میگرن نوعی سردرد است که ممکن است با علائمی مانند سرگیجه، تهوع، استفراغ، حساسیت به نور و مشکلات بینایی همراه باشد. مشکلات بینایی و سایر مشکلات حسی که همراه با میگرن رخ میدهند آئورا نامیده میشوند. نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد که این نوع سردرد میتواند خطر ابتلا به حمله قلبی، سکته مغزی و سایر انواع بیماریهای قلبی – عروقی را افزایش دهد.
در این مطالعه اطلاعات مربوط به ۵۱۰۳۲ فرد مبتلا به میگرن و ۵۱۰۳۲۰ فرد سالم بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۳ جمعآوری شد. مقایسه افراد مبتلا به میگرن و افراد غیرمبتلا نشان داد میگرن خطر حمله قلبی، سکته مغزی و فیبریلاسیون دهلیزی را طی ۱۹ سال پیگیری افزایش میدهد. به طوریکه در میان هر ۱۰۰۰ فرد مبتلا به این بیماری ۲۵ نفر و در میان هر ۱۰۰۰ فرد غیرمبتلا ۱۷ نفر حمله قلبی را تجربه کردند. همچنین در میان هر ۱۰۰۰ فرد مبتلا و یا غیرمبتلا سکته مغزی ایسکمیک (به علت ایجاد لخته خون در مغز) به ترتیب در ۴۵ و ۲۵ نفر و فیبریلاسیون دهلیزی به ترتیب در ۴۷ و ۳۴ نفر مشاهده شد.
در این مطالعه احتمال ابتلا به نارسایی قلبی در ۲ گروه مشابه بود و بین میگرن و بیماری شریان محیطی نیز ارتباط قابل توجهی مشاهده نشد. همچنین در زنان مبتلا به میگرن و افرادی که آئورا را همراه با میگرن تجربه میکردند خطر ابتلا به سکته مغزی، حمله قلبی و فیبریلاسیون دهلیزی، به خصوص در اولین سال تشخیص میگرن، بالاتر بود.
هرچند لازم است در این زمینه تحقیقات بیشتری انجام شود، اما نتایج این مطالعه نشان میدهد که باید میگرن به عنوان یک عامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی مورد توجه قرار گیرد.
منبع:
Kasper Adelborg et al. The BMJ 2018.