چاقی در دوران کودکی احتمال ابتلا به افسردگی، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی را افزایش می دهد. آیا می دانید چگونه می توانید ابتلای فرزند خود به اضافه وزن و چاقی را تشخیص دهید؟ آیا با عوارض چاقی در این دوران آشنا هستید؟ شاخص توده بدنی (BMI) چیست؟ امروزه چاقی دوران کودکی به یک چالش در سطح جهان تبدیل شده است. آمارها نشان می دهد که از سال…
افراد موفق
ترک ورزش و افزایش وزن
محبوب ترین مقالات
تری گلیسیرید چیست و چگونه می توان آن را کاهش داد؟
یکی از ویژگی های افراد مبتلا به سندرم متابولیک افزایش تری گلیسیرید خون است. سایر ویژگی های این بیماران عبارتند از: کاهش کلسترول خوب (HDL)، افزایش فشارخون، چاقی شکمی و افزایش قند خون. در افراد مبتلا به سندرم متابولیک احتمال بروز بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ بیشتر است. تری گلیسیرید منبع مهم انرژی بدن است…
کاهش وزن با پیاده روی
پیاده روی منظم فواید بی شماری را نصیب بدن می کند. کاهش وزن با پیاده روی یکی از مهم ترین این فواید است. پیاده روی یکی از آسان ترین و کم هزینه ترین فعالیت هایی است که هر فرد می تواند در هر زمان و یا هر مکانی انجام دهد. اغلب افراد می توانند به طور منظم پیاده روی کرده و از فواید فعالیت بدنی بهره ببرند. تاثیر پیاده روی در کاهش وزن: شواهد علمی نشان می دهد که کم تحرکی یکی از علل مهم ابتلا به بیماری های قابل…
شاخص توده بدنی یا BMI چیست و چه کاربردی دارد؟
شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (بر حسب کیلوگرم) بر مجذور قد (بر حسب متر) به دست می آید. BMI کمتر از ۱۸/۵ نشان می دهد که شما به کمبود وزن مبتلا هستید. BMI بین ۱۸/۵ تا ۲۴/۹ بیانگر مناسب بودن وزن است. اضافه وزن و چاقی به ترتیب با BMI بین ۲۹/۹- ۲۵ و ≥ ۳۰ مشخص می شود. استفاده از شاخص توده بدنی یک روش رایج برای بررسی وزن افراد است. زیرا به آسانی محاسبه شده و برای تعیین آن به تجهیزات خاصی نیاز نیست….
چربی بدن – مقایسه بافت عضلانی با بافت چربی
نقش بافت عضلانی و بافت چربی در متابولیسم بدن:
مغز، قلب، ریه ها، کبد و کلیه ها حدود ۸۰ درصد انرژی روزانه را مصرف می کنند. اگر انرژی دریافتی از طریق رژیم غذایی زیاد باشد یا میزان فعالیت بدنی کم باشد وزن افزایش می یابد. زیرا بدن انرژی دریافتی اضافی را به شکل چربی ذخیره می کند. بافت چربی حاوی سلول هایی است که چربی در آن ها ذخیره می شود. چربی موجود در این بافت به منظور استفاده در زمان های مورد نیاز و حمایت از اندام های…
کاهش وزن در دوران یائسگی – چاقی دوران یائسگی
چاقی دوران یائسگی مشکلی است که معمولاً اغلب زنان در حوالی دوران یائسگی و بعد از ورود به این دوران تجربه می کنند. اگرچه کاهش وزن در دوران یائسگی ممکن است کمی سخت باشد، اما روش هایی وجود دارد که می تواند به درمان چاقی در این شرایط کمک کند.دلایل چاقی دوران یائسگی:…
آشپزی رژیمی
قیمه ریزه اصفهان
اخبار تغذیه و پزشکی
نقش حس بویایی در کنترل اشتها
نقش حس بویایی در زندگی انسان بسیار وسیع است. زمانی که نفس می کشید هوا وارد بینی شده و از این طریق مولکول های بو به عصب بویایی که در انتهای بینی قرار دارد، می رسند. انسان می تواند حدود ۱۰ هزار بوی مختلف را تشخیص دهد. تقریباً هر بار که نفس می کشید بویی را استشمام خواهید کرد. انسان حدود نیمی از حافظه تصویری خود را در هر ماه از دست می دهد…
کمبود روی با فشارخون بالا مرتبط است
