مقالات

آیا کمبود آهن موجب ریزش مو می شود؟

آیا کمبود آهن موجب ریزش مو می شود؟

فریتین پروتئینی است که وظیفه آن ذخیره کردن آهن در بدن است. فریتین در اغلب نقاط بدن شامل طحال، کبد، خون و فولیکول های مو وجود دارد. کمبود فریتین به معنای کمبود آهن است. میزان فریتین بدن به کمک آزمایش خون مشخص می شود. فریتین و رشد مو: آهن در بسیاری از فعالیت های بدن نقش حیاتی دارد. بدون آهن بدن قادر به ساخت گلبول های قرمز….

نقش پروتئین در بدن - چرا باید پروتئین مصرف کنیم؟

نقش پروتئین در بدن – چرا باید پروتئین مصرف کنیم؟

نقش پروتئین در بدن بسیار متنوع است. پروتئین در ساخت مو، ناخن ها، استخوان ها، عضلات، آنزیم ها، هورمون ها و … نقش دارد. پروتئین یکی از اجزای سازنده بافت ها و اندام های مختلف بدن بوده و به عملکرد مناسب آن ها کمک می کند….

تراکم استخوان و راه های افزایش آن

تراکم استخوان و راه های افزایش آن

تراکم استخوان با گذشت زمان تغییر می کند. در حدود ۳۰ سالگی تراکم استخوان به حداکثر میزان خود رسیده و بعد از آن شروع به کاهش می کند. به همین دلیل با افزایش سن و به خصوص بعد از یائسگی (در زنان) احتمال ابتلا به استئوپروز (پوکی استخوان) بیشتر می شود. ۱۱ روش برای افزایش تراکم استخوان….

کربوهیدرات های پیچیده – کربوهیدرات های ساده

کربوهیدرات های پیچیده – کربوهیدرات های ساده

هضم کربوهیدرات های پیچیده در دستگاه گوارش به زمان بیشتری نیاز دارد. مصرف کربوهیدرات های پیچیده برخلاف کربوهیدرات های ساده سبب افزایش ناگهانی قند خون نمی شود. این کربوهیدرات ها در غذاهایی مانند نان یافت می شوند. کربوهیدرات های ساده نیز در غذاها و نوشیدنی هایی که به آن ها قند اضافه شده وجود دارند. کربوهیدرات های پیچیده در مقایسه با کربوهیدرات های ساده دارای زنجیره طولانی تری از مولکول های قند هستند. هنگامی که این کربوهیدرات ها مصرف می شوند….

سیستم ایمنی بدن را چگونه سالم نگه داریم؟

سیستم ایمنی بدن را چگونه سالم نگه داریم؟

تغذیه مناسب از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری های فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا و سایر بیماری ها مانند آلرژی، آرتریت روماتوئید (روماتیسم)، سرطان و … را کاهش می دهد. با افزایش سن به تدریج توانایی سیستم ایمنی برای محافظت از بدن کاهش پیدا می کند. تحقیقات نشان داده که در سالمندان در مقایسه با افراد جوان تر احتمال ابتلا به عفونت ها و بیماری های مختلف بیشتر است….

سلامتی مردان سالمند – مهم‌ترین نیازهای تغذیه‌ای مردان سالمند

سلامتی مردان سالمند – مهم‌ترین نیازهای تغذیه‌ای مردان سالمند

هنگامی که برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها تلاش می‌شود نباید سلامتی مردان سالمند مورد غفلت قرار گیرد. زیرا معمولاً در تمام گروه‌های سنی احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف در مردان در مقایسه با زنان بیشتر است. از سوی دیگر، با افزایش سن، هم در زنان و هم  در مردان، احتمال ابتلا به بیماری افزایش می‌یابد. سلامتی مردان سالمند: سالمندی یکی از دوران‌های مهم زندگی است. امروزه در اغلب کشورها به علت افزایش امید به زندگی و کاهش میزان زالد و ولد سالمندان بخش بزرگی….

مصرف مکمل و ویتامین ها

مکمل‌ ویتامین‌ها و مواد معدنی- ضرورت مصرف مکمل برای سلامتی

امروزه تمایل افراد در سنین مختلف به مصرف مکمل ویتامین‌ها و مواد معدنی افزایش یافته است. اما نتایج مطالعات مختلف در مورد اثربخشی مصرف آن‌ها در افزایش سلامتی انسان‌ها چیست؟ آیا مصرف آن‌ها تاثیر قابل توجهی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف دارد؟ در این مقاله به ضرورت مصرف مکمل برای سلامتی خواهیم پرداخت. نقش مکمل ویتامین‌ها و مواد معدنی در حفظ سلامتی بدن…

سلامت استخوان ها

بهبود سلامت استخوان‌ها – استخوان‌ سالم‌ از کودکی تا سالمندی

استخوان یک بافت زنده بوده و دارای اعصاب و عروق خونی است. این بافت محل تولید سلول‌های خونی و منبع مهمی از مواد معدنی، به خصوص کلسیم، است. بنابراین، بهبود سلامت استخوان‌ها  از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. غذاهای مفید برای سلامت استخوان‌ها وجود دارند که با مصرف آنها به استخوان‌ها و سلامتی آنها کمک کرد. پس از توقف رشد و بین سنین ۱۸ تا ۳۰ سالگی توده استخوانی به حداکثر میزان خود رسیده و میزان آن به عواملی مانند وراثت، تغذیه، فعالیت بدنی و شیوه زندگی…

رژیم غذایی در ماه رمضان – آشنایی با نکات روزه‌داری و اصول تغذیه سالم

رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان – آشنایی با نکات روزه‌داری و اصول تغذیه سالم

روزه علاوه بر آثار معنوی فراوان و تزکیه روحی می‌تواند باعث برکات فراوان از نظر جسمی و فیزیولوژیک باشد. متخصصین علوم پزشکی نیز از جنبه‌های مختلف به آثار مفید روزه‌داری و رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان پرداخته‌اند.همانطور که در فرمایشات معصومین نیز به کرات اشاره شده است روزه باعث ارتقاء سلامتی خواهد بود. از آنجا که در ماه رمضان از نظر فیزیولوژیک تغییراتی ایجاد می‌شود …

به منظور حفظ سلامتی خود چه میزان فعالیت بدنی داشته باشیم؟

به منظور حفظ سلامتی خود چه میزان فعالیت بدنی داشته باشیم؟

آمارهای مربوط به ایالات متحده نشان می‌دهد در این کشور بی‌تحرکی علت ۱۰ درصد مرگ‌های زود هنگام است. بنابراین، اگر ۲۵ درصد افراد بی‌تحرک ورزش را شروع کنند می‌توان از حدود ۷۵ هزار مرگ زود هنگام در این کشور پیشگیری نمود.در سال ۲۰۰۸ برای اولین بار دستورالعملی در مورد میزان فعالیت بدنی روزانه تدوین شد. اخیراً در ویرایش جدید این دستورالعمل به فواید کوتاه مدت و بلند مدت فعالیت بدنی اشاره شده است:• فقط انجام یک جلسه فعالیت ورزشی در تقویت ذهن، کاهش اضطراب، کاهش فشارخون، بهبود خواب و کنترل قند خون مفید است….