درمان اضطراب به کمک راهکارهای طبیعی

درمان اضطراب به کمک راهکارهای طبیعی

به منظور درمان اضطراب از رفتار درمانی، دارو درمانی و یا ترکیب این ۲ روش استفاده می شود. برخی از مکمل های غذایی و گیاهی نیز به درمان اضطراب کمک می کنند. در این مقاله به روش های طبیعی که می توانند در درمان اضطراب موثر باشند خواهیم پرداخت.

مکمل های موثر در درمان اضطراب:

۱- ویتامین D

ویتامین D به کمک نور خورشید در پوست ساخته می شود. برخی مواد غذایی مانند ماهی های چرب (سالمون و …) و لبنیات غنی شده با ویتامین D نیز حاوی این ماده مغذی می باشند.
ویتامین D در تنظیم خلق و خو و حفظ سلامت اعصاب و مغز نقش دارد. از آنجاکه بین میزان ویتامین D خون با بروز افسردگی ارتباط وجود دارد برخی محققان معتقدند که مکمل این ویتامین می تواند به درمان افسردگی کمک کند. برخی تحقیقات نیز نشان داده اند که کمبود ویتامین D می تواند با بروز اضطراب نقش داشته باشد.
در مطالعه ای که سال ۲۰۱۵ میلادی منتشر گردید مشاهده شد در افراد مبتلا به اضطراب یا افسردگی میزان کلسی دیول (یکی از ترکیبات ویتامین D) در بدن کمتر است. در سال ۲۰۱۷ نیز با انجام مطالعه ای مشخص گردید که دریافت مکمل این ویتامین می تواند به درمان اضطراب و افسردگی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند.
از آنجاکه نتایج تحقیقات انجام شده در مورد ارتباط این ویتامین با اضطراب ضد و نقیض است باید مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.

۲- ویتامین های گروه B

ویتامین های گروه B استرس را کنترل می کنند. نتایج مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۷ نشان داد در افرادی که به کمبود ویتامین B12 مبتلا هستند احتمال ابتلا به افسردگی و اضطراب بیشتر است. در مطالعه دیگری مشاهده شد که مصرف غذاهای غنی از ویتامین های گروه B میزان اضطراب و استرس را کاهش می دهد.
معمولاً اغلب افراد می توانند از طریق یک رژیم غذایی مناسب ویتامین های B مورد نیاز بدن را دریافت کنند. اگر به دلایلی امکان تامین این ویتامین ها از طریق مواد غذایی امکان پذیر نباشد باید مکمل دریافت شود.
برخی از ویتامین های گروه B مانند ویتامین B12 و ریبوفلاوین (ویتامین B2) بیشتر در غذاهای حیوانی یافت می شوند. به همین دلیل ممکن است گیاهخواران نیاز به دریافت مکمل داشته باشند.

مکمل های موثر در درمان اضطراب

۳- منیزیم

منیزیم یک ماده معدنی مهم است که در بسیاری از عملکردهای بدن نقش دارد. در سال ۲۰۱۷ محققان طی انجام مطالعه ای دریافتند که مکمل منیزیم می تواند میزان اضطراب را کاهش دهد. نتایج مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۶ نیز نشان داد دریافت مکمل منیزیم برای افرادی که به علت ابتلا به سندرم پیش از قاعدگی اضطراب را تجربه می کنند، مفید است.
منیزیم علاوه بر مکمل های غذایی در غلات کامل، اسفناج، کینوآ، بادام، شکلات تلخ، لوبیای سیاه و … به وفور یافت می شود.
دریافت بیش از حد مکمل این ماده معدنی می تواند سبب اسهال شود. میزان منیزیم دریافتی روزانه نباید از ۳۵۰ میلی گرم در روز بیشتر باشد.

۴- اسید چرب امگا ۳

اسید چرب امگا ۳ در ماهی، دانه بزرک و مغزهای خوراکی وجود دارد. امگا ۳ در حفظ سلامت مغز نقش دارد. بدن نمی تواند این اسید چرب را بسازد، بنابراین باید از طریق رژیم غذایی تامین شود.
تحقیقات نشان داده که مصرف مکمل امگا ۳ به شکل روغن ماهی برای افراد مبتلا به اضطراب مفید است. محققان می گویند که دریافت کم امگا ۳ احتمال ابتلا به اضطراب و افسردگی را افزایش می دهد و مکمل امگا ۳ می تواند از بروز این مشکلات پیشگیری کرده و یا به درمان آن کمک کند.
مکمل اسید چرب امگا ۳ با برخی داروها مانند رقیق کننده های خون تداخل دارد. اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید و یا دارو مصرف می کنید قبل از دریافت مکمل امگا ۳ با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت نمایید.

۵- سنبل الطیب

هزاران سال است که از سنبل الطیب به عنوان یک گیاه دارویی استفاده می شود. مصرف کوتاه مدت سنبل الطیب برای بزرگسالان سالم بی ضرر است. تاکنون مطالعه ای انجام نشده که بی ضرر بودن سنبل الطیب را در مصرف طولانی مدت اثبات کرده باشد.
در سال ۲۰۱۷ با انجام مطالعه ای بر روی ۴۹ زن یائسه مشاهده شد که مصرف مکمل این گیاه می تواند میزان اضطراب و افسردگی را کاهش دهد. با این حال، باید تحقیقات بیشتری در مورد اثربخشی آن انجام شود.

۶- بابونه

هزاران سال است که از بابونه به علت اثرات آرامبخشی که دارد استفاده می شود. امروزه می توان از بابونه به شکل چای و یا مکمل استفاده کرد.
نتایج یک مطالعه نشان داد در افرادی که به مدت ۸ هفته از عصاره بابونه استفاده می کردند میزان علائم اضطراب کمتر بود. در این مطالعه شرکت کنندگان هر روز ۱۵۰۰ میلی گرم عصاره بابونه دریافت می کردند.

Loading