مهارت تفکر با ورزش کردن بیشتر می شود

مهارت تفکر با ورزش کردن بیشتر می شود

شواهد علمی نشان می ‌دهد که ورزش کردن و اجتناب از بی ‌تحرکی در بهبود سلامت جسمی و روحی موثر است. اخیراً نیز نتایج یک تحقیق جدید نشان داد ورزش هوازی منظم مانند پیاده‌ روی، دوچرخه‌ سواری و بالا رفتن از پله ‌ها نه تنها در سالمندان بلکه در افراد جوان نیز سبب بهبود مهارت تفکر می ‌شود. با توجه به نتایج این پژوهش تاثیر مثبت ورزش بر توانایی ‌فکر کردن افراد با افزایش سن بیشتر می ‌شود.

تاثیر ورزش بر مهارت تفکر:

اخیراً گروهی از محققان مطالعه ای را با هدف بررسی ارتباط بین میزان فعالیت بدنی با مهارت تفکر طراحی کردند. در این مطالعه ۱۳۲ نفر که ۲۰ تا ۶۷ سال سن داشتند، شرکت کردند.
شرکت کنندگان قبل از شروع مطالعه ورزش نمی ‌کردند. از گروهی از این افراد خواسته شد که به مدت ۶ ماه و هر هفته ۴ مرتبه ورزش هوازی انجام دهند. نتایج این تحقیق که در مجله Neurology منتشر شده نشان داد که ورزش کردن می ‌تواند برای بزرگسالان در هر محدوده سنی مفید باشد.
یکی از مهارت‌ های تفکر که ورزش می‌تواند سبب بهبود آن شود “عملکرد اجرایی” است. منظور از عملکرد اجرایی توانایی فرد برای تنظیم رفتارهای خود، توجه، سازمان ‌دهی و دستیابی به اهداف است. نتایج این مطالعه نشان داد که فعالیت بدنی نه تنها سبب بهبود عملکرد اجرایی می‌ شود، بلکه میزان ضخامت یک ناحیه از لایه بیرونی مغز را افزایش می ‌دهد.

تاثیر ورزش بر مهارت تفکر

سایر فواید ورزش برای سلامت مغز:

در افرادی که به طور منظم ورزش می کنند میزان خونی که به سمت مغز جریان می یابد افزایش یافته و خون و اکسیژن بیشتری در اختیار این بخش مهم بدن قرار می گیرد. در نتیجه مغز این افراد از عملکرد بهتری برخوردار بوده و حافظه تقویت می شود.
داشتن فعالیت بدنی منظم برای تمامی گروه های سنی ضروری است. با افزایش سن به تدریج ساختار و عملکرد مغز تغییر می کند. در افرادی که ورزش می کنند احتمال ابتلا به آلزایمر و بیماری های روانی کمتر است. ورزش از بروز تغییرات در بخش هایی از مغز که با آلزایمر و اسکیزوفرنی در ارتباط هستند پیشگیری می کند.
در افرادی که از نظر جسمی فعال هستند در مقایسه با افراد کم تحرک خواب از کیفیت مطلوب تری برخوردار است. محققان می گویند انجام ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی هوازی با شدت متوسط تا شدید در طی هفته کیفیت خواب را حدود ۶۵ درصد بهبود می دهد. از سوی دیگر، مشاهده شده ۱۶ هفته فعالیت بدنی در افراد مبتلا به بی خوابی سبب افزایش مدت و عمق خواب می شود.

سایر فواید ورزش برای سلامت مغز

اما دستورالعمل های رسمی در مورد میزان فعالیت بدنی مورد نیاز بدن چه توصیه ای دارند؟ طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت (WHO) کودکان کمتر از ۵ سال باید زمان کمتری را صرف استفاده از تلویزیون، تبلت و … نمایند. در مقابل، باید مدت زمان انجام بازی و فعالیت بدنی را افزایش داده و از خواب مناسبی برخوردار باشند.
اگر فرد در دوران کودکی و نوجوانی به ورزش کردن عادت کند این رفتار در وی تثبیت شده و به احتمال زیاد در دوران بزرگسالی نیز از تحرک و فعالیت کافی برخوردار خواهد بود. این امر اهمیت ورزش کردن را در سنین پایین نشان می دهد.
کودکان ۱ تا ۲ ساله باید هر روز حداقل ۱۸۰ دقیقه فعالیت داشته باشند. این فعالیت می ‌تواند با هر شدتی انجام شود. اگر کودک کمتر از ۱ سال دارد نباید تلویزیون نگاه کند و یا بازی‌ های کامپیوتری انجام دهد. اگر سن کودک بین ۱ تا ۲ سال است میزان انجام این فعالیت‌ ها باید به یک ساعت در روز محدود شود. کودکان ۱ تا ۲ ساله باید ۱۱ تا ۱۴ ساعت در شب بخوابند.
کودکان ۳ تا ۴ ساله باید ۱۸۰ دقیقه در روز فعالیت بدنی انجام دهند. ۶۰ دقیقه این فعالیت باید صرف فعالیت ‌هایی شود که شدت متوسط یا زیاد دارند. کودکان ۳ تا ۴ ساله می ‌توانند حداکثر یک ساعت از زمان خود را صرف مشاهده تلویزیون و یا انجام بازی ‌های کامپیوتری نمایند. این کودکان به ۱۰ تا ۱۳ ساعت خواب در شب نیاز دارند.
کودکان و نوجوانان ۵ تا ۱۷ ساله باید هر روز حداقل ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط تا زیاد انجام دهند. بیشتر این فعالیت باید به صورت هوازی باشد. اگر میزان فعالیت بدنی بیش از ۶۰ دقیقه در روز باشد فواید بیشتری برای سلامتی فرد خواهد داشت. میزان خواب مورد نیاز کودکان سنین مدرسه (۱۳-۶ ساله) ۹ تا ۱۱ ساعت و نوجوانان ۱۴ تا ۱۷ ساله ۸ تا ۱۰ ساعت در شب است.
افراد بزرگسال باید در هفته حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی هوازی با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه فعالیت بدنی هوازی با شدت بالا انجام دهند. میزان خواب مورد نیاز بزرگسالان ۷ تا ۹ ساعت در شب است.
منبع:

Yaakov Stern et al. Neurology 2019.

Loading