درمان یبوست در بارداری و ۵ راه حل پیشنهادی

درمان یبوست در دوران بارداری

سفت بودن مدفوع، کاهش دفعات اجابت مزاج و درد شکم همگی از علائم رایج یبوست هستند که بسیاری از زنان در دوران بارداری تجربه می کنند. یبوست یکی از مشکلات شایع دوران بارداری است و از هر ۴ زن باردار ۱ نفر به آن مبتلا می شود. برخی از زنان در ماه های ابتدایی بارداری و برخی دیگر در اواخر بارداری با این مشکل روبرو می شوند.
روش های زیادی برای درمان این مشکل گوارشی وجود دارد، از داروهای بدون نسخه گرفته تا درمان های طبیعی و خانگی. اما وقتی یک خانم باردار به یبوست مبتلا می شود به دلیل آن که سلامت مادر و جنین اهمیت زیادی دارد خیلی از این راه حل ها کاربردی نیستند.


بیشتر بخوانید: توصیه های تغذیه ای و ورزشی برای پیشگیری از یبوست


چرا یبوست در بارداری رخ می دهد؟

تغییرات هورمونی که در ابتدای دوران بارداری رخ می دهد سرعت حرکات روده را کاهش می دهد. کند شدن حرکات روده موجب می شود روده بزرگ مقدار زیادی از آب موجود در مدفوع را جذب کند. به همین دلیل مدفوع سفت تر شده و عبور آن از داخل روده مشکل می شود.

یبوست در بارداری

عامل دیگری که در بروز این مشکل گوارشی در میان زنان باردار نقش دارد مصرف مکمل است. مکمل های مخصوص دوران بارداری حاوی آهن هستند. زیرا احتمال کمبود آهن در زنان باردار بالا است. آهن سبب سفت و تیره رنگ شدن مدفوع می شود.


بیشتر بخوانید: مکمل های دوران بارداری و ضرورت مصرف آن ها


در اواخر بارداری که رحم به میزان زیادی بزرگ شده است فشاری که از سوی رحم بر روی روده وارد می شود حرکت مدفوع در داخل روده را مختل می کند.

چگونه یبوست را در دوران بارداری درمان کنیم؟

۱- درمان یبوست در بارداری: غذاهای پرفیبر بخورید.

اگر رژیم بارداری به اندازه کافی دارای غذاهای حاوی فیبر باشد از بروز این مشکل گوارشی پیشگیری می شود. یک مادر باردار باید هر روز ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر دریافت کند. برای آن که مصرف فیبر را افزایش دهید میوه های تازه، سبزیجات، لوبیاها، عدس، آلو و نان سبوس دار می توانند انتخاب های خوبی باشند.

دلایل ابتلا به یبوست در بارداری

۲- درمان یبوست در بارداری: آب کافی بنوشید.

مصرف آب در دوران بارداری بسیار مهم است. در این دوران باید روزانه حداقل ۸ لیوان آب مصرف شود. آب مدفوع را نرم و به حرکت آن را در روده کمک می کند.


بیشتر بخوانید: علائم کم آبی بدن را بشناسید.


۳- درمان یبوست در بارداری: غذاهای حاوی پروبیوتیک مصرف کنید.

میلیون ها باکتری مفید در روده زندگی می کنند و در عملکرد درست این اندام نقش دارند. پروبیوتیک ها تعداد باکتری های مفید روده را افزایش می دهند و حرکات روده را تنظیم می کنند. ماست یکی از بهترین غذاهای حاوی پروبیوتیک است.
در دوران بارداری با یک رژیم غذایی اصولی هم افزایش وزن مناسبی خواهید داشت و هم تمام نیازهای بدن شما و جنین تان تامین می شود.

جهت دریافت رژیم بارداری برای جلوگیری از اضافه وزن زیاد و جلوگیری از بیماری های بارداری کلیک کنید:

۴- درمان یبوست در بارداری: تعداد وعده های غذایی را افزایش دهید.

اگر در طی روز ۵ تا ۶ وعده غذا و میان وعده مصرف کنید به درمان یبوست کمک کرده اید. این کار به معده در هضم مواد غذایی کمک می کند. به همین دلیل غذا روده کوچک و روده بزرگ را با سهولت بیشتری طی می کند. وقتی در یک وعده حجم زیادی غذا می خورید معده شما سنگین شده و هضم غذا برای آن سخت تر می شود.

پیشگیری از یبوست در بارداری

۵- درمان یبوست در بارداری: ورزش کنید.

ورزش منظم احتمال بروز این مشکل گوارشی را کاهش می دهد. زنان باردار باید حداقل ۳ بار در هفته و هر بار ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزش کنند. برای این کار گزینه های زیادی وجود دارد از پیاده روی گرفته تا شنا و یوگا. اما قبل از شروع هر نوع ورزشی در مورد بی خطر بودن آن با پزشک زنان مشورت کنید.

چه زمانی برای درمان یبوست به پزشک مراجعه کنید؟

زنان باردار باید قبل از دریافت هر نوع دارویی با پزشک مشورت کنند. اگر علاوه بر یبوست به مشکلات زیر هم مبتلا بودید حتماً به پزشک مراجعه کنید:
• تهوع
• استفراغ
• درد معده
• یبوستی که بیش از ۲-۱ هفته طول بکشد
• خونریزی از مقعد

Loading