هنگامی که غده تیروئید به میزان کافی هورمون تولید و ترشح نکند فرد به کمکاری تیروئید (هیپوتیروئیدیسم) مبتلا میشود. هورمونهای تیروئید که شامل ترییدوتیرونین (T3) و تیروکسین (T4) هستند در تنظیم متابولیسم (سوخت و ساز)، رشد و تکامل مغز، عملکرد قلب و سیستم عصبی، تنظیم دمای بدن، قدرت عضلات، تنظیم چرخه قاعدگی در زنان و… نقش دارند. برخی از علائم هیپوتیروئیدیسم عبارتند از:• خستگی• افزایش وزن• عدم تحمل سرما
افراد موفق
ترک اعتیاد به شیرینی
آخرین مقالات
به منظور حفظ سلامتی خود چه میزان فعالیت بدنی داشته باشیم؟
آمارهای مربوط به ایالات متحده نشان میدهد در این کشور بیتحرکی علت ۱۰ درصد مرگهای زود هنگام است. بنابراین، اگر ۲۵ درصد افراد بیتحرک ورزش را شروع کنند میتوان از حدود ۷۵ هزار مرگ زود هنگام در این کشور پیشگیری نمود.در سال ۲۰۰۸ برای اولین بار دستورالعملی در مورد میزان فعالیت بدنی روزانه تدوین شد. اخیراً در ویرایش جدید این دستورالعمل به فواید کوتاه مدت و بلند مدت فعالیت بدنی اشاره شده است:• فقط انجام یک جلسه فعالیت ورزشی در تقویت ذهن، کاهش اضطراب، کاهش فشارخون، بهبود خواب و کنترل قند خون مفید است….
میوهها و سبزیجات قدرت حافظه و تفکر شما را حفظ میکنند.
نتایج مطالعهای که به تازگی در مجله Neurology منتشر شده شواهد بیشتری مبنی بر نقش انتخابهای غذایی در حفظ سلامت مغز فراهم میکند. در این مطالعه بیش از ۲۷ هزار مرد با میانگین سنی ۵۱ سال شرکت کردند. شرکت کنندگان در ابتدای مطالعه و سپس هر ۴ سال یکبار پرسشنامهای را در مورد میزان مصرف انواع مختلف غذاها تکمیل کردند. این مطالعه به مدت ۲۰ سال به طول انجامید. حداقل ۴ سال قبل از اتمام مطالعه و زمانی که میانگین سنی شرکت کنندگان …
محبوب ترین مقالات
رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان – آشنایی با نکات روزهداری و اصول تغذیه سالم
روزه علاوه بر آثار معنوی فراوان و تزکیه روحی میتواند باعث برکات فراوان از نظر جسمی و فیزیولوژیک باشد. متخصصین علوم پزشکی نیز از جنبههای مختلف به آثار مفید روزهداری و رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان پرداختهاند.همانطور که در فرمایشات معصومین نیز به کرات اشاره شده است روزه باعث ارتقاء سلامتی خواهد بود. از آنجا که در ماه رمضان از نظر فیزیولوژیک تغییراتی ایجاد میشود …
لزوم اندازهگیری ویتامین B12 در افراد دریافتکننده متفورمین
افزایش شیوع دیابت نوع ۲ در سراسر جهان به یک مشکل جدی تبدیل شده است. بروز این بیماری با رژیم غذایی نامناسب، بیتحرکی و اضافه وزن مرتبط است. راهکارهای درمانی برای دیابت نوع ۲ که با افزایش غیرطبیعی قند خون مشخص میشود تغذیه مناسب، فعالیت بدنی منظم و دارو درمانی را شامل میشود. آسیب عصبی در اندامهای محیطی (مانند صورت، دست و پا) یک عارضه شایع در این بیماران است. علامت این عارضه از بیحسی تا درد متغیر است….
