۱- غذاهای شیرین
اندامهای بدن از قندی به نام فروکتوز برای ساخت چربی استفاده میکنند. مصرف زیاد غذاهای شیرین از طریق افزایش تجمع چربی در کبد سبب ابتلا به کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) میشوند. برخی مطالعات نشان دادهاند که حتی در افرادی که وزن طبیعی دارند دریافت زیاد قند میتواند به اندازه الکل برای این اندام مضر باشد.
۲- نوشیدنیهای شیرین
در افرادی که مقدار زیادی نوشیدنی شیرین مینوشند احتمال ابتلا به NAFLD بیشتر است.
۳- برخی مکملهای گیاهی
مصرف برخی مکملهای گیاهی ممکن است به سلامت کبد آسیب بزند. یکی از این موارد مکمل kava kava است که برخی افراد به منظور بهبود علائم یائسگی مصرف میکنند. مطالعات نشان دادهاند این مکمل میتواند به نارسایی کبد منجر شود. بنابراین، قبل از مصرف هر نوع مکمل گیاهی با پزشک مشورت کنید.
۴- وزن بالا
چاقی در ابتلا به NAFLD نقش دارند. NAFLD در افراد مبتلا به چاقی و بیماران مبتلا به دیابت شایعتر است. رژیم غذایی مناسب و ورزش به حفظ وزن در محدوده طبیعی کمک میکنند.
۵- چربیهای ترانس
چربیهای ترانس در فست فودها و روغن جامد وجود دارند. رژیم غذایی سرشار از این چربیها به بروز اضافه وزن منجر میشود. اضافه وزن به سلامت کبد آسیب میزند.
۶- مصرف زیاد مکمل ویتامین A
بدن به ویتامین A نیاز دارد. بهترین راه تامین ویتامین A مورد نیاز بدن دریافت منابع غذایی حاوی آن است. این ویتامین در میوهها و سبزیجات قرمز، نارنجی و زرد رنگ و زرده تخممرغ یافت میشود. در مورد لزوم مصرف مکمل ویتامین A با متخصص تغذیه یا پزشک مشورت کنید، زیرا دریافت زیاد مکمل آن برای کبد مضر است.
۷- استامینوفن
اگر به علت درد یا سرماخوردگی استامینوفن دریافت میکنید از مصرف مقادیر مناسب آن اطمینان حاصل کنید. مصرف زیاد استامینوفن به کبد آسیب میزند.
۸- الکل