در مبتلایان به دیابت نوع ۲ خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی در مقایسه با سایر افراد ۴-۲ برابر بیشتر است. اسیدهای چرب غیراشباع که در مغزهای خوراکی وجود دارند میتوانند به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک کنند. همچنین مصرف مغزها (بدون نمک) به عنوان میان وعده در کنترل بهتر قند خون موثر است.
علیرغم تمام خواص مفیدی که مغزها دارند ذکر این نکته ضروری است که این مواد غذایی حاوی چربی و کالری بالایی هستند. بنابراین، مصرف بیش از حد آنها میتواند سبب افزایش وزن شود. متخصصین تغذیه توصیه میکنند مصرف مغزهای خوراکی به حداکثر ۳۰ گرم در روز محدود شود. این مواد غذایی باید به جای تنقلات شیرین و پرکالری دیگر که فاقد ارزش غذایی هستند، مصرف شوند. در اینجا به برخی فواید مغزها برای مبتلایان به دیابت میپردازیم:
۱- گردو
در مطالعهای که در سال ۲۰۱۷ انجام شد مشخص گردید مصرف گردو به ایجاد حس سیری کمک کرده و میتواند در کاهش وزن موثر باشد. در مطالعه دیگری که سال ۲۰۱۳ منتشر شد مصرف گردو با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در زنان مرتبط بود.
فیبر، پروتئین و چربیهای مفید موجود در گردو به کاهش احساس گرسنگی و کنترل قند خون کمک میکند. آلفا- لیپوئیک اسید موجود در این ماده غذایی به کاهش التهاب کمک میکند. التهاب در بروز دیابت، بیماری آلزایمر و بیماری قلبی نقش دارد.
۲- بادام
تحقیقی که در سال ۲۰۱۱ انجام شد نشان داد بادام خطر ابتلا به بیماری قلبی – عروقی را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش میدهد. فیبر موجود در بادام از سایر مغزهای خوراکی بیشتر است. فیبر به ایجاد حس سیری و ثبات قند خون کمک میکند. منیزیم موجود در بادام به حفظ سلامت استخوانها، کنترل فشارخون، کنترل قند خون و عملکرد عضلات و اعصاب کمک میکند.
۳- پسته
فیبر، پروتئین و چربیهای مفید موجود در پسته حس سیری را در شما افزایش میدهد. برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف پسته به عنوان میان وعده به کنترل قند خون کمک میکند.
۴- بادامزمینی
نتایج تحقیق منتشر شده در سال ۲۰۱۳ نشان داد مصرف کره بادامزمینی در وعده صبحانه به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک میکند به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت اشتهای خود را کنترل نمایند.