طی مطالعه ای با پیگیری 10 ساله افراد سالم بزرگسال در هلند ارتباط رژیم غذایی با خطر بروز دیابت مورد بررسی قرار گرفت. طی این مطالعه مشخص شد( GL (glycemic load و GI ( glycemic index هردو در دیابت نقش دارند، دریافت بالای کربوهیدرات با افزایش خطر بروز دیابت ارتباط اشت . دریافت بالای نشاسته با افزایش خطر بروز دیابت همراه بود. با افزایش فیبر رژیمی خطر بروز دیابت کاهش می یابد.
در نتیجه رژیم های غذایی با نمایه گلایسمی بالا ، غنی از نشاسته و کم فیبر با افزایش خطر بروز دیابت در آینده همراه است و باید گفت هم کیفیت و هم کمیت کربوهیدرات ها عوامل مهمی در ابتلا به دیابت نوع 2 می باشند.
Am J Clin Nutr 92: 905-911, 2010