اخیراً محققان با انجام مطالعه ای به این نتیجه رسیدند که مصرف روزانه مکمل روغن ماهی که حاوی اسید چرب امگا ۳ است به پیشگیری از سکته قلبی کمک می کند.
نقش و منبع اسیدهای چرب امگا ۳:
اسیدهای چرب نقش های زیادی را در بدن بر عهده دارند. آن ها دیواره سلول ها را ایجاد می کنند و در تولید انرژی و ساخت مولکول هایی به نام ایکوزانوئید نقش دارند.
3 نوع اسید چرب امگا ۳ وجود دارد: ۱) آلفا- لینولنیک اسید(ALA) و (۲) دوکوزا هگزانوئیک اسید (DHA) و ۳) ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA).
انسان قادر به ساخت ALA نیست و باید آن را از منابع غذایی مانند لوبیای سویا، دانه بزرک و روغن کانولا به دست آورد. اگرچه بدن می تواند در کبد ALA را به DHA و EPA تبدیل کند اما مقدار تولید شده به قدری کم است که نیاز به این ۲ نوع اسید چرب امگا ۳ هم باید از طریق رژیم غذایی تامین شود.
ماهی و روغن ماهی غنی از DHA و EPA هستند. ماهی این ۲ نوع اسید چرب امگا ۳ را تولید نمی کند، بلکه آن ها را از فیتوپلانکتون هایی که میکروجلبک های تولید کننده DHA و EPA را بلعیده اند دریافت می کند.
مکمل های غذایی هم می توانند حاوی طیف متنوعی از اسیدهای چرب امگا ۳ شامل ALA، DHA و EPA باشند. به همین دلیل به منظور آگاهی در مورد نوع اسید چرب موجود در مکمل های غذایی باید به برچسب آن ها توجه شود.
مکمل روغن ماهی و پیشگیری از سکته قلبی:
نتایج مطالعه جدید در مورد راهکارهای موثر در پیشگیری از سکته قلبی نشان داد در افرادی که هر روز مکمل روغن ماهی (حاوی حداقل ۸۴۰ میلی گرم امگا ۳) دریافت می کردند احتمال سکته قلبی و مرگ ناشی از ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب (عروق تغذیه کننده قلب) ۸ درصد کمتر بود.
ممکن است ۸ درصد کاهش وقوع این مشکلات ناچیز به نظر برسد. اما این دسته از بیماری ها میلیون ها نفر از مردم جهان را تحت تاثیر قرار داده اند. بنابراین، حتی همین میزان نیز می تواند تعداد موارد ابتلا به حملات قلبی و مرگ های زود هنگام را تا صدها هزار مورد کاهش دهد.
بیماری قلبی یکی از علل اصلی مرگ و میر در جهان است. چاقی، رژیم غذایی نامناسب، کم تحرکی، سیگار کشیدن، نوشیدن الکل، ابتلا به دیابت، فشارخون بالا و افزایش چربی های خون همگی می توانند احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.
مصرف غذاهای پرچرب و پرکالری، مصرف زیاد گوشت قرمز به خصوص به صورت فرآوری شده و کاهش مصرف غذاهای حاوی فیبر (میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات) نقش مهمی در ابتلا به این بیماری دارد.
منبع:
Yang Hu et al. Journal of the American Heart Association 2019: Volume 8.