کدام رژیم غذایی به کاهش وزن در طولانی مدت کمک میکند؟
سندرم متابولیک با افزایش قند خون، تریگلیسرید خون و فشارخون و همچنین چاقی شکمی و کاهش کلسترول خوب (HDL) مشخص میشود. این بیماری خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی – عروقی را افزایش میدهد. معمولاً به افراد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی، به خصوص مبتلایان به سندرم متابولیک، گفته میشود که با تغییر سبک زندگی وزن خود را کاهش دهند. هدف از این توصیه کاهش خطر بروز بیماری قلبی – عروقی در این افراد است…
اگر وزن بالایی دارید در معرض ابتلا به افسردگی هستید.
نمایه توده بدنی (BMI) از تقسیم وزن (بر حسب کیلوگرم) بر مجذور قد (بر حسب متر) به دست میآید. BMI بالاتر از ۲۵ اضافه وزن و بالاتر از ۳۰ به عنوان چاقی تعریف میشود. امروزه شیوع چاقی در سراسر جهان در حال افزایش است. از سوی دیگر، چاقی و افسردگی به عنوان دو مشکل شایع هر سال هزینههای زیادی را به مراکز بهداشتی جهان تحمیل مینمایند. نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد چاقی میتواند در بروز افسردگی نقش داشته باشد. …
کودکان و نوجوانان چگونه میتوانند وزن خود را کاهش دهند؟
ابتلا به چاقی در دوران کودکی و نوجوانی میتواند خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت نوع ۲، پرفشاری خون، افزایش چربیهای خون و … را حتی در سنین پایین افزایش دهد. توصیههای زیر به کنترل وزن در کودکان و نوجوانان کمک خواهد کرد: کودکان زیر ۶ سال: اگر افراد زیر ۶ سال به چاقی مبتلا باشند معمولاً توصیه میشود تا وزن در این محدوده حفظ شده و یا سرعت افزایش آن کاهش یابد…
استعداد ژنتیکی مانع کاهش وزن کودکان و نوجوانان نمیشود
شیوع چاقی در میان کودکان و نوجوانان جهان در حال افزایش است. وزن بالا خطر ابتلا به حمله قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطان را در سالهای بعدی زندگی افزایش میدهد. عوامل محیطی و عوامل ژنتیکی، هر دو، در بروز این مشکل نقش دارند. از مهمترین عوامل محیطی میتوان به سبک زندگی اشاره کرد. افزایش بیتحرکی و تمایل افراد به مصرف فست فودها و سایر غذاهای پرچرب و شیرین در افزایش وزن نقش بسزایی دارد. …
سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) و دیابت نوع ۲
سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) شایعترین علت ناباروری در میان زنان است. در تخمدانها فولیکولها که به شکل کیسههای کوچک هستند تخمکها را درون خود نگاه میدارند. هنگامی که تخمک بالغ شود فولیکول آن را آزاد میکند. بنابراین تخمک بالغ میتواند به سمت رحم رفته و لقاح انجام شود. در زنان مبتلا به PCOS فولیکولها قادر به آزادسازی تخمک نیستند…
آشپزی رژیمی
سالاد مرغ و کرفس
اخبار تغذیه و پزشکی
چرا رژیمهای بسیار کم کربوهیدرات برای سلامتی مضرند؟
در سالهای اخیر بحثهای گوناگونی در مورد نقش کربوهیدرات در رژیم غذایی به وجود آمده است. از یک سو، نشان داده شده که کاهش دریافت این درشت مغذی به مقابله با مقاومت به انسولین و سندرم متابولیک کمک میکند. همچنین پیشنهاد شده که رژیمهای غذایی کم کربوهیدرات و پرچرب (مانند رژیم کتو) دارای فواید بیشماری است. برخی از این فواید عبارتند از: کاهش وزن، بهبود سلامت قلبی – عروقی و حفظ سلامت مغز. اما از سوی دیگر، مطالعات جدید نشان میدهند که کاهش بیش از حد این درشت مغذی میتواند خطر مرگ و میر را افزایش دهد….
تغذیه و ورزش اثر مواد شیمیایی را در بروز چاقی کاهش میدهند.
