سندرم متابولیک با افزایش قند خون، تریگلیسرید خون و فشارخون و همچنین چاقی شکمی و کاهش کلسترول خوب (HDL) مشخص میشود. این بیماری خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی – عروقی را افزایش میدهد. معمولاً به افراد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی، به خصوص مبتلایان به سندرم متابولیک، گفته میشود که با تغییر سبک زندگی وزن خود را کاهش دهند. هدف از این توصیه کاهش خطر بروز بیماری قلبی – عروقی در این افراد است…
افراد موفق
رفع مشکلات گوارشی پس از کاهش وزن
آخرین مقالات
آنتوسیانین در میوهها و سبزیجات ضد بیماری قلبی عمل میکند.
امروزه شیوع بیماری قلبی – عروقی در سراسر جهان افزایش یافته است. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) بیماری قلبی – عروقی علت اول مرگ و میر در جهان است. بنابراین، استراتژی سازمانهای بهداشتی بر این است که افراد با پیروی از رژیم غذایی سالم خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند. میوهها و سبزیجات که غنی از مواد مغذی ضروری هستند میتوانند به حفظ سلامت قلب و عروق خونی کمک کنند….
آیا مصرف غذاهای حاوی قند در ابتلا به دیابت نوع ۲ موثر است؟
کربوهیدرات موجود در مواد غذایی به ۲ دسته پیچیده و ساده تقسیم میشود. هر دو نوع کربوهیدرات بعد از تجزیه توسط بدن وارد جریان خون شده و به میزان متفاوت سبب افزایش گلوکز خون (قند خون) میشوند. کربوهیدراتهای ساده به سرعت توسط بدن هضم و جذب میشوند. اما کربوهیدراتهای پیچیده با سرعت کمتری تجزیه شده و وارد جریان خون میشوند. بنابراین، تاثیر کمتری بر گلوکز خون دارند….
محبوب ترین مقالات
ماهی به کنترل آسم در کودکان کمک میکند.
آسم شایعترین بیماری تنفسی در میان افراد جوان است. این بیماری در مورد کودکان یکی از دلایل عمده بستری شدن در بیمارستان و مراجعه به اورژانس است. آسم با علائمی مانند تنگی نفس و خسخس سینه همراه است. نتایج مطالعه منتشر شده در مجله Journal of Human Nutrition and Dietetics نشان میدهد که در یک رژیم غذایی سالم مصرف ماهیهایی مانند سالمون و ساردین میتواند علائم آسم را در کودکان کاهش دهد….
در دوران بارداری از مصرف منابع حاوی امگا ۳ غافل نشوید.
معمولاً بارداری ۳۸ تا ۴۲ هفته طول میکشد. اما هر سال حدود ۱۵ میلیون کودک زودتر از موعد مقرر و قبل از هفته ۳۷ بارداری به دنیا میآیند. زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس علت عمده مرگ کودکان زیر ۵ سال در سراسر جهان است. به طوریکه این مشکل سالانه حدود یک میلیون مرگ را شامل میشود. نوازادان نارس در معرض ابتلا به اختلالات بینایی، تاخیر در تکامل و مشکلات یادگیری قرار دارند….
یوگا فشارخون را تنظیم و از بروز سکته مغزی پیشگیری میکند.
فعالیت بدنی در پیشگیری از بروز سکته مغزی نقش مهمی دارد. با این حال، ممکن است بسیاری از افرادی که در گذشته سابقه ابتلا به این بیماری را داشتهاند دارای محدودیت حرکتی بوده و به خوبی قادر به انجام فعالیت بدنی نباشند. بنابراین، ممکن است انجام یوگا و تایچی برای این افراد مفید باشد. به تازگی گروهی از محققان مطالعهای را طراحی کردند تا تاثیر یوگا و تایچی را بر روی عوامل خطر بروز سکته مغزی بررسی نمایند….
روغن آفتابگردان، موثر در کاهش خطر بیماری قلبی و سکته مغزی
بررسی یافتههای حاصل از مطالعات مختلف نشان میدهد که اگر در رژیم غذایی به جای چربیهای اشباع چربیهای غیراشباع مصرف شود کلسترول بد (LDL) کاهش مییابد. از بین چربیهای غیراشباع روغن دانهها، از جمله روغن آفتابگردان، بیشتری اثر را در این زمینه دارد. در این مطالعه برای اولین بار تاثیر روغنهای مختلف بر روی چربیهای خون بررسی شد…
آب و نقش مهمی که در کاهش عفونت مثانه در زنان دارد
عفونت مجاری ادراری (UTI) میتواند بر روی هر بخشی از دستگاه ادراری شامل مجرای ادرار، مثانه و کلیهها اثر بگذارد. عفونت مثانه شایعترین نوع UTI است. برخی از علائم عفونت مثانه عبارتند از: احساس سوزش در هنگام دفع ادرار و تکرر ادرار. تقریباً نیمی از زنان در طی زندگی خود UTI را تجربه میکنند…..
