چه غذاهایی بخوریم تا آلزایمر نگیریم؟

چه غذاهایی بخوریم تا آلزایمر نگیریم؟

تحقیقات جدید نشان می دهد اگر در دوران میانسالی غذاهای گیاهی مصرف کنید حافظه قوی تری خواهید داشت و کمتر احتمال دارد که به اختلال شناختی مبتلا شوید. اختلال شناختی به مشکلاتی گفته می شود که در مبتلایان به آن توانایی مغز در پردازش اطلاعات و به یاد آوردن آن ها کاهش می یابد. بیماری آلزایمر نوعی اختلال شناختی به شمار می رود.


بیشتر بخوانید: آلزایمر – پیشگیری از آلزایمر


آلزایمر موجب ضعف حافظه و اختلال در عملکردهای رفتاری و شناختی می شود. این بیماری سبب می شود به تدریج بیمار در انجام فعالیت های روزمره با مشکل روبرو شود، به طوریکه به دیگران وابسته می شود و استقلال خود را از دست می دهد. با افزایش سن احتمال ابتلا به آلزایمر بیشتر می شود. حدود ۳۲ درصد افراد بالای ۸۵ سال به این بیماری مبتلا می شوند.

چه غذاهایی بخوریم تا آلزایمر نگیریم؟

آمارها نشان می دهد در سراسر جهان ۱۳۷ میلیون نفر بالای ۸۰ سال هستند. کارشناسان تخمین می زنند که این رقم تا سال ۲۰۵۰ میلادی به ۴۲۵ میلیون نفر برسد. با توجه به این که میانگین طول عمر و تعداد افراد سالمند در حال افزایش است شناخت عواملی که می توانند در بروز اختلال شناختی نقش داشته باشند بسیار مهم است.

غذاهای گیاهی ضد آلزایمر هستند.

گروهی از محققان برای بررسی ارتباط بین تغذیه و حافظه مطالعه ای را بر روی افراد میانسال انجام دادند. بررسی وضعیت سلامتی، حافظه و رژیم غذایی شرکت کنندگان در این مطالعه نشان داد در افرادی که در دوران میانسالی غذاهای گیاهی بیشتری مصرف می کردند احتمال ابتلا به اختلال شناختی در اواخر عمر ۱۸ تا ۳۳ درصد کمتر بود.
نتایج مطالعه فوق به معنای حذف کامل غذاهای حیوانی از رژیم غذایی نیست. فقط کافی است مصرف غذاهای گیاهی (شامل میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات) افزایش و مصرف گوشت قرمز، به خصوص گوشت های فرآوری شده (مثل سوسیس) کاهش پیدا کند.


بیشتر بخوانید: تقویت حافظه با رژیم غذایی


منبع:

Jing Wu et al. American Journal of Clinical Nutrition 2019: Volume 110; Pages 912- 920

Loading