خرید :
– روند خریدتان را طوری تنظیم کنید که لبنیات آخرین مورد خرید باشند تا برای مدت زیادی خارج از یخچال نمانند.
-توجه به تاریخ تولید و انقضای محصول را فراموش نکنید .
نگهداری :
– شیر و سایر محصولات لبنی را در دمای کمتر از 4 درجه سانتی گراد نگه داری کنید .
-هرگز شیر را در درب یخچال نگهداری نکنید زیرا این قسمت از یخچال به خاطر باز و بسته شدن در معرض هوای گرم تر است .
– پنیر را بعد از باز کردن به خوبی بسته بندی کنید و سریعا در یخچال قرار دهید ..
– اگر پنیر سفت شما کپک زده بود ، می توانید قسمت های اطراف آنرا به عمق 2.5 سانتی متر جدا کرده و دور برزید ، بقیه پنیر ( اگر چیزی مونده باشه ) قابل مصرف است .
– در صورتیکه پنیر نرم کپک زده باشد ، کل آنرا دور بریزید .
زمان مجاز برای نگهداری لبنیات
– شیر را حد اکثر تا یک هفته پس از باز کردن مصرف کنید ( بدون توجه به تاریخ انقضا )
– ماست را تا 10 -7 روز بعد از خرید مصرف کنید .
– پنیر های سفت مانند چدارو گودا و پنیر سوئیسی را 3-4 هفته می توانید نگه داری کنید . همچنین می توانید این پنیر ها را فریز کنید اما ممکن است طعم و بافت آنها تغییر کند .
– پنیر های نرم مدت زمان نگهداری کمتری دارند . مثلا پنیر خامه ای تا 2 هفته قابل مصرف است .
– بستنی را می توان 2-4 ماه در فریز ر نگه داری کرد .
*توجه کنید :خانم های باردار ، کودکان ، سالمندان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند از مصرف پنیر های غیر پاستوریزه خودداری کنند .
–