«هل»؛ میوه گیاهی از تیره زنجبیل است و انواع مختلف آن شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز هستند كه نوع سبز آن عطر تندتری دارد.
مطالعات نشان میدهد كه این چاشنی خواص درمانی مفیدی دارد از جمله این كه به عنوان دارو برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و تب استفاده می شود.
به نوشته روزنامه اكسپرس، سایرخواص درمانی هل عبارتند از:
– دانه «هل» تقویتكننده معده، ضد نفخ و بادشكن است و در ضمن به هضم غذا نیز كمك می كند.
– در صورتی كه عرق بدبویی دارید یا دهان شما بوی خوبی نمی دهد، شش گرم «هل» را با غلاف آن به صورت چای دم كنید و در طول یك روز به مرور بنوشید.
– این چاشنی برای درمان استفراغ و تهوع نیز توصیه می شود.
– «هل» تقویت كننده قلب و اعصاب است اما مصرف زیاد آن، هم تپش قلب را افزایش می دهد و هم برای بیماریهای روده و ریه مفید نیست.
– مصرف «هل» برای رفع سردرد و كاهش حملات بیماری صرع نیز سودمند است.