تحقیقات جدید نشان می دهد که نه تنها چاقی، نداشتن فعالیت بدنی و مصرف زیاد نمک (کلرید سدیم) سبب افزایش فشارخون می شود، بلکه کمبود روی نیز می تواند در ابتلا به این بیماری نقش داشته باشد. چرا پیشگیری از فشارخون بالا مهم است؟ فشارخون طبیعی به فشارخونی گفته می شود که کمتر از ۱۲۰/۸۰ میلی متر جیوه باشد. برای آن که بدانید فشارخون شما نرمال است…
فشارخون و نقشی که در ابتلا به دمانس (زوال عقل) دارد
نتایج یک مطالعه جدید که بر روی سالمندان انجام شده نشان می دهد که کاهش فشارخون می تواند خطر ابتلا به اختلال شناختی خفیف (MCI) که پیش زمینه ابتلا به دمانس (زوال عقل) است را کاهش دهد. سایر عواملی که در بروز زوال عقل نقش دارند عبارتند از: عوامل ژنتیکی، چاقی، خواب ناکافی،…
غذاهای سالم هم می توانند در بروز چاقی موثر باشند
غذاهای سالم به آن دسته از مواد غذایی اطلاق می شود که به علت داشتن مواد مغذی مختلف به تامین نیازهای بدن کمک می کنند. معمولاً این غذاها فاقد اجزای ناسالم مانند چربی های ترانس، چربی های اشباع و … هستند. اخیراً نتایج تحقیقی که در مجله BMJ منتشر شده نشان داده که حتی غذاهای سالم نیز در صورت پرخوری می توانند منجر به چاقی شوند. ارتباط تغذیه با وزن بدن….
چربی اشباع – سکته قلبی و ارتباط آن با چربی مواد غذایی
چربی موجود در مواد غذایی به ۳ دسته کلی تقسیم می شود: ۱) چربی غیراشباع با یک یا چند پیوند دوگانه، ۲) چربی اشباع و ۳) چربی ترانس. تمام چربی ها کالری یکسانی دارند (۹ کیلوکالری انرژی به ازای هر یک گرم چربی)، اما تاثیر آن ها بر روی سلامتی متفاوت است. آشنایی با انواع چربی موجود در مواد غذایی: چربی غیراشباع در دمای اتاق مایع است. مصرف متعادل…
نسخه سلامت
مواد مغذی ضروری برای بدن را بشناسید
بدن انسان قادر نیست تمام مواد مورد نیاز خود را تولید کند. بنابراین، لازم است آن ها را از طریق رژیم غذایی مناسب تامین نماید. در این مقاله شما را با مواد مغذی ضروری برای بدن آشنا خواهیم کرد. مواد مغذی ضروری کدامند؟ ۱- ویتامین ها: فواید ویتامین ها به عنوان یکی از…
پیشگیری از سکته مغزی به کمک سبک زندگی سالم
سکته مغزی زمانی رخ می دهد که جریان خون در بخش هایی از مغز کاهش پیدا می کند. در نتیجه سلول های مغزی شروع به از بین رفتن کرده و به بخش هایی از مغز که عضلات، حافظه و تکلم را کنترل می کنند، آسیب وارد می شود. سبک زندگی سالم می تواند به پیشگیری از سکته مغزی کمک کند. ۱۳ راهکار برای پیشگیری از سکته مغزی: ۱- فشارخون خود را کنترل کنید…
خواص مواد غذایی مختلف را بشناسید
تا کنون تحقیقات زیادی در مورد خواص مواد غذایی انجام شده است. نتایج این تحقیقات نشان داده که مواد غذایی می توانند تاثیرات قابل توجهی بر جسم و روان داشته باشند. آنچه باید در مورد خواص مواد غذایی بدانید ۱- می خواهید هوشیاری خود را افزایش دهید؟…
سرطان کولورکتال – سرطان روده بزرگ و رکتوم
سرطان کولورکتال (سرطان روده بزرگ و رکتوم) یکی از سرطان های شایع در سطح جهان است. آمارها نشان می دهد که در ایالات متحده از هر ۲۱ مرد ۱ نفر و از هر ۲۳ زن ۱ نفر به این بیماری مبتلا می شود. کولون و رکتوم بخشی از دستگاه گوارش را تشکیل می دهند…
قلب سالم – راهکارهایی برای حفظ سلامت قلب
ابتلا به بیماری قلبی – عروقی (CVD) یکی از علل مهم مرگ و میر است. به همین علت تصمیم داریم در این مقاله شما را با راهکارهایی که می توانند به داشتن قلب سالم کمک کنند، آشنا نماییم. ۱۴ استراتژی برای داشتن قلب سالم: ۱- دریافت چربی های ناسالم را کاهش دهید: برای داشتن قلب سالم باید از خوردن چربی های ناسالم اجتناب ورزید…