پیشگیری از سکته مغزی به کمک سبک زندگی سالم

پیشگیری از سکته مغزی به کمک سبک زندگی سالم
سکته مغزی زمانی رخ می دهد که جریان خون در بخش هایی از مغز کاهش پیدا می کند. در نتیجه سلول های مغزی شروع به از بین رفتن کرده و به بخش هایی از مغز که عضلات، حافظه و تکلم را کنترل می کنند، آسیب وارد می شود. سبک زندگی سالم می تواند به پیشگیری از سکته مغزی کمک کند.

۱۳ راهکار برای پیشگیری از سکته مغزی:

۱- فشارخون خود را کنترل کنید.

اگر فشارخون تان بالاتر از حد طبیعی است و تاکنون نسبت به درمان مناسب آن اقدام نکرده اید احتمال ابتلا به سکته مغزی در شما بالا است. ایده آل آن است که فشارخون کمتر از ۱۲۰/۸۰ میلی متر جیوه باشد. اگر به فشارخون بالا مبتلا هستید با پزشک در مورد لزوم مصرف دارو مشورت نمایید. اصلاح رژیم غذایی و ورزش نیز می تواند به شما در کنترل فشارخون و پیشگیری از سکته مغزی کمک کند.

۲- ورزش، موجب پیشگیری از سکته مغزی می شود.

فعالیت بدنی به شما کمک می کند که وزن خود را ثابت نگه دارید و اگر به چاقی مبتلا هستید آن را درمان کنید. برخورداری از وزن مناسب به کنترل فشارخون کمک کرده و در پیشگیری از سکته مغزی موثر است.
توصیه می شود حداقل ۵ روز در هفته و هر روز حدود ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید. اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید قبل از شروع ورزش با پزشک معالج خود مشورت کنید. اگر در حال حاضر تحرک کمی دارید فعالیت بدنی خود را به تدریج افزایش دهید.

۳- اگر به چاقی مبتلا هستید وزن خود را کاهش دهید.

چاقی و به دنبال آن ابتلا به دیابت نوع ۲ و فشارخون بالا احتمال بروز سکته مغزی را افزایش می دهد. اگر شما حتی ۶-۵ کیلوگرم وزن کم کنید می توانید شانس ابتلا به سکته مغزی را کاهش دهید. برای این منظور کالری دریافتی خود را کاهش داده و به طور منظم ورزش کنید.

۴- کنترل استرس و پیشگیری از سکته مغزی:

برای پیشگیری از سکته مغزی استرس را از خود دور کنید. استرس شانس بروز سکته مغزی را افزایش می دهد. زیرا احتمالاً سبب بروز التهاب در بخش هایی از بدن می شود. پیاده روی، یوگا، مدیتیشن و مراجعه به روانشناس می تواند به کاهش استرس کمک کند.

۵- از نوشیدن الکل خودداری کنید.

نوشیدن الکل احتمال ابتلا به چاقی، فشارخون بالا و دیابت را افزایش می دهد. تمامی این عوامل نیز شانس ابتلا به سکته مغزی را بالا می برند.

۶- به طور مرتب کلسترول خود را اندازه گیری نمایید.

اگر میزان کلسترول بد (LDL) بالا و میزان کلسترول خوب (HDL) پایین باشد احتمال تشکیل پلاک در شریان ها، کاهش جریان خون و بروز سکته مغزی افزایش پیدا می کند.
برای آن که کلسترول بد خود را کاهش دهید مصرف چربی های ترانس و چربی های اشباع را کاهش دهید و برای آن که کلسترول خوب را افزایش دهید بیشتر ورزش کنید. در صورتی که با تغییر سبک زندگی موفق به کاهش کلسترول بد خون نشوید باید دارو دریافت نمایید.

۷- به ضربان قلب خود توجه کنید.

فیبریلاسیون دهلیزی (AFib) که به ضربان نامنظم قلب اطلاق می شود احتمال بروز سکته مغزی را ۵ برابر افزایش می دهد.
اگر متوجه شدید ضربان قلب تان نامنظم است یا تپش قلب دارید به منظور کشف علت بروز این مشکل به پزشک مراجعه کنید. در اغلب موارد مبتلایان به فیبریلاسیون دهلیزی به کمک داروهایی که ضربان قلب و احتمال لخته شدن خون را در عروق کاهش می دهند، درمان می شوند.

۸- اگر دیابت دارید نسبت به درمان مناسب آن اقدام نمایید.

قند انرژی مورد نیاز مغز و سایر بافت های بدن را تامین می کند. در مبتلایان به دیابت قند خون به طور غیرطبیعی افزایش پیدا می کند.
از آنجاکه دیابت شانس ابتلا به سکته مغزی را افزایش می دهد مهم است که به طور منظم قند خون خود را اندازه گیری کنید، داروهای مصرفی خود را طبق تجویز پزشک مصرف نمایید و سبک زندگی خود را اصلاح نمایید.

۹- فیبر رژیم غذایی خود را افزایش دهید.

به ازای هر ۷ گرم فیبر موجود در رژیم غذایی احتمال ابتلا به سکته مغزی ۷ درصد کاهش می یابد. شما باید روزانه حدود ۲۵ گرم فیبر مصرف کنید. این میزان فیبر معادل ۶ تا ۸ واحد غلات کامل یا ۸ تا ۱۰ واحد سبزی است.

۱۰-  شکلات تلخ، موجب پیشگیری از سکته مغزی میشود!

فلاونوئیدهای موجود در کاکائو التهاب و فشار وارد آمده بر قلب را کاهش می دهند. مطالعات نشان داده که اگر هر روز مقدار کمی شکلات تلخ مصرف شود به پیشگیری از سکته مغزی و حمله قلبی کمک می شود. فقط توجه داشته باشید که شکلات حاوی قند و چربی اشباع است و نباید در مصرف آن زیاده روی شود.

۱۱- سیگار نکشید.

سیگار سبب افزایش ضخامت و تنگ شدن عروق خونی شده و احتمال تشکیل لخته خون را افزایش می دهد. در نتیجه کشیدن سیگار می تواند با بروز سکته مغزی همراه باشد.

۱۲- به انتخاب های غذایی خود دقت کنید.

رژیم غذایی سالم و متعادل که حاوی میوه ها، سبزیجات، ماهی و غلات کامل باشد کلسترول خون را کاهش می دهد. در نتیجه می تواند از تشکیل لخته خون در عروق پیشگیری نماید. رژیم غذایی سالم به درمان سایر عوامل خطر بروز سکته مغزی مانند دیابت و فشارخون بالا کمک می کند.

۱۳- اگر بیمار هستید داروهای خود را به طور منظم مصرف نمایید.

اگر به علت  ابتلا به دیابت، فشارخون بالا و بیماری قلبی دارویی برای شما تجویز شده آن را به طور منظم و در ساعات مشخص شده مصرف کنید. از قطع مصرف داروها و یا تغییر دوز آن ها بدون مشورت با پزشک جداً خودداری نمایید.

Loading