پرفلوروآلکیل و پلیفلوروآلکیل (PFASs) گروهی از مواد شیمیایی مصنوعی هستند که در ظروف پخت و پز نچسب، پارچههای مقاوم در برابر آب و روغن، محصولات مراقبت شخصی و فوم آتشنشانی مورد استفاده قرار میگیرند. مواجهه با PFASs به طور مستقیم و غیرمستقیم و از طریق نوشیدن آب و غذای آلوده، خاک، گرد و غبار و هوا اتفاق میافتد. نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که این مواد با افزایش وزن مرتبط هستند. اما به کمک ورزش و اصلاح رژیم غذایی میتوان اثرات آنها را در بروز چاقی کاهش داد….
تشخیص کمبود خواب با آزمایش خون، آیا امکان پذیر است؟
نتایج مطالعات مختلف نشان دهنده تاثیر مخرب کمبود خواب بر روی سلامت جسمی و روحی و به ویژه بر روی سلامت مغز است. کمبود خواب سبب میشود نورونها (سلولهای عصبی) توانایی عملکرد مناسب را از دست بدهند. نداشتن استراحت کافی در برخی موارد، از جمله در زمان رانندگی، میتواند بسیار خطرناک بوده و سبب بروز تصادف و جراحت شود. با این حال، تاکنون روشی برای بررسی آن وجود نداشته است. …
پروتئین موجود در شیر و بهبود اشتها در بیماران مبتلا به سرطان
شیمی درمانی و سایر روشهایی که برای درمان سرطان مورد استفاده قرار میگیرند میتوانند سبب اختلال در حس چشایی و بویایی (TSA) شوند. به مرور اختلال در حس چشایی و بویایی میتواند منجر به کاهش اشتها شود. تاکنون علت بروز TSA به خوبی شناخته نشده است. اما علائم آن غالباً توسط بسیاری از بیمارانی که تحت شیمی درمانی قرار دارند به صورت احساس طعم فلز گزارش میشود. این مشکل ممکن است ساعتها، هفتهها و حتی ماهها بعد از پایان دوره درمان ادامه یابد….
با ۱۰ دقیقه پیادهروی در طی روز حافظه خود را تقویت کنید.
همان طور که سن افزایش مییابد حافظه کاهش پیدا میکند. اگرچه این اتفاق بخش جداییناپذیر زندگی است، اما دانشمندان درصدد هستند که چگونگی بروز آن را بیابند. زیرا با توجه به افزایش جمعیت افراد سالخورده در جهان پیدایش راهکارهایی که بتوانند سرعت این روند را کاهش دهند، حائز اهمیت است.هیپوکامپ بخشی از مغز است که در حافظه و یادگیری نقش دارد. هیپوکامپ نسبت به استرس حساس بوده و با افزایش سن یکی از اولین بخشهای مغز است که آسیب میبیند…
ارتباط افسردگی و مشکلات خلقی با حذف وعدههای غذایی
هنگامی که افراد در مورد مشکلات خلقی و استرس صحبت میکنند تنها عوامل روانی را در نظر میگیرند. اما بر اساس شواهد موجود به نظر میرسد که رفتارهای غلط تغذیهای نیز میتواند در این امر دخیل باشد. نتایج پژوهشهای جدید نشان میدهد که افت ناگهانی گلوکز (قند خون) که در هنگام گرسنگی رخ میدهد میتواند بر روی خلق و خوی ما تاثیر داشته باشد. بر اساس این نتایج تغییر در میزان گلوکز اثرات طولانی مدتی بر خلق و خو دارد….
ویتامین D و نقش آن در تامین اکسیژن عضلات در هنگام ورزش
تناسب قلبی – تنفسی توانایی قلب و ریهها را در فراهم کردن اکسیژن برای عضلات در طی ورزش نشان میدهد. افراد با تناسب قلبی – تنفسی بالاتر سالمتر بوده و عمر طولانیتری دارند.به تازگی در مطالعهای محققان نقش ویتامین D خون را بر تناسب قلبی – تنفسی بررسی کردند. این مطالعه بر روی افراد ۲۰ تا ۴۹ سال انجام شد. از میان ۱۹۹۵ شرکت کننده ۴۵ درصد زن بودند. در افرادی که میزان ویتامین D خون بیشتر بود تناسب قلبی – تنفسی ۴/۳ برابر بالاتر بود…
نسخه سلامت
با مواد غذایی مفید و مضر برای مبتلایان به زخم معده آشنا شوید
عفونت با باکتری H. پیلوری یا مصرف طولانی مدت داروهای ضددرد میتوانند در بروز زخم معده نقش داشته باشند. اگرچه مواد غذایی در بروز و درمان زخم معده نقشی ندارند، اما برخی از آنها میتوانند درد ناشی از زخمها را تشدید کرده و یا روند درمان را تسریع نمایند. غذاهای مفید برای مبتلایان به زخم معده:….
