غذایی می تواند متفاوت باشد. ممکن است غذایی که شما بدون بروز مشکل مصرف می کنید در فرد دیگری منجر به سوزش سر دل شود. اگر چند روز غذاهای مصرفی خود و علائمی که به دنبال مصرف آن ها در شما ایجاد می شود را یادداشت کنید می توانید به راحتی غذاهایی که در شما منجر به این مشکل می شوند را شناسایی کنید.

عواملی که در بروز سوزش سر دل نقش دارند:

۱- پرخوری و مصرف بیش از حد غذا

اولین عاملی که می تواند در بروز سوزش سر دل نقش داشته باشد نوع غذای مصرفی نیست، بلکه حجم غذایی است که در هر وعده مصرف می کنید. هر چقدر حجم معده بیشتر پر شود احتمال بروز این مشکل گوارشی نیز افزایش می یابد. شما می توانید با کاهش حجم غذای مصرفی خود از بروز سوزش سر دل جلوگیری کنید.

۲- سریع غذا خوردن

سریع غذا خوردن یا راه رفتن در هنگام مصرف مواد غذایی فرآیند هضم را مختل کرده و سبب تشدید علائم سوزش سر دل می شود. در هنگام صرف غذا بنشینید و آهسته غذا بخورید.

۳- مصرف غذاهای پرچرب

غذاهای پرچرب برای مدت طولانی تری در معده شما باقی می مانند. بنابراین، احتمال آن که سبب بروز مشکلات گوارشی شوند بیشتر است. مصرف حجم زیادی از غذاهای پرچرب مانند چیپس یا غذاهای سرخ شده می تواند تاثیر زیادی در بروز علائم سوزش سر دل داشته باشد.
شما می توانید با استفاده از روش هایی مانند کباب کردن، گریل کردن یا آبپز کردن و اجتناب از سرخ کردن مواد غذایی میزان چربی افزوده شده به مواد غذایی را کاهش دهید. چربی های قابل مشاهده گوشت و پوست مرغ را جدا کنید. کاهش چربی دریافتی می تواند به درمان سوزش سر دل کمک کند.

۴- مصرف غذاهای اسیدی

گوجه فرنگی و سس های حاوی آن و مرکبات (مانند پرتقال، گریپ فروت و لیموترش) می توانند در بروز سوزش سر دل نقش داشته باشند. این مشکل به خصوص زمانی رخ می دهد که این دسته از خوراکی ها را به تنهایی و با معده خالی مصرف کنید. سرکه خوراکی اسیدی دیگری است که می تواند سبب تشدید علائم این بیماری شود.
شما می توانید از سایر میوه ها و سبزیجات که دارای اسید کمتری هستند استفاده کنید. راهکار دیگر آن است که هر بار حجم کمی از غذاهای اسیدی را همراه با سایر غذاها مصرف کنید. به عنوان مثال، می توانید مقدار کمی سس گوجه فرنگی را همراه با ماکارونی مصرف کنید.

۵- مصرف برخی نوشیدنی ها

برخی از نوشیدنی ها می توانند در بروز سوزش سر دل نقش داشته باشند. مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین می تواند سبب افزایش اسید معده شود. نوشیدن الکل با تاثیر بر دریچه بین مری و معده به اسید معده این اجازه را می دهد تا وارد لوله مری شود. مصرف نوشابه های گازدار، آب گوجه فرنگی و آب مرکبات نیز در بروز علائم سوزش سر دل نقش دارند.
بهتر است از نوشیدنی های بدون گاز و بدون کافئین مانند چای کمرنگ، شیر کم چرب و آب استفاده کنید. اگر می خواهید نوشابه یا قهوه بنوشید می توانید گاهی اوقات حجم کمی از آن ها را مصرف کنید.

۶- مصرف شکلات

شکلات حاوی کافئین است. اگر نمی توانید از مصرف شکلات صرف نظر کنید حجم مصرفی خود را کاهش دهید. شما می توانید گاهی اوقات حجم کمی شکلات بخورید.
مصرف شکلات با معده خالی و یا همراه با سایر غذاهایی که می توانند در بروز سوزش سر دل نقش داشته باشند (مانند شکلات موجود در دسرها) می تواند در تشدید علائم این بیماری گوارشی تاثیر بیشتری داشته باشد.

۷- مصرف نعناع، سیر و پیاز

نعناع با شل کردن دریچه بین مری و معده سبب بروز سوزش سر دل می شود. سیر و پیاز نیز، به خصوص به صورت خام، می توانند در بروز این مشکل نقش داشته باشند.

راهکارهایی برای بهبود سوزش سر دل:

اگر بعد از صرف غذا آدامس بجوید ترشح بزاق در دهان شما بیشتر می شود. این امر به خنثی کردن اسید معده کمک کرده و سبب تسریع تخلیه معده به داخل روده کوچک می شود. اگر می خواهید از این راهکار استفاده کنید از مصرف آدامس های نعناعی خودداری کنید. اگر نفخ دارید جویدن آدامس مشکل شما را تشدید می کند.
بلافاصله بعد از صرف وعده غذایی دراز نکشید. باید بین صرف شام تا زمان خواب ۳ ساعت فاصله وجود داشته باشد. سیگار کشیدن و ابتلا به چاقی می تواند شانس بروز علائم سوزش سر دل را افزایش دهد.
اگر با وجود رعایت توصیه های فوق سوزش سر دل شما بهبود پیدا نکرد برای انجام بررسی های بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

Loading