کلسترول تخم مرغ، مفید یا مضر؟!

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #82844
    s.shahemi
    مشارکت کننده

    سفيده حاوي پروتئيني است که با پروتئين‌هاي مرغوب برابري مي‌کند. اين نوع از پروتئين به‌خصوص در وعده صبحانه جايگاه ويژه‌اي دارد زيرا باعث سيري مي‌شود و حتي خوردن آن به جاي ميان‌وعده براي افرادي که تمايل به لاغر شدن دارند يا مي‌خواهند وزنشان را متناسب نگه دارند، انتخاب مناسبي است. اما زرده تخم‌مرغ غني از چربي و کلسترول است. البته مقدار کلسترول داخل زرده به اندازه و گونه مرغ بستگي دارد و به‌طور متوسط هر زرده، حاوي 250 تا 300 ميلي‌گرم کلسترول است. در گذشته، کلسترول داخل زرده و ارتباط آن با بيماري‌هاي قلبي- عروقي باعث شد تا توصيه‌اي توسط محققان مطرح شود مبني بر اينکه هر فرد در روز حداکثر 250 ميلي‌گرم کلسترول دريافت کند. وقتي اين نظريه ارائه شد، مصرف تخم‌مرغ در کل دنيا کاهش چشمگيري پيدا کرد اما تحقيقات بيشتر نشان داد که در بسياري از مواقع مصرف روزانه تخم‌مرغ تغيير چشمگيري در سطح کلسترول خون به وجود نمي‌آورد. البته اين مقدار دريافتي، به شرط داشتن يک رژيم غذايي متعادل، متشكل از تمام گروه‌هاي غذايي است به طوري كه دريافت چربي‌هاي جامد به حداقل ممكن برسد و اسيدهاي چرب ترانس نيز متعاقب آن کاهش يابد و دريافت سبزي‌ها و ميوه‌ها، مصرف لبنيات کم‌چرب، حبوبات و مغز دانه‌ها در مقادير توصيه شده باشد بنابراين اگر از يک رژيم غذايي متعادل پيروي کنيم، ديگر نبايد نگران دريافت روزانه يک عدد تخم‌مرغ حتي براي کودکان باشيم.
    البته در بسياري از مواقع، بيماران قلبي از خوردن تخم‌مرغ وحشت دارند ولي خوردن تخم‌مرغ آنقدرها هم خطرناک نيست و بسياري از افراد به اشتباه مي‌خواهند کل مشکلات تغذيه‌اي ناشي از يک عمر بي‌احتياطي‌شان را با نخوردن تخم‌مرغ جبران کنند. تمام تلاش علم تغذيه نيز برقراري تعادل در خوردن است زيرا در اغلب مواقع، بالابودن کلسترول، به وزن بالا مربوط مي‌شود. در زرده تخم‌مرغ نيز علاوه بر کلسترول، چربي‌هايي از نوع فسفوليپيد، کولين، ويتامين‌هاي محلول در چربي و انواع مواد معدني مانند آهن وجود دارد که فوق‌العاده براي بدن ارزشمند هستند. پس بهتر است نگران مصرف کلسترول تخم‌مرغ نباشيم بلکه رژيم غذايي‌مان را کنترل کنيم.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.