علائم زخم معده – تشخیص و درمان زخم معده
لایه مخاطی معده از دیواره داخلی این اندام در برابر اسید موجود در معده که به هضم مواد غذایی کمک میکند، محافظت مینماید. اگر میزان اسید معده بیشتر از حد طبیعی باشد فرد به زخم معده مبتلا میشود.شایعترین علت ایجاد زخم در معده وجود یک باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری (H. پیلوری) است. این باکتری در التهاب دیواره معده و تشکیل زخم نقش دارد. علت دقیق ابتلای افراد به این عفونت مشخص نیست. اما مصرف غذا یا نوشیدنی آلوده ممکن است در این زمینه موثر باشد. تا سن ۶۰ سالگی حدود نیمی از مردم با این باکتری آلوده میشوند….
توصیههای تغذیهای که میتوانند تمرکز شما را افزایش دهند
اگر رژیم غذایی فاقد مواد مغذی ضروری باشد ممکن است قدرت تمرکز شما کاهش یابد. بیش از حد کم یا زیاد غذا خوردن نیز بر روی عملکرد مغز موثر است. مصرف یک وعده غذایی سنگین میتواند سبب بروز خستگی و خوابآلودگی شود. کمخوری نیز میتواند سبب بروز گرسنگی و در نتیجه اختلال در تمرکز شود.تغذیه و تمرکز۱- با دریافت کافئین هوشیاری خود را افزایش دهید. …
روش های تقویت حافظه و هوش – افزایش تمرکز و حافظه
باور مردم بر این است که مغز انسان در دوران کودکی و بلوغ، رشد میکند و پس از آن بدون تغییر باقی میماند. امروزه میدانیم که این باور نادرست است.طرز زندگی مدرن نقشی اساسی در کاهش عملکرد مغز ما دارد. قرارگیری در معرض سمها و مواد شیمیایی، رژیم غذایی ضعیف، کمبود خواب و استرس بهرهوری مغز را کاهش میدهد. به همین دلیل با توجه به زندگیهای امروزه بیشترین موضوعی که قابل توجه همگی میباشد راه های تقویت حافظه و هوش است….
خستگی و خواب آلودگی – علت خواب آلودگی
خستگی و خواب آلودگی، مسئلهای هست که تقریبا همه ما آنرا تجربه کردیم و همگی میدانیم که این مسئله کارایی مارا پایین آورده و اختلال در کارهای روزانه ما ایجاد میکند. عوامل زیادی باعث به وجود آمدن خستگی و خواب آلودگی میشوند که با دانستن آنها و تلاش در رعایت کردن این موارد به راحتی میتوانیم بسیاری از حجم خستگی روزانه را کاهش داده و دقت کافی در انجام کارهای روزانه داشته باشیم. ۱۴ مورد از عواملی…
۴ راهکار مفید برای آنکه مصرف میوه و سبزی را افزایش دهید
توصیه میشود انواع میوهها و سبزیجات رنگی در طی روز مصرف شود. رعایت تنوع در دریافت این دسته از مواد غذایی در تامین مواد مغذی مختلف که مورد نیاز بدن هستند، اهمیت دارد. اما امروزه بسیاری از کودکان و بزرگسالان به میزان کافی میوه و سبزی مصرف نمیکنند. به همین علت میزان دریافت مواد مغذی موجود در این مواد غذایی، از جمله پتاسیم و فیبر، کمتر از میزان توصیه شده است. این امر میتواند سلامتی را تحت تاثیر قرار دهد. …