۷خطاي رايج تغذيه،از کالري‌سوزي کرفس تا خطرهاي پوست مرغ

در حال نمایش 8 نوشته (از کل 8)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #76751
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    «حتما پوست مرغ را پيش از پختن آن جدا کنيد»، «به هيچ وجه به کره و روغن جامد لب نزنيد»،‌ «اگر مي‌خواهيد لاغر شويد، دور مصرف کربوهيدرات‌ها را خط بکشيد.» حتما خيلي از شما اين قبيل باورهاي رايج تغذيه‌اي را که کم هم نيستند، از زبان اين و آن زياد شنيده‌ايد اما واقعا کدام‌يک از اين باورها درست و کدام نادرست هستند؟ اين مطلب شما را با 7 مورد از اين باورهاي نادرست آشنا مي‌کند…

    1 کرفس باعث سوزاندن مقدار بيشتري از کالري دريافتي روزانه مي‌شود

    متاسفانه خيلي از افرادي که رژيم لاغري دارند، وقتي با عبارت «مصرف کرفس، کاهو، گوجه‌فرنگي يا خيار در طول روز آزاد است»، مواجه مي‌شوند، گمان مي‌کنند اين خوراکي‌ها باعث افزايش سوخت‌وساز بدن و از بين رفتن کالري دريافتي مي‌شوند. اين باور در مورد کرفس از ساير خوراکي‌ها قوي‌تر است اما هريک واحد کرفس (معادل يک ليوان کرفس خام و نصف ليوان پخته اين سبزي)، تقريبا 10 کيلوکالري انرژي دارد. خوراکي‌هايي که خودشان انرژي دارند (هر چند خيلي کم)، چطور مي‌توانند باعث از بين رفتن کالري دريافتي از طريق مصرف خوراکي‌هاي ديگر شوند؟

    2. مصرف خوراکي‌ها يا مکمل‌هاي حاوي ويتامين C در پاييز و زمستان از ابتلا به سرماخوردگي پيشگيري مي‌کند

    خيلي‌ها فکر مي‌کنند مصرف زياد مرکباتي مانند پرتقال، نارنگي و ليموشيرين يا قرص‌هاي مکمل ويتامين‌ C در فصل‌هاي پاييز و زمستان مي‌تواند از ابتلاي آنها به سرماخوردگي پيشگيري کند در حالي که محققان معتقدند اين يک باور نادرست است و رابطه معناداري بين مصرف ويتامين C و مبتلا نشدن به سرماخوردگي وجود ندارد زيرا سرماخوردگي نوعي بيماري ويروسي است که از طريق وارد شدن ويروس بيماري به بدن، ايجاد مي‌شود. البته ناگفته نماند که ويتامين C يک آنتي‌اکسيدان بسيار قوي است و مصرف آن در طول سال باعث افزايش قدرت سيستم دفاعي بدن و تخفيف علايم بيماري‌هاي مختلفي از جمله سرماخوردگي مي‌شود.

    3. ريزمغذي‌هاي موجود در هويج خام از هويج پخته بيشتر است

    برخلاف باور عمومي ‌و قانون کلي که در مورد سبزي‌ها وجود دارد، پختن هويج نه‌تنها ارزش تغذيه‌اي آن را پايين نمي‌آورد بلکه باعث افزايش ميزان بتاکاروتن موجود در آن مي‌شود بنابراين ارزش?غذايي هويج پخته از هويج خام بيشتر است.

    4. هرچه کمتر غلات بخوريد، سالم‌تر مي‌مانيد

    بدن همه ما به مقداري کربوهيدرات که مي‌توانيم آن را از طريق مصرف نان، برنج، ماکاروني و سيب‌زميني دريافت کنيم، نياز دارد. بهتر است به جاي حذف اين موادغذايي، شيوه خورد و خوراکتان را اصلاح و مثلا انواع غلات سبوس‌دار را جايگزين غلات تصفيه‌شده کنيد. به اين ترتيب، کربوهيدرات لازم را در طول روز دريافت مي‌کنيد، هضم اين غلات براي بدنتان ساده‌تر مي‌شود و ميزان دريافت فيبر غذايي‌تان را بالاتر مي‌بريد.

    5. افراد مبتلا به ديابت به هيچ وجه نبايد شيريني بخورند

    حتي افراد مبتلا به ديابت هم اگر دارو يا انسولينشان را درست مصرف کنند و ديابتشان کنترل‌شده باشد، مي‌توانند در حد متعادلي شيريني هم بخورند. البته توصيه مي‌شود به جاي شيريني‌هاي خيلي شيرين و خامه‌اي، کيک و شيريني‌هاي ساده که ترکيبي از غلات و مقدار کمتري روغن و شکر هستند، انتخاب کنند.

    6. اگر سرما خورده‌ايد، شير نخوريد
    بسياري از افراد گمان مي‌کنند نوشيدن شير در دوران سرماخوردگي باعث افزايش ترشحات مخاط و بدتر شدن وضعيت جسماني مي‌شود در حالي که محققان استراليايي اعلام کرده‌اند هيچ رابطه‌اي بين مصرف شير و افزايش مخاط وجود ندارد و تمام ‌افراد سرماخورده مي‌توانند براي بهبود سريع‌تر بيماري‌، شير که يک ماده بسيار مغذي و مفيد است، بنوشند.

    7. براي به حداقل رساندن ميزان چربي و کالري مرغ، پوست آن را پيش از پختن جدا کنيد

    هرچند پوست مرغ چربي زيادي دارد اما براي حفظ ارزش تغذيه‌اي و آب موجود در بافت گوشت مرغ، آن را با پوست بپزيد، سرخ يا حتي کباب کنيد و هنگام سرو يا قبل از خوردن، پوست مرغ را جدا کنيد و دور بيندازيد. به اين ترتيب هم به حفظ بافت و ارزش تغذيه‌اي گوشت مرغ کمک کرده‌ايد و هم کالري اضافي از طريق مصرف پوست چرب مرغ، دريافت نمي‌کنيد.
    منبع: ريدرزدايجست

    #100176
    zghasemi
    مشارکت کننده

    در مورد مورد 3 خوبه اضافه کنم که از آنجایی که هویج ویتامین A و بتاکاروتن فراوانی داره و این ویتامین جزء ویتامین های محلول در چربی است…در یک منبع معتبر خوندم که هویج پخته نسبت به هویج خام به مراتب ویتامین A بیشتری به بدن می رساند و حتی اگر نوع طبخ آن به نوعی همراه با روغن باشه جذب ویتامین A آن بالاتر هم میره
    یعنی ویتامین A جذب شده در هویج سرخ شده> هویج آبپز یا بخار پز> هویج خام

    #100177
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    چون با فرایند گرما پیش ساز ویتامین A(کاروتنوئید ) شکسته و به ویتامین A تبدیل می شود .

    #100180
    s.samadi
    مشارکت کننده

    در مورد کرفس مطلبی که بیان می شود این است که این 10 کالری انژی ار آنجا که بسیار کم می باشد عملا تنها صرف سوخت و ساز خود می شود و چه بسا با کاری که از روده و معده می برد سبب می شود کمی بیشتر هم سوخته شود به همین خاطر گاها گفته می شه که کالریش منفیه

    #100181
    هانیه
    مشارکت کننده

    پس اینقدر که میگن اب هویچ خوبه ویتامین آ داره باید بگیم مربا هویچ بهتره دیگه درسته؟(حالا صرف نظر از اینکه شکر داره)

    #100184
    s.samadi
    مشارکت کننده

    بله درسته البته بدون شکر

    #100188
    zghasemi
    مشارکت کننده

    بله دقیقا همینطور است

    #100222
    v.fazel
    مشارکت کننده

    در مورد شیر و سرماخوردگی باید بگم که شیر گرم خیلی به کم کردن گلودرد کمک میکنه و باعث نرم شدن گلو می شه

در حال نمایش 8 نوشته (از کل 8)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.