در برخی افراد مصرف انواع خاصی از مواد غذایی در شروع سردردهای میگرنی نقش دارد. در مقابل، برخی دیگر از غذاها میتوانند دفعات بروز میگرن و یا علائم آن را کاهش دهند. در این مقاله به برخی مواد غذایی که در شروع سردرد نقش دارند خواهیم پرداخت.
تغذیه و میگرن
پیروی از رژیم غذایی سالم که حاوی غذاهای تازه (میوه، سبزی، غلات کامل و منابع کم چرب پروتئین) باشد در پیشگیری از بروز سردرد مفید است. غذاهای تازه معمولاً مواد نگهدارنده، از جمله مونوسدیم گلوتامات (MSG)، ندارند. نگهدارندهها میتوانند سبب شروع میگرن در برخی افراد شوند. بنابراین، اجتناب از مصرف غذاهای حاوی آنها توصیه میشود.
به طور کلی، مواد غذایی که سبب شروع حملات میگرنی میشوند از فردی به فرد دیگر متفاوت هستند. همچنین ممکن است در برخی افراد این بیماری با مصرف غذاها ارتباطی نداشته باشد. با این حال، برخی مواد غذایی که ممکن است در شروع علائم این بیماری نقش داشته باشند عبارتند از:
• پنیر کهنه
• الکل
• شکلات
• نگهدارندههای غذایی مانند نیترات، نیتریت، مونوسدیم گلوتامات و قندهای مصنوعی
• ماهی دودی
به منظور شناسایی غذاهایی که سبب بروز سردرد میشوند برخی پزشکان توصیه میکنند که بیماران غذاهای مصرفی خود و علائمی که بعد از خوردن هر غذا تجربه میکنند را یادداشت نمایند. در مرحله بعد باید غذاهایی که تصور میشود مصرفشان مشکلساز است را یکی یکی از رژیم غذایی حذف و واکنش بدن را نسبت به حذف آن سنجید. این امر از حذف غیرضروری غذاها جلوگیری میکند. به این نکته باید توجه شود که برخی افراد بلافاصله به مصرف مواد غذایی واکنش نشان میدهند، اما در برخی دیگر ممکن است این اتفاق تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف غذا رخ دهد.
در برخی افراد گرسنگی طولانی مدت و یا مصرف ناکافی غذا میتواند سبب بروز سردرد شود. علت این امر میتواند ارتباط بین کاهش قند خون و تشدید سردرد باشد.
کافئین و میگرن
کافئین مادهای است که میتواند به درمان میگرن کمک کند. برخی شرکتهای دارویی کافئین را به داروهای درمان کننده سردرد اضافه میکنند. اما از سوی دیگر، مصرف بیش از حد این ماده میتواند سبب بروز سردرد شود. توصیه میشود افراد مبتلا به میگرن دریافت کافئین را به ۲۰۰ میلیگرم در روز محدود نمایند.