آشپزی رژیمی
خوراک لوبیاسبز
اخبار تغذیه و پزشکی
کافئین موجود در قهوه، مفید برای مبتلایان به بیماری مزمن کلیه
به نظر میرسد که کافئین با اثر بر عروق خونی و افزایش ترشح موادی مانند اکسید نیتریک سبب بهبود عملکرد عروق میشود. تحقیقات مختلف نشان دادهاند که بین مصرف قهوه و کاهش مرگ و میر در جمعیت عمومی ارتباط وجود دارد. با این حال، ارتباط بین دریافت کافئین و مرگ و میر در افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی (CKD) نامشخص است. محققان تصور میکنند که احتمالاً دریافت کافئین….
قند خون مادر در دوران بارداری و ارتباط آن با چاقی کودکان
دیابت بارداری به افزایش قند خونی گفته میشود که اولین بار در دوران بارداری تشخیص داده میشود. این بیماری معمولاً بعد از زایمان از بین میرود. اما میتواند عوارضی را برای مادر یا کودک به همراه داشته باشد. نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد اگر قند خون در دوران بارداری افزایش یابد، حتی اگر به اندازهای بالا نباشد که تشخیص دیابت بارداری داده شود، احتمال ابتلای مادر به دیابت نوع…
فیبر به کاهش التهاب در مغز افراد سالمند کمک میکند.
با افزایش سن سلولهای ایمنی مغز که میکروگلیا نامیده میشوند ملتهب میگردند. در این شرایط این سلولها موادی تولید میکنند که سبب اختلال در عملکرد مغز میشود. این امر نشان میدهد که چرا حافظه و سایر عملکردهای مغز با افزایش سن تحت تاثیر قرار میگیرد. بر اساس نتایج یک مطالعه جدید فیبر میتواند بروز این عوارض را به تاخیر اندازد. این ماده غذایی در میوه، سبزی،…
دیاکسید کربن هوا، عاملی که با بروز کمخونی مرتبط است.
در حال حاضر بیش از ۲ میلیارد نفر در سراسر جهان به کمبود حداقل یک ماده مغذی مبتلا هستند. به طور کلی انسان بیشتر مواد مغذی مورد نیاز خود را از گیاهان دریافت میکند. ۶۳ درصد پروتئین، ۸۱ درصد آهن و ۶۸ درصد روی مورد نیاز با مصرف منابع گیاهی تامین میشود. بر اساس نتایج تحقیقات جدید افزایش میزان دیاکسید کربن (CO2) که بر اثر فعالیتهای انسان ایجاد میشود سبب تولید محصولاتی (برنج و گندم) میشود که مواد مغذی کمتری دارند….
چاقی و نقشی که در بروز بیماری آسم دارد
چاقی به علت تجمع بیش از حد چربی در بدن ایجاد میشود. این مشکل زمانی رخ میدهد که فرد بیش از نیاز خود غذا مصرف کرده و انرژی دریافت نماید. بالا بودن وزن خطرات زیادی را برای سلامتی ایجاد میکند که از آن جمله میتوان به دیابت نوع ۲، بیماری قلبی – عروقی، برخی سرطانها و آسم اشاره کرد. در بیماری آسم راههای هوایی تنگ و ملتهب میشوند…
پروبیوتیک نیاز به استفاده از آنتیبیوتیک را کاهش میدهد.
آنتیبیوتیکها داروهایی هستند که برای مقابله با عفونتهای باکتریایی تجویز میشوند. با این حال، امروزه میزان مقاومت نسبت به این دارو در سطح جهان در حال افزایش است. با توجه به گزارشات موجود عفونتهای مقاوم به آنتیبیوتیک میتوانند سبب مرگ شوند. اگر از این داروها به میزان کمتری استفاده شود احتمال بروز مقاومت نسبت به آنها کاهش پیدا میکند.
شواهد موجود نشان میدهد مصرف پروبیوتیک میزان شیوع و یا شدت…
با نوشتن کالری غذاها در منوی رستورانها کمتر غذا میخورید.
امروزه بسیاری از افراد برآورد دقیقی در مورد میزان کالری دریافتی خود در طی روز ندارند. زیرا میزان مصرف غذا در خارج از منزل و در رستوران بین افراد بسیار متداول شده است. از سوی دیگر، شیوع اضافه وزن و چاقی در سراسر جهان در حال افزایش است. چاقی خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع ۲، بیماری قلبی – عروقی و برخی از سرطانها را افزایش میدهد. به همین دلیل همواره محققان…
نسخه سلامت
اگر به دیابت نوع ۲ مبتلا هستید این ۶ غذا را مصرف نکنید
در مبتلایان به دیابت نوع ۲ حساسیت به انسولین کاهش مییابد. در این شرایط که “مقاومت به انسولین” نامیده میشود بدن نمیتواند از هورمون انسولین به خوبی استفاده کند. در نتیجه قند خون افزایش مییابد. برای کنترل این بیماری لازم است علاوه بر مصرف دارو از رژیم غذایی و ورزش نیز کمک گرفته شود. کنترل وزن عامل دیگری است که میتواند برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ مفید باشد….
چرا وزن من در روزهای مختلف، متفاوت است؟
۱- رژیم غذایی: تفاوت بین انرژی که با خوردن مواد غذایی دریافت میکنید و انرژی مصرف شده طی فعالیتهای مختلف میتواند سبب افزایش یا کاهش وزن شود. اگر انرژی دریافتی بیش از انرژی مصرفی باشد به چاقی مبتلا میشوید. ۲- شیوه استفاده از ترازو: ترازو باید بر روی سطح صاف و سفت قرار داشته و هر دو پای شما نیز باید بر روی آن قرار گیرد.
۱۲ عاملی که خطر دمانس (زوال عقل) و آلزایمر را افزایش میدهند
۱- افزایش سن: آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل (دمانس) است. حدود یک سوم افراد بالای ۸۵ سال این بیماری را تجربه میکنند. اگرچه افزایش سن در بروز این بیماری موثر است، اما رژیم غذایی، ورزش، زندگی اجتماعی و ابتلا به سایر بیماریها نیز میتوانند در بروز یا پیشگیری از آن نقش داشته باشند. ۲- چاقی: چاقی، به خصوص در دوران میانسالی، شانس ابتلا به دمانس را افزایش میدهد. بیماریهای مرتبط با چاقی
میوهها و سبزیجات رنگی، خوشمزههایی با خواص بینظیر
۱- آلو قرمز: آنتوسیانین طیفی از رنگها شامل قرمز، بنفش و آبی را در میوهها و سبزیجات به وجود میآورد. این ماده دارای خاصیت آنتیاکسیدانی بوده و از آسیب سلولهای بدن جلوگیری میکند. در نتیجه خطر ابتلا به برخی بیماریها را کاهش میدهد. هر چقدر رنگ آلو پررنگتر باشد حاوی آنتوسیانین بیشتری است. همچنین مواد مغذی موجود در آلوی رسیده بهتر میتواند توسط بدن مورد استفاده قرار گیرد. میزان آنتیاکسیدانهای…
با فواید ۷ ماده مغذی و علائم کمبود آنها آشنا شوید
۱- کلسیم: ضروری برای استخوانها و عضلات: کلسیم برای حفظ استحکام استخوانها و کنترل عملکرد عضلات و اعصاب ضروری است. علائم کمبود شدید این ماده معدنی عبارتند از: گرفتگی عضلات و ضربان قلب نامنظم. به منظور دریافت کافی کلسیم باید روزانه حداقل ۳ لیوان شیر یا ماست کم چرب مصرف کنید. سبزیجات برگ سبز نیز حاوی کلسیم هستند. اما معمولاً کلسیم موجود در آنها به خوبی جذب نمیشود.۲- ویتامین D: ضروری برای حفظ استحکام استخوانها…
۷ ماده غذایی که مصرفشان به مردان بالای ۵۰ سال توصیه میشود
با بالا رفتن سن، به خصوص در مردان، خطر ابتلا به پرفشاری خون، بیماری قلبی، دیابت و سرطان پروستات بیشتر میشود. اگر میخواهید با افزایش سن نیاز شما برای مراجعه به پزشک به حداقل برسد باید به تغذیه خود توجه ویژهای داشته باشید. در این مقاله به مفیدترین مواد غذایی برای مردان بالای ۵۰ سال اشاره خواهد شد: ۱- قارچ: یک لیوان قارچ خرد شده فقط ۲۰ کالری انرژی دارد. این سبزی کم کالری حاوی پتاسیم است. طبق گزارش انجمن قلب آمریکا پتاسیم به کاهش فشارخون کمک میکند.
چرا مغزهای خوراکی برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ مفید هستند؟
در مبتلایان به دیابت نوع ۲ خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی در مقایسه با سایر افراد ۴-۲ برابر بیشتر است. اسیدهای چرب غیراشباع که در مغزهای خوراکی وجود دارند میتوانند به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک کنند. همچنین مصرف مغزها (بدون نمک) به عنوان میان وعده در کنترل بهتر قند خون موثر است…