۱- کدو حلوایی
شما میتوانید کدو حلوایی را خرد کرده و یا بعد از پختن به صورت پوره درآورده و در تهیه انواع سوپ مورد استفاده قرار دهید. کدو حلوایی سرشار از ویتامین A، ویتامین C و ویتامین B6 است.
۲- عدس
عدس حاوی پروتئین، فیبر، منگنز و فولات (ویتامین B9) است. این ماده غذایی هم به افزایش حس سیری کمک میکند و هم برای سلامت قلب مفید است. فیبر موجود در عدس در کاهش چربیهای خون و کنترل قند خون موثر است.
۳- کلم بروکلی
کلم بروکلی حاوی ویتامین K، ویتامین C و ویتامین B6 و همچنین کروم و فولات (ویتامین B9) است. شما میتوانید این سبزی را خرد کرده و یا بعد از پختن به صورت پوره درآورده و در تهیه انواع سوپ مورد استفاده قرار دهید.
۴- سیبزمینی
اگرچه سیبزمینی حاوی کربوهیدرات بالایی بوده و از سبزیجات نشاستهای به شمار میرود، اما مصرف آن در حد تعادل برای سلامتی مفید است. این سبزی حاوی پتاسیم و ویتامین C است.
۵- قارچ
قارچ حاوی ریبوفلاوین (ویتامین B2)، نیاسین (ویتامین B3)، سلنیوم و پتاسیم است. قارچ کالری کمی داشته و تقریباً فاقد چربی است. برای بهرهمندی از خواص قارچ از افزودن خامه به سوپ بپرهیزید.
۶- نخودفرنگی
نخودفرنگی حاوی مقادیر زیادی ویتامین است. همچنین یک لیوان آن به صورت پخته حاوی ۸/۶ گرم پروتئین و ۸/۸ گرم فیبر است.
۷- چغندر
چغندر حاوی ترکیبی به نام بتالائین است که به کاهش التهاب و دفع سموم از بدن کمک میکند.
۸- کلم برگ
این سبزی سرشار از مواد مغذی است. هر لیوان کلم پخته حاوی ۵۶/۲ میلیگرم ویتامین C است. همچنین حاوی فیبر ، فولات، پتاسیم، منیزیم و ویتامین A است. کلم حاوی آنتیاکسیدانهایی است که احتمال ابتلا به سرطان را کاهش میدهند.
۹- پیاز
پیاز حاوی فیبر، پتاسیم، منگنز، ویتامین C، ویتامین B1 و ویتامین B6 است. پیاز حاوی آنتیاکسیدانی به نام کوئرستین است که از آسیب سلولهای بدن جلوگیری کرده و التهاب را کاهش